Vítězná bitva! Mladší dorost udolal Kometu a vyrovnal sérii

Napínavá série pokračuje. Mladší dorost zvítězil v Brně, vyrovnal čtvrtfinále na 1:1 a vynutil si třetí, rozhodující zápas na svém ledě. Mladí ševci sice po dvaceti minutách vedli 1:0, domácí však další průběh zápasu zvládli lépe, a tak Zlínští až v poslední minutě třetí části odvrátili konec sezony, když srovnali na 3:3. Hrdinou prodloužení se pak stal Jiří Podešva, který pouhé čtyři vteřiny před koncem vstřelil vítězný gól Zlína. Série se nyní za nerozhodného stavu přesouvá zpět do Baťova města k poslednímu utkání, které určí, kdo postoupí do semifinále.
CF2, pá 10.3.2017, DRFG Arena
Kometa Brno
Zlín
3:4p
(0:1, 2:0, 1:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 36. Holemý (Malý), 37. Brabenec (Jedlička), 45. Hubáček (Meluzín) – 15. Luža (Suhrada), 43. Luža (Weintritt), 60. Weintritt (Prchal), 65. Podešva (Weintritt, Suhrada). Rozhodčí: Skopal – Vašíček, Král. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 48:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

Kašpar – Holemý, T. Sedláček, Kučeřík, J. Sedláček, Studený – Žák, Popelka, Hubáček, Fajmon, Meluzín, Jedlička, Malý, Kavický, Rašovský, Vašíček, Brabenec.

Horák – Suhrada, Uhříček, Holík, Talafa, Jaroněk, Riedl, Prchal, Prokeš – Sebera, Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Dřímal, Luža, Baďura, Weintritt, Dvořáček

Druhé čtvrtfinálové utkání mezi oběma moravskými rivaly začali aktivněji domácí. První šanci měl Adam Popelka, který projel do pásma, obehrál obránce, ale nakonec u levé tyče zakončil jen do betonu ležícího brankáře. Na druhé straně mohl otevřít skóre Handl, jenž se protáhl mezi dvěma beky, ale gólman Kašpar jeho pokus zkrotil svou rukavicí. Následně měl opět šanci Popelka, který se blýskl v pásmu efektivní kličkou, ale nakonec trefil jen hruď brankáře Horáka. Neproměněné šance mohly Kometu mrzet, neboť se do vedení dostali hosté. Dominik Luža se dostal k odraženému kotouči zcela volný u tyče a nakonec jej v těžké pozici poslal bekhendem nad beton brankáře Kašpara – 0:1. Krátce před koncem třetiny mohl potřetí v zápase skórovat Popelka, jenž dorážel na úrovni brankové čáry, ale odkrytou část branky minul.

Druhou část začali aktivněji Zlínští. Seberovo nahození tečoval před brankou nebezpečně Kozubík, ale nakonec černou pryž usměrnil jen kousek vedle branky Komety. Vzápětí na opačné straně vyslal Hubáček do brejk Meluzína, ten však místo mezi betony Horáka svižnou střelou nenašel. Domácí se nakonec dočkali vyrovnání v přesilovce. Na modré čáře se dostal ke kotouči Jan Holemý a prudkou ranou trefil přesně – 1:1. Za necelé dvě minuty už Kometa vedla, když dostal Jedlička namazáno před brankou, rychle ji objel a poslal kotouč Jakubu Brabencovi, jenž pro ledě propasíroval puk do sítě – 2:1.

Do třetí části vstoupili hosté podle svých představ. Po pravé straně se prohnal Dominik Luža, z pravého kruhu velmi rychle vypálil a trefil prostor u bližší tyče – 2:2. Modrobílí si ale nachytali rychlou odpověď, když Meluzín vybojoval kotouč pro Oskara Hubáčka, který z mezikruží švihem zamířil nad levý beton Horáka – 3:2. Domácím rychlá branka pomohla. Nejprve Kavického pokus z mezikruží Horák pohotově vyrazil, aby za pár chvil nato Vašíček svou ránou orazítkoval břevno a tyč. Další možnost měl Meluzín, který na pravém kruhu pálil z první, ale Horák se včas přesunul. Dvě minuty před koncem měl velkou šanci Daniel Kavický, jenž jel sám na branku, ale kotouč mu sjel z hole. Neproměněné šance nakonec musely domácí tým mrzet, neboť hosté utekli hrobníkovi z lopaty a v poslední minutě vyrovnali. Při hře bez brankáře se dostal po sérii přihrávek ke skryté ráně Filip Weintritt, jehož rána zapadla přesně pod lapačku Kašpara u levé tyče – 3:3.

Šedesát minut hry vítěze nenabídlo, a tak se šlo do prodloužení. První možnost v něm měl Sebera, ale Kašpar se proti jeho dorážce stačil přesunout. Následně jel sám na branku Bachánek, jehož pokus mezi betony pozorný brankář Komety zastavil. Kometu mohl ve velké šanci posunout do semifinále Studený, nicméně po žabičce za obranu mířil bekhendem jen do lapačky Horáka. Oba celky si v nastaveném čase vyzkoušely přesilovou hru a nakonec se ji podařilo využít Zlínským. Z levé strany si vybruslil před branku Jiří Podešva, který zakončil svou akci střelou po ledě mezi betony Kašpara – 3:4.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím si, že naše mužstvo ukázalo charakter, a to i tím, že jsme dvakrát za nepříznivého stavu dokázali srovnat. Chtěl bych kluky pochválit. Utkání rozhodl na konci náš šťastný vítězný gól. Diváci opět viděli kvalitní zápas v této kategorii z obou stran, oba celky hrály velmi dobře.