Skvěle! Junioři mají ve čtvrtfinále první skalp vítěze základní části Třince

Zlínští junioři vstoupili do čtvrtfinálové série s Třincem na výbornou. Oceláři jakožto vítězové základní části sice byli favoritem, Berani se ale představili ve vyrovnané sestavě. Trenérovi Mařákovi nechyběla v sestavě stálice A týmu Filip Chytil, zkušenosti s extraligovým seniorským hokejem už má i Michal Gago, Jiří Karafiát či obránci Martin Padrnos a Daniel Gazda. Hokejisté PSG sice v úvodu utkání prohrávali 2:0, nakonec ale dokázali v atraktivním zápase zvítězit 6:4. Podstatnou roli hrály i přesilové hry, Berani je využili čtyři! Druhý duel série hrané na čtyři vítězné zápasy pokračuje v Třinci zítra, tj. v pondělí.
CF1, ne 5.3.2017, WERK Aréna
Oceláři Třinec
Zlín
4:6
(2:0, 1:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 12. Hrehorčák (Lacka), 15. Hrehorčák (Hrachovký, Hladonik), 30. Kvasnica (Hrehorčák), 53. Hladonik (Kvasnica) – 24. Mikulec, 27. Miko (Procházka, Karafiát), 35. Hefka (Horváth, Jenáček), 46. Gazda (Padrnos, Gago), 47. Gazda (Gago, Padrnos), 57. Mikulec (Váňa, Jenáček). Rozhodčí: Kubičík – Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:10, navíc: TS pro Třinec (neproměněno) po faulu Mika. Dále: Hrachovský a Doudera (oba Třinec) 5+DKU - Karafiát (Zlín) 10 min. Využití: 2:4. V oslabení: Bez. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5, 4:5, 4:6.

Loubal – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus

Huf – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Fryšara, Hefka, Chytil, Miko, Václavek, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth

Čtvrtfinálová série mezi Třincem a Zlínem odstartovala v rychlém tempu. Už v páté minutě mohli jít do vedení hosté, Filip Stiksa ale branku z otočky o pár centimetrů minul. Následně došlo k několika vyloučením a když na trestné lavici pykal Michal Gago, udeřili Oceláři. Patrik Hrehorčák vypálil z levé strany a byť byl zlínský gólman přilepený u své tyčky, puk přesto skončil až v síti.

Vzápětí se slovenský střelec prosadil podruhé. Ondřej Hrachovský jej našel přesnou přihrávkou z rohu hřiště a Patrik Hrehorčák donutil Hufa znovu kapitulovat. V samém závěru této části ještě ševci nastřelili tyčku a krátce nato málem sami inkasovali. Kryštof Stuchlík si svůj překažený brejk zopakoval z trestného střílení, střelou mezi betony ale neuspěl.

V čase 23:34 bylo sníženo. Jan Mikulec se ocitl s pukem před brankou a rychle jej usměrnil za záda Loubala. O chvíli později byl za faul kolenem vyloučen na pět minut a do konce utkání Ondřej Hrachovský, nabídnutou početní výhodu Zlín využil a bylo srovnáno. Ránu Petra Procházky od modré čáry tečoval Petr Miko a puk skončil až v síti. Třinečtí mladíci si ale své vedení vzali rychle zpět. Po přihrávce Patrika Hrehorčáka to zkusil Michal Kvasnica a většinu práce nakonec odvedl Huf, jenž si srazil puk za svá záda.

Zhruba pět minut před koncem prostřední části bylo opět srovnáno. Po přihrávce Lukáše Horvátha střílel Vlastimil Hefka a puk pomalu proklouzl do domácí klece. Svěřenci trenéra Wojnara mohli rychle kontrovat, po zakončení Jakuba Lacky se ale kotouč zastavil pár desítek centimetrů před prázdnou klecí.

Krátce po startu třetí části se na ledě pořádně přiostřilo. Jana Hladonika nejprve dohrál jeden ze zlínských hráčů, což se nelíbilo Michalovi Kvasnicovi, jenž se po něm vrhl a od rozhodčího vyfasoval menší trest za napadení.

Uběhlo osmnáct sekund a po potyčce za brankou nakonec vyfasoval Lukáš Doudera trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku a Filip Haman s Vlastimilem Hefkou čtyřminutové tresty za hrubost. Oceláři tak rázem museli do tří a byť se dlouho bránili, nakonec inkasovali.

Po přihrávce Martina Padrnose zakončil Daniel Gazda a domácí gólman se ke své tyči nestačil přesunout včas. O chvíli později mohlo být znovu srovnáno. Patrik Hrehorčák ale nedotáhl svůj brejk do úspěšného konce a jeho spoluhráč pak z mezikruží přestřelil odkrytou klec. Nedáš? Dostaneš. Hosté rychle přenesli hru na opačnou stranu a po střele Daniela Gazdy Loubal opět inkasoval.

V čase 52:46 vykřesal naději pro třinecký tým Jan Hladonik, jenž usměrnil puk mimo dosah Hufa po pobídce Michala Kvasnicy. Zlínští ale rychle kontrovali. Jan Mikulec se v situaci jeden na jednoho zbavil obránce, poslal puk do sítě a rozhodl o tom, že první bod v sérii si připíšou hosté.

Autor reportáže: Martina Sikorová - hcocelari.cz