Junioři vyloupili pražskou Spartu

V zápase 16. kola NOEN extraligy juniorů zavítali Berani na led pražské Sparty. V úvodním dějství Zlínští brzy otevřeli skóre, Sparta poté dokázala v závěru třetiny vyrovnat. Dál už se ale prosazovali pouze Berani, a vybojovali tak pro zlínské barvy cenné vítězství.
16.kolo, so 27.10.2012, Incheba arena
Sparta
Zlín
1:4
(1:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Pokorný (Sekerka, Müller) - 3. Sedláček (Matula, Urbanec), 26. Al-Muaqet (Strojil, Doležálek), 46. Al-Muaqet (Doležálek, Urbanec) 59. Popelka (Kovařík, Řezáč). Rozhodčí: Nečas - Chochola, Slavík. Vyloučení: 2:3, navíc Sedláček (ZLN) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 38:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Bílek - Bílek, Havlena, Veselý, Müller, Bodnár, Slavíček, Vacek - Brém, Pokorný, Brzobohatý, Eis, Arnošt, Matějček, Sekerka, Procházka, Doležal, Škop.

Svoboda - Urbanec, Řezáč, Zbořil, Talán, Macharáček, Strojil - Kovařík, Haloda, Matula, Popelka, Janeba, Kratochvíl Š., Kratochvíl M., Sedláček, Mika, Doležálek, Al-Muaqet, Kundera.

Úvod třetiny střetnutí Sparty se Zlínem patřil žlutomodrým hokejistům, kteří se do šancí dostávali snáz než soupeř a vytvářeli tlak na domácí tým. Z toho pramenily šance a netrvalo dlouho a hosté šli také do vedení. O první gól střetnutí se postaral Dominik Matula, který předvedl fantastický individuální průnik skrz obranu Sparty a poslal hosty do vedení. Hra se poté přeci jen srovnala, Holešovičtí si vytvořili několik zajímavých šancí, skóre se ale neměnilo. Spartě se nakonec přeci jen podařilo srovnat a bylo to gólem do šatny. V poslední minutě úvodní třetiny se trefil Dominik Pokorný.

Prostřední perioda se nesla ve znamení vyrovnaného hokeje, šance k vidění ale byly. Holešovičtí sice toužili po otočení stavu, možná se i projevil faktor gólu do šatny, který se domácím podařil dát na konci první třetiny. Hosté ale záhy hru srovnali, bylo se na co koukat. Třetina byla hodně přerušovaná, hrálo se takticky.

Navíc sudí posílal jednoho hráče za druhým na trestnou lavici, oba soupeři tak měli několik možností přesilovky. O jediný gól ve druhé třetině se postarali Zlínští, to když Marius Al-Muaqet tečoval Doležálkovo nahození za záda bezmocného brankáře Bílka. Skóre se poté ve druhé části neměnilo.

Jestli měli sparťané do třetí třetiny ambice utkání otočit a bodovat, tak museli situaci rychle přehodnotit. Zlínští totiž po celé utkání neměli sebemenší problém s efektivitou a to platilo i ve třetině závěrečné. Marius Al-Muaqet totiž úspěšně skóroval podruhé v zápase a poslal hosty do pohodlnějšího vedení. Ač měli domácí hokejisté několik šancí na snížení, skórovat se nepodařilo. Zlínští si naopak velmi dobře hlídali vedení a v závěru gólem do prázdné branky pečetili zasloužené vítězství. O snadnou branku se postaral Michal Popelka. Z hlavního města ČR si tak tým PSG odvezl všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Zelenka (HC Sparta Praha): Z naší strany to bylo hodně zbrklé. Soupeř nás předčil v pohybu, ve střelbě, rychlosti. Byli jsme pomalejší a zaslouženě jsme prohráli.

Robert Svoboda (PSG Zlín): S výsledkem spokojeni jsme, byla vidět i pěkná hra. Zde je malé kluziště, je tu mnoho soubojů, hra je dynamická. Rozhodlo proměňování šancí, my jsme rádi, že máme plný bodový zisk.