Starší dorost po velkém boji nestačil na Pardubice

Zlín čekala bitva s hosty z Pardubic. Ti útočili na první místo v tabulce a podle toho to také vypadalo. Domácí ovšem i s velmi mladou sestavou dokázali, že mohou hrát proti každému týmu a padli až po velké bitvě. Navíc jim chyběl pouze kousíček k tomu, aby vybojovali alespoň bod. To se však nestalo a šťastnější nakonec odjížděli z ledu hráči Dynama.
44.kolo, so 18.2.2017
Zlín
Pardubice
3:4
(0:0, 3:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Sedláček (Lekeš), 29. Kočica (Dobiáš, Hamrlík), 38. Fajkus (Pröschl, Sebera) – 23. Kostka (Chára, Matýs), 27. Chára (Kostka, Machač), 28. Kostka (Dubovči), 50. Pochobradský (Matýs, Kostka). Rozhodčí: Fiedler – Bryška, Novák. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3, 3:4.

Kořének – Prchal, Gába, Dřímal, Hamrlík, Suhrada, Jaroněk, Marek – Světlík, Proschl, Kočica, Lekeš, Sebera, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška

Vlk – Dubovči, Leder, Oliva, Rudy, Sýkora, Javůrek, Blažej – Machač, Pochobradský, Koffer, Antoníček, Kostka, Chára, Blümel, Bucek, Matýs

První třetinu začali aktivněji domácí, ale byli to právě oni, kdo mohl jako první inkasovat. Blümel totiž dostal zpoza brány výborně namazáno, ale svým zakončením trefil pouze brusli spoluhráče. Hned na to se do šance dostal i Matýs, jenž unikl zlínské obraně, ale svým blafákem si na Kořenka nepřišel. Sledovali jsme hodně taktický a bojovný výkon. Zlín zlepšil obranou fázi a byl to on, kdo měl opticky možná trochu více ze hry. Vysloužil si za to i přesilovou hru poté, co byl v 11. minutě vyloučen Rudy za sevření puku rukou. Pardubice však oslabení zvládly na výbornou a nepustili domácí k ničemu, než ke dvěma střelám od modré, jež pokryl Vlk. A právě gólmani byli těmi, kdo v první třetině exceloval. Více práce se zajímavými šancemi měl ale jednoznačně Kořének. Ten na konci první části utkání bravurně vysunul beton proti střele Pochobradského a následně měl i trochu štěstí po tom, co hráči soupeře zakončovali z velké blízky nad bránu.

To, co chybělo v první části, tak přišlo v té druhé. Góly. Jako první se v přesilové hry z dorážky prosadil Martin Kostka, jenž využil svého dobrého postavení a otevřel gólový účet zápasu. Po pár vteřinách však bylo opět vyrovnáno. David Lekeš vybojoval za bránou puk, který poslal na Roberta Sedláčka a ten dokonale využil minely obránců a brankáře soupeře. Hra získala obrovský náboj a oba týmy se hnaly za dalším gólem. Úspěšnější bylo pět Dynamo. To se totiž dostalo v 27. minutě do rychlého protiútoku. Martin Kostka jej vyřešil parádním pasem na sjíždějícího Dominika Cháru a ten do polo odkryté klece bez potíží zakon1čil. O dvě minuty později bylo pro domácí ještě hůře. Martin Kostka se totiž dostal po zákroku Kořénka k dorážce a poslal Pardubice do dvougólového vedení. Domácí ale rychle přispěchali s další opovědí. Okamžitě se vrhnuli se do útoku, Dobiášova střela ještě gólem neskončila, ale puk se poté dostal na hůl spoluhráče a ten se nemýlil. Jonáš Kočica tak snížil náskok soupeře na jediný gól. Celá druhá třetina pokračovala ve velkém tempu, velkou šanci měli hosté i domácí, konkrétně Sedláček, jenž trefil břevno, ale nikdo se neprosadil. To se změnilo až dvě minuty před koncem, kdy Sebastian Fajkus vybojoval ve skrumáži puk, zachoval chladnou hlavu a srovnal stav zápasu.

Třetí třetina nebyla ani zdaleka tak otevřená jako ta druhá. I přes to se však Pardubice dostaly do velké šance už po třech minutách hry. Kořének si ovšem se situací dva na jednoho bravurně poradil a skvělým přemístěním a zákrokem lapačkou nedovolil změnu skóre. Hrálo se hodně takticky a ani jeden tým hlavně nechtěl chybovat. První se toho dopustil Zlín, jenž šel v 49. minutě do tří a Pardubice čekala déle než minutu a půl dvojnásobná početní výhoda. Ta se sice zmenšila po faulu Cháry, ale i tak ji dokázal Michal Pochobradský po šťastné dorážce puku proměnit. Domácí se snažili o vyrovnání, čehož se snažil soupeř využít chytrými průniky. Kořének ovšem chytal bravurně a stále držel naděje svého celku na obrat utkání. Ty se zvětšily poté, co Zlín získal dvě minuty před koncem přesilovou hru, ale v ní se dostal soupeř do protiútoku a Dřímal musel nedovoleně zastavit soupeře. Ani závěrečná hra bez brankáře už nepomohla a Pardubice tak těsně vyhrály 4:3.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Velice dobrý, vyrovnaný zápas před playoff. Kluci ukázali, že můžeme hrát s každým. Hráli mladí hráči, ale je škoda, že jsme to nakonec neuhráli. Byla tam i nějaká tyčka, chyběl kousíček.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín