Nedisciplína příčinou prohry mladšího dorostu v 1. ČF s Kometou

Vyřazovací část ELIOD Extraligy mladšího dorostu zahájili zlínští hokejisté na domácím ledě proti týmu, který vyhrál třináct zápasů v řadě aktivně. Po první třetině vypadalo skóre 2:0 slibně. Hráči Komety Brno ovšem od poloviny zápasu svého soupeře předčili pohybem a do přestávky srovnali stav zápasu na 3:3. Vyloučení byla kamenem úrazu mladších dorostenců Zlína a zápas tak symbolicky v přesilové hře rozhodl Erik Meluzín. Série se stěhuje do Brna, kde se rozhodne o dalším osudu obou týmů.
CF1, st 8.3.2017, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
3:4
(2:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Podešva (Talafa), 16. Kozubík (Podešva, Prokeš), 28. Luža (Suhrada) – 22. Popelka (Sedláček T.), 29. Vašíček (Studený), 35. Kučeřík (Studený), 43. Meluzín (Konečný, Kučeřík). Rozhodčí: Vaněk – Bubela, Zedník. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. Diváci: 345. Střely na branku: 27:41. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 3:3, 3:4.

Horák – Suhrada (A), Uhříček, Holík, Talafa, Jaroněk (A), Reidl, Prchal, Prokeš – Sebera, Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Dřímal (C), Luža, Baďura, Weintritt, Dvořáček.

Kašpar – Holemý, Sedláček T. (A), Kučeřík (A), Sedláček J., Studený – Žák, Popelka, Konečný, Hubáček, Fajmon, Meluzín, Jedlička, Malý, Kavický, Vašíček (C), Brabenec.

S ohledem na důležitost utkání začaly oba celky zápas opatrně. Obezřetné pojetí hry obou mužstev přetrvávalo až do poloviny prvního dějství, kdy se domácím hokejistům podařilo prostoupit obranou hostů v přesilové hře. U pravého mantinelu si kotouč vyměnil Talafa s Jiřím Podešvou, který nekompromisní střelou do pravého růžku Kašparovy branky poslal Zlín do vedení.

Brňané si také vyzkoušeli hru v početní převaze, ovšem v 16. minutě zapomněli pohlídat na modré čáře číhajícího Davida Kozubíka, který se prodral přes obránce Komety a našel mezírku v Kašparově postoji. O minutu později se na brněnského gólmana řítil sám Dominik Luža, avšak Kašpar udržel svoje spoluhráče klíčovým zákrokem ve hře. Skóre tak bylo po první třetině příznivější pro domácí tým.

Mladší dorost Brna vstoupil do druhé části hry aktivněji než soupeř a byl odměněn po pohledné akci Adama Popelky, který se kličkou do středu hřiště zbavil zlínského obránce a rychlou střelou překonal brankáře Horáka. Vstřelená branka hosty výrazně povzbudila. Mladí ševci se ale nechtěli nechat zahanbit a když se do dalšího samostatného úniku dostal Dominik Luža, provedl precizní bekhendovou kličku a mezi betony gólmana Kašpara poslal puk do branky.

Gólové hody ve druhé třetině pokračovaly, kontaktní gól brněnského týmu vsítil v přesilové hře Dominick Vašíček, jenž procedil puk mezi betonem a lapačkou brankáře domácích. Brněnští vstřelenou brankou získali pevnou půdu pod nohama a začali působit svým pohybem hráčům Zlína problémy. Ve 35. minutě zápasu zužitkoval územní převahu Brna Radek Kučeřík, který srovnal stav zápasu na 3:3. Domácí hráči byly po zbytek třetiny pod velkým tlakem a při odchodu do kabin měli o čem přemýšlet.

Nedisciplinovaná hra mladých ševců vedla i k vítězné brance Erika Meluzína, který po přihrávce napříč útočným pásmem dokončil obrat ze stavu 3:1 na 3:4. Zlínští hokejisté ještě dostali příležitost zahrát si ve dvojnásobné početní převaze, ale svoji šanci nevyužili. Otěže zápasu měli po zbytek třetí třetiny ve svých rukou hosté, kteří se mohli po usilovném výkonu radovat z výhry. Mladší dorost Zlína tedy v pátek 10.3. čeká na ledě soupeře nelehký úkol, k prodloužení série totiž potřebují bezpodmínečně zvítězit.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): "Myslím si, že jsme si utkání prohráli sami vlastní nedisciplinovaností, kterou jsme soupeři nabídli góly. Hráči Komety si dnes podle mého názoru šli více za vítězstvím než my. Přišlo mi, že kluci byli svázáni prvním zápasem play-off. Prohra nás mrzí o to víc, že jsme ve druhé třetině vedli již 3:1, ale bohužel jsme strávili více času na trestné lavici než ve hře, což nás stálo zápas."