Starší dorost zdolal favorizovanou Plzeň a nedovolil soupeři ani gól

Plzeň dokázala ovládnout v základní části svoji Západní skupinu. Na mladé berany si ale nepřišla. Poctivý výkon podpořený bezchybným výkonem brankáře Kubíka dovedl ševce k výhře 3:0. Na té se dvěma góly podílel obránce Jan Dluhoš, který vstřelil první a druhý gól utkání. Pojistku pak ve třetí třetině přidal Vojtěch Dobiáš a Zlín dovedl zápas k zisku tří bodů.
30.kolo, so 10.12.2016, ZS Luďka Čajky
Zlín
Plzeň
3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Dluhoš (Dobiáš, Dvořáček), 36. Dluhoš, 49. Dobiáš (Jaroněk, Dvořáček). Rozhodčí: Volf – Valentík, Zapletal. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 37:11. Průběh utkání: 3:0.

Kubík – Janošek, Dřímal ,Hamrlík, Jaroněk, Dluhoš, Jenáček, Marek – Dvořáček, Světlík, Chalupa, Pröschl, Kočica, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška.

R. Červenka – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Lokajíček, Čada, Šilhán – Reitspies, Procházka, Přikryl, Lang, Matiášek, Hajžman, Kolda, M. Červenka, Hajšman, Mužík, Hasman, Váňa, Kovařík.

Utkání začalo spíše opatrně a nikdo se nikam moc nehnal. První vážnější šanci jsme viděli až ve 12. minutě hry, kdy hostující Přikryl dostal přihrávku na kruh, měl kolem sebe místo i čas, ale střelu nedokázal nasměřovat na bránu a poslal ji těsně vedle pravé tyče zlínské brány. Ševci zahrozili v přesilovce, když rána od mantinelu zacinkala na břevno brány Červenky. Jinak toho ale příliš k vidění nebylo a tak byl stav po dvaceti minutách 0:0.

Ve druhé periodě jsme se už ale gólu dočkali. Bylo to při zlínské přesilovce. Dobiáš posunul kotouč na hůl Jana Dluhoše, ten se na modré opřel do puku a jeho rána proletěla skrz všechny těla až za záda bezmocného Červenky. Moc šancí opět nebylo, ale pak přišel rovnou gól. A opět na straně domácích. A znova z hole Jana Dluhoše. Zlínský hráč obral plzeňského obránce o puk, zůstal sám před bránou a kotouč šikovně pověsil do růžku hostující svatyně tak, že Červenka byl opět téměř bez šance. Za stavu 2:0 tak skončila druhá třetina.

Plzeň tak měla ve třetí části co dohánět. Změnit nulu na kontě hostí mohl Martin Červenka, jenž dostal přihrávku na kruh, kde byl sám proti Kubíkovi, ale jeho pokus směřoval mimo bránu. Ve 49. minutě tak dal domácím klid Vojtěch Dobiáš. Ten se prosadil po přihrávce od Jaroňka a za stavu 3:0 pro domácí už to měla Plzeň ve zbytku utkání hodně složité. Zápas samozřejmě nevzdala, ševci museli svůj náskok bránit až do posledních vteřin. Minutu a půl před koncem to navíc hosté zkusili ještě bez brankáře, tlak si vytvořili, ale gól z něj vytěžit nedokázali. Zlín si tak připsal tři body za vítězství 3:0.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Plzeň je výborné mužstvo. Vyhráli svoji skupinu, takže jsme měli trošku respekt z toho, jak bude ten zápas vypadat. Kluci to ale odmakali, předčili jsme je v osobních soubojích, vyhrávali jeden na jednoho, dali góly a týmovým výkonem vyhráli, takže perfektní víkend.