Starší dorost Zlína porazil po skvělém výkonu Motor České Budějovice

Ševce dnes čekal hodně důležitý zápas. Hráli totiž proti Českým Budějovicím, které byly o bod za nimi na posledním místě. Domácí hokejisté však nenechali nic náhodě a po výborném výkonu nenechali nikoho na pochybách, že právě oni si dnes tři body zasloužili. Dlouho na čistý štít sahal gólman Kořének, který bohužel krátce před koncem inkasoval.
39.kolo, pá 27.1.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Č. Budějovice
6:1
(2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Hefka, 14. Janošek (Dobiáš), 26. Suhrada (Leška), 39. Kočica (Marek, Jenáček), 42. Marek (Kočica, Hefka), 47. Dobiáš (Leška, Janošek) – 57. Toman (Beránek) Rozhodčí: Vaněk – Bryška, Wesley. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 85. Střely na branku: 44:29. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0, 6:1.

Kořének – Janošek, Gába, Dřímal, Suhrada, Jaroněk, Jenáček, Marek – Světlík, Chalupa, Kočica, Lekeš, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška

Svoboda (od 41. Ovsjannikov) – Stárek, Doktor, Rákosník, Dosek, Dudáček, Škola, Mirochnikov – Beránek, Slávik, Kouba, Houdek, Řezáč, Egert, Toman, Prášek, Holý, Masopust, Kašper, Kaisler

Do první třetiny vstoupili aktivněji domácí hokejisté, kteří se chtěli co nejrychleji dostat do vedení. Byl to však soupeř, kdo si vytvořil první větší šanci. Motor se dostal do přečíslení dva na jednoho, povedla se mu přihrávka přes obránce, ale při zakončení hráčům Budějovic sjel kotouč z hokejky a zamířil tak mimo bránu. Ševci na tom byli opticky lépe, ale nedařilo se jim využít jejich tlaku. Naopak soupeř těžil z obranných chyb a vyrážel rychle do protiútoků. V polovině třetiny jeden z nich mohli využít. Zpoza branky dostal namazáno jeden z obránců hostujícího celku, který prostřelil Kořénka. Následně dorážel jeho spoluhráč, ale obětavě se vrhnul k ledu Miroslav Gába, jenž hokejkou vyrazil puk mimo bránu. Pak už přišla hra čtyři na čtyři, kterou doslova ovládli domácí hráči. Nejprve se štěstím a možná i odrazem dostal puk za záda Svobody Vlastimil Hefka a ani ne o minutu později se střelou od modré prosadil i Jáchym Janošek. Budějovice pak přidaly, ale ani na snížení to nakonec nestačilo. Přesilovou hru, kterou hosté hráli od 16. minuty po faulu Suhrady, navíc hodně nezvládly. A když Práškovu tečovanou střelu v poslední minutě opět vyrazil pozorný Kořének, šlo se do kabin za stavu 2:0 pro domácí tým.

Prostřední část utkání začala velkou šancí Vlastimila Hefky, který se dostal sám před brankáře, ale z blízkosti již nedokázal dostatečně zvednout puk. Zlínský tlak však pokračoval. Ani Lukáš Světlík ovšem svou tečí neuspěl a skóre zůstalo nezměněno. K jeho změně došlo až v 26. minutě, kdy Jiří Suhrada v přesilovce prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Od té doby hráli aktivněji hosté. Tlačili se do zakončení, ale proti jejich skórování byl famózně chytající Kořének. Ten předvedl několik kvalitních zákroků a podržel svůj celek. Zlín byl místy pod velkým tlakem, ale byl to znova on, kdo vsítil gól. Jan Marek našel střílenou přihrávkou Jonáše Kočicu, jenž bez obtíží zasunul puk do odkryté klece. Po dvou třetinách tak vedli domácí 4:0.

Třetí třetina začala výměnou gólmanů Budějovic a také hodně zostra. Hned ze začátku totiž hrál Zlín přesilovku a díky dobré práci Jana Marka inkasoval i Ovsjannikov. Hosté se však nevzdávali a snažili se alespoň připravit o čisté konto Kořénka. Poté, co se Zlín prosadili i pošesté, bylo jasné, že obrat už se konat nebude. Zprava sjíždějící Vojtěch Dobiáš obdržel parádní přihrávku a rozvlnil síť Budějovic. Utkání se pak už spíše dohrávalo, ale hosté stále neskládali zbraně. Když však byli v 57. minutě vyloučeni, zdálo se, že Kořének vychytá čisté konto. V oslabení ovšem chybovala domácí obrana a Motor se hnal do přečíslení. Martin Baránek našel zadovkou Matěje Tomana, který předvedl parádní stahovačku a upravil stav utkání na konečných 1:6.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Zápas kluci odehráli parádně, musím všechny pochválit. Zrychlovali hru, šlo to rychle od obránců, kteří dávali kotouč a navíc jsme se několikrát dokázali prosadit. Jsme velmi spokojení.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Baník Sokolov
RI OKNA Berani Zlín