Starší dorost na nájezdy porazil Tygry z Liberce

Starší dorost po včerejším vyhraném utkáním s Budějovicemi přivítal Tygry z Liberce. Ve Zlíně se odehrálo velmi vyrovnané utkání, které nabídlo hodně zajímavých šancí na obou stranách. Šťastnější byli nakonec domácí hráči, kteří získali bod navíc po nájezdech.
40.kolo, so 28.1.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Liberec
4:3sn
(0:1, 3:1, 0:1 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Dobiáš (Kořének), 24. Kočiča (Dobiáš), 25. Dobiáš (Sedláček, Gába), rozh. náj. Dřímal – 20. Bouřil (Dospěl, Piroutek), 31. Maťátko (Šír, Turský), 50. Bouřil (Piroutek). Rozhodčí: Maršálek – Zapletal, Kříž. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 34:45. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 3:3, 4:3.

Kořének – Prchal, Janošek, Gába, Dřímal, Suhrada, Jaroněk, Marek – Weintritt, Chalupa, Pröschl, Kočica, Lekeš, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška

Hrstka – Aubrecht, Krejsa, Turský, Charvát, Habermann, Had – Rychlovský, Dospěl, Šír, Šíp, Maťátko, Čermák, Litera, Nikolič, Bitman, Hájek, Kotyza, Piroutek, Bouřil

Liberec nastupoval do utkání z pozice papírového favorita. Zlínští ovšem na soupeře vlétli a ten se musel ze začátku hlavně bránit. První zajímavou šanci utkání měl Sebastian Fajkus, který se v 8. minutě dostal do úniku, ale jeho střela hostujícího brankáře nepřekonala. Stejně tak nebyl úspěšný o dvě minuty později ani Robert Sedláček, jenž z velkého úhlu orazítkoval tyč. Zlín byl stále aktivnější, ale soupeř vsázel na nebezpečné protiútoky, ve 14. minutě navíc fauloval Gába, domácí tak hráli oslabení. To se jim vcelku dařilo, pak si ale do mezikruží sjel Kryštof Boučil, jenž vyslal velmi jedovatou střelu. Kořének ale včas zareagoval a ramenem ji vytěsnil nad bránu. Početní výhoda hostům pomohla, hráli poté daleko aktivněji. V 18. minutě ještě Kořének po rychlém přemístění dokázal zlikvidovat tutovku soupeře, ale v posledních sekundách třetiny už byl i on krátký. Střelu z pravé strany ještě vyrazil, ale následnou dorážku Kryštofa Bouřila už mít nemohl. Ten tak krátce před sirénou poslal svůj celek do vedení. Na konci první periody byl ještě vyloučen Čermák a Zlín tak ve druhé třetině čekala přesilová hra.

Krátce po jejím začátku byl vyloučen i Maťátko, Liberec tak šel do tří. Vojtěch Dobiáš to vzal na sebe, prosmýkl se kolem obránců a střelou mezi betony vyrovnal. Domácí byli hodně aktivní a druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 24. minutě se prosadil Jonáš Kočica, jenž si vybruslil zpoza brány, obkroužil Hrstku a zasunul puk ke vzdálenější tyči. O minutu později však byli zlínští diváci ještě spokojenější. Vojtěch Dobiáš obdržel milimetrovou přihrávku do mezikruží, odkud se střelou příklepem prosadil dnes již podruhé. Liberec se s tím nechtěl smířit a ihned přidal. Nepřehlednou skrumáž před bránou Kořénka ještě obránci vyřešili, ale následnou akci z 31. minuty už ne. Martin Maťátko se ocitl zcela osamocený před bránou, kde zachoval klidnou hlavu a chladnokrevně snížil. Hosté poté byli poněkud aktivnější, odměnou jim za to byla i přesilová hra, na jejímž konci nastřelili konstrukci brány. Konec druhé třetiny byl hodně otevřený, týmy často útočily, ale další gól již nepadl. Třetí třetina tak slibovala ještě hodně zajímavou podívanou

Ta začala aktivním hokejem hostů, kteří se hnali za vyrovnáním. V 44. minutě nebyli daleko, Dospěl se dostal do dobré šance, ale při následné snaze o dorážku se dopustil sekání a místo gólu tak byl vyloučen. Zlín si sice vypracoval několik šancí, ty ale ztroskotaly na perfektním Hrstkovi. V 48. minutě ale opět opadl tlak Liberce poté, co byl vyloučen Kotyza. Byl to však Jakub Rychlovský, kdo v oslabení unikl obraně a postaral se tak o vekou šanci, recept na Kořénka ovšem nenašel. To se ale povedlo o pár sekund později Kryštofu Bouřilovi, jenž využil parádní přihrávky Piroutka a z mezikruží poslal puk do odkryté klece. Hra byla následně víceméně vyrovnaná, o něco více ze hry měl sice Liberec, ale prosadit se mu nepodařilo. A to ani poté, co se Patrik Šíp minutu před koncem objevil před Kořénkem. Byl už totiž moc blízko a nezbyl mu čas na lepší zakončení. Zlínský brankář si tak připsal další skvělý zákrok a utkání šlo do prodloužení.

Prodloužení 3 na 3 se hrálo ve velkém stylu. Šance střídala šanci, ale na obou stranách stáli brilantně chytající gólmani. Vzhledem k tomu, že Kořének a Hrstka odehráli opravdu parádní utkání, tak musely rozhodnout až nájezdy. V nich se nakonec díky Tomáši Dřímalovi radovali domácí hokejisté. Ani Liberec se však za svůj výkon nemuseli stydět. Ve Zlíně se totiž odehrálo skvělé utkání.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Kluci do toho dali po včerejším zápase maximum. Mrzí nás, že soupeř vyrovnal na 3:3, ale jsme rádi, že se nám konečně podařily nájezdy.

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): Nechytli jsme začátek první třetiny, ale pak jsme hru vyrovnali a šli do vedení. Nevyšla nám pětiminutovka ve druhé třetině, ale pak jsme se zase o zápasu vrátili. Mohli jsme získat i tři body. Je to škoda, ale bylo to vyrovnané utkání.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín