Strhující zápas o všechno se smutným koncem. Mladší dorost vypadl s Kometou

Mladší dorostenci se potřetí a naposled postavili brněnské Kometě. Čtvrtfinále se za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy vrátilo zpět do PSG arény k rozhodujícímu duelu. Existovaly pouze dvě možné varianty – buď postup, nebo konec sezony. Největší brankové hody přinesla druhá třetina, v níž padlo hned pět gólů. Zlínští tuto pasáž zvládli o něco lépe, díky čemuž po čtyřiceti minutách vedli 3:2. Brňané však ve třetí části srovnali a poslali zápas do nastavení. Rozhodnout musely nakonec až samostatné nájezdy, které Kometa zvládla lépe.
CF3, ne 12.3.2017, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
3:4sn
(0:0, 3:2, 0:1 - 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Dřímal (Weintritt), 34. Bachánek (Podešva), 38. Suhrada (Luža) – 32. Konečný (Kavický), 37. Mlčák (Studený, Kavický), 52. Meluzín (Kučeřík, Kavický), rozh. náj. Meluzín. Rozhodčí: Koziol – Vengřín, Mikler. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 276. Střely na branku: 21:53. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

Horák – Suhrada, Uhříček, Holík, Talafa, Riedl, Jaroněk, Prchal, Prokeš – Sebera, Bachánek, Podešva, Handl, Kozubík, Dřímal, Luža, Baďura, Weintritt, Dvořáček.

Kašpar – Holemý, T. Sedláček, Kučeřík, Mlčák, J. Sedláček, Studený – Žák, Popelka, Konečný, Hubáček, Meluzín, Jedlička, Malý, Kavický, Rašovský, Vašíček, Brabenec.

První třetina zápasu odpovídala jeho významu. Nikdo z hokejistů nechtěl udělat chybu, a tak diváci sledovali zejména urputnou, taktickou bitvu, v níž bylo hokejové krásy jako šafránu. Brňané působili o něco živějším dojmem a častěji se dostávali do šancí. Ovšem jak zlínský Tomáš Horák, tak brněnský Filip Kašpar bezpečně drželi svá mužstva a během prvních dvaceti minut neinkasovali. Díky tomu vůbec poprvé v této sérii nepadl během třetiny žádný gól.

Zatímco úvodní dvacetiminutovka mnoho vzruchu nepřinesla, prostřední třetina, zejména tedy její druhá polovina, byla naprostým opakem. Strhující pasáž utkání načal Jakub Konečný, který využil drobného zaváhání brankáře Horáka a poslal Kometu do vedení. Domácí strhli vedení na svoji stranu o chvíli později, když během jedné minuty vstřelili dva góly. Nejprve Tadeáš Dřímal využil přesilovku, poté se Adam Bachánek trefil přesně nad lapačku brněnského gólmana Filipa Kašpara.

Na ledě v tu chvíli začaly jiskřit emoce a obě mužstva předvedla několik ostrých zákroků. Jan Mlčák vrátil Kometu do zápasu, když si najel v útočném pásmu do dobrého postavení a nikým nehlídaný využil přesilovku. Domácí však přišli s rychlou odpovědí – Jiří Suhrada během necelé minuty vstřelil třetí branku Zlína, díky čemuž šli domácí do kabin s těsným, jednobrankovým náskokem.

Ve třetí části se hra trochu zklidnila. Hosté se více tlačili do útoku, neboť potřebovali vstřelit branku, aby udrželi naději na postup. Domácí obrana v čele s brankářem Tomášem Horákem dlouho odolávala, nakonec se však hosté opravdu dočkali. Erik Meluzín přesnou trefou nejenže zakončil rychlou akci svého útoku, ale hlavně srovnal stav na 3:3. V poslední minutě se dostaly oba celky do velké gólové šance, další branka ovšem v základní hrací době nepadla.

Začátek prodloužení vyšel jednoznačně lépe hostům, kteří dlouho masírovali domácí tým v útočném pásmu. Zdálo se, že je jen otázkou času, kdy se Kometa trefí. Zlín ale postupem času vyrovnal hru a taktéž si vypracoval několik nadějných příležitostí. Oba gólmani však byli tentokrát bezchybní a svá mužstva drželi. Dramatickou čtvrtfinálovou sérii proto musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

Hned ve druhé sérii nájezdů trefil zlínský kapitán Tadeáš Dřímal pravou tyč branky, od níž se puk odrazil zpět k brankáři. O sérii později už se Zlín radoval – Dominik Luža rychlým švihem trefil přesně horní růžek branky a poslal domácí do vedení. Ve čtvrté sérii ho však napodobil brněnský Dominick Vašíček, který také poslal puk přesně pod břevno a vyrovnal. Rozuzlení proto přinesla až poslední, pátá série. Zatímco za Kometu se prosadil Erik Meluzín střelou mezi betony, zlínský Karel Holík poslal puk jen do lapačky brankáře Filipa Kašpara. Hosté v tu chvíli propukli v nefalšovanou postupovou radost, zatímco domácí hráči jen mlčky a se smutkem ve tváři přihlíželi.

Také třetí zápas této velice napínavé série skončil výsledkem 4:3 a také tentokrát se z vítězství radovali hosté. Zatímco Brňané jdou dál, pro zlínské mladíky dnešním dnem končí letošní sezona.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím, že všechny tři zápasy této série měly z obou stran dobrou úroveň. Hrál se výborný hokej, řekl bych, že v této kategorii až nadprůměrný. Postoupil šťastnější tým. V nájezdech jsme měli trošku smůlu, tak to ale v hokeji někdy chodí. Každopádně si myslím, že máme za sebou výbornou sezonu, nezbývá než hráče pochválit za odvedenou práci. Jen ten postup se nám bohužel nepovedl.