Vychytaná nula Horáka základem pro výhru mladšího dorostu nad Vítkovicemi

Mladší dorost si po dlouhé době mohl zahrát v plné sestavě. Do cesty se hráčům PSG Zlín, kteří se nacházejí na druhém místě tabulky, postavili hokejisté HC Vítkovice Ridera, okupující čtvrtou příčku. Zápas proti soupeři hrajícímu bez hlavních opor mladí ševci kontrolovali a také díky kvalitnímu výkonu brankáře Tomáše Horáka, porazili vítkovické mladíky přesvědčivým výsledkem 4:0.
37.kolo, čt 2.3.2017, PSG aréna
Zlín
Vítkovice
4:0
(1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Suhrada (Dřímal), 22. Prchal (Holík), 32. Sebera (Dřímal, Horák), 46. Weintritt (Holík). Rozhodčí: Netopil – Hübl, Hubáček. Vyloučení 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 27:16. Průběh utkání: 1:0, 3:0, 4:0.

Horák – Suhrada (A), Uhříček, Holík, Talafa, Jaroněk (A), Riedl, Prchal, Prokeš – Kráčalík, Chludil, Sebera, Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Dřímal (C), Luža, Baďura, Weintritt, Dvořáček.

Dolíška – Kočí, Bystroň, Smolka, Zapletal, Raška (A), Plánka F. – Tvrdý, Zajíc, Brada, Plánka V. (C), Pastor (A), Moškoř, Ivan, Krejsa, Vjačka.

Bilance vzájemných zápasů před startem 37. kola ELIOD Extraligy mladšího dorostu mezi PSG Zlín a HC Vítkovice Ridera byla lehce nakloněna na stranu hostů, kteří vyhráli tři z celkového počtu pěti odehraných utkání. Domácí hokejisté usilovali o vyrovnání série před koncem 2. části soutěže.

Do první třetiny vstoupili lépe mladí Ševci, když se do dobré příležitosti dostal Matěj Sebera a jeho bekhendovou střelu zastavila až levá tyč Dolíškovy branky. Do velké šance se v půli třetiny dostal ještě Filip Weintritt, ale branku minul. Na druhé straně tedy zahrozil David Pastor, ale ani jeho střela ke gólu nevedla. V 18. minutě si domácí hokejisté zahráli přesilovou hru, kterou střelou od modré čáry využil Jiří Suhrada. Zlínští hráči odcházeli do kabin povzbuzení vedením 1:0.

Také úvod druhé třetiny patřil týmu hrajícímu v modrožluté kombinaci. Hned ve 22. minutě překonal v samostatném úniku Jakub Prchal střelou nad lapačku Dolíšku podruhé. V druhé polovině zápasu se potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš.“ Na jedné straně trefil Vjačka břevno Horákovy svatyně, což domácí bleskově potrestali, když se prosadil Matěj Sebera. Stav po dvou odehraných třetinách tedy jasně vyzníval ve prospěch domácích hokejistů, kteří vedli již 3:0.

Hráči Zlína diktovali tempo hry i v poslední části. Ve 45. navýšil skóre Filip Weintritt, který překonal bezmocného Ondřeje Dolíšku. Následně David Pastor připomenul zlínské obraně, že je velmi dobře technicky vybaveným hokejistou, avšak výsledek se mu již zkorigovat nepodařilo. A tak si mladí Ševci na své konto připsali tříbodové vítězství a srovnali tak bilanci vzájemných zápasů s vítkovickým sokem v této části soutěže na 3:3.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím si, že jsme soupeře dnes přehráli, ale skóre 4:0 podle mého názoru trošku klame, protože Vítkovice hrály velmi dobře, i když tu nebyly v plné sestavě. Takže výsledek rozhodně nepřeceňujeme, protože víme, že nás čekají těžké boje v play-off, kde předpokládáme, že zápasy budou mít dramatičtější průběh. Ale přesto jsme rádi za výsledek i za to, že jsme si po dlouhé době mohli zahrát v plné sestavě.