Junioři promarnili utkání se Slavií

Domácí měli skvělý nástup do utkání a v první třetině dvakrát vedli o dvě branky. Hosté se ovšem oklepali ze špatného úvodu a dokázali srovnat, dobře bránili. Ve třetí třetině utkání rozhodl dvoubrankový střelec Tomek a tři body si odváží hosté.
17.kolo, čt 15.11.2012, ZS Luďka Čajky
Zlín
Slavia
3:4
(3:3, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Haloda (Sedláček, Matula), 4. Sedláček (Haloda, Matula), 8. Kundera (Talán) - 7. Navrátil, 13. Jedlička (Novák), 14. Tomek (Knot), 42. Tomek. Rozhodčí: Hradil – Vožda, Dučák. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

Svoboda – Urbanec, Řezáč, Janota, Talán, Strojil, Zbořil, Macharáček – Matula, Sedláček, Haloda, Kovařík, Popelka, Kundera, Janeba, Kratochvíl M., Al-Muaqet, Kratochvíl Š., Míka, Doležálek, Skočík

Dlouhý – Babka, Růžička, Malý, Rittig, Knot, Mavrojanidis, Jedlička, Brzák, Tomek, Navrátil, Semrád, Presheva, Ryzák, Novák, Mašín, Hlinka, Moravec, Ptáčník

Domácí měli skvělý nástup do utkání, roztočili kolotoč před Dlouhým a do vedení je poslal dorážkou Marek Haloda – 1:0. O tři minuty později Ševci své vedení navýšili, když se prosadil Pavel Sedláček – 2:0. Slavisté se po velkém tlaku Zlína dostávali do šancí, na 2:1 snížil střelou nad rameno Filip Navrátil.

Dvoubrankové vedení krásnou střelou vrátil domácím Tadeáš Kundera – 3:1. To pro hosty nic neznamenalo a během minuty srovnali stav zápasu. Snížení přišlo po krásné individuální akci Jakuba Jedličky – 3:2. Srovnání přinesla teč Václava Tomka, který usměrnil střelu Knota – 3:3.

Druhá část příliš pohledného hokeje nepřinesla. Oba týmy si zahráli přesilovku, ale ani jeden nedokázal dostat kotouč do branky. Dobrou šanci měl Tadeáš Kundera, ale jeho střela orazila pouze tyč branky Dlouhého.

Poslední třetina utkání začala fatální chybou zlínské defenzívy, puk se dostal k osamocenému Václavu Tomkovi, který nekompromisně překonal střelou k tyči Svobodu – 3:4. Domácí se snažili o vyrovnání, ale marně. Hosté dobře bránili a Zlínští hráči měli s přechodem přes střední pásmo velké problémy. Ohrozit Dlouhého se jim nedařilo a pokusy z dálky pro něj nebyly překážkou.

Výhodu přesilové hry měli Ševci, když Knot zahákoval Al-Muaqeta. Jediná přesilová hra třetí třetiny však ovoce nepřinesla. Sešívaní pozorně bránili. Více než minutu před koncem utkání si vzal domácí trenér oddechový čas a odvolal z branky Svobodu. Jednu velkou šanci si Berani připravili, ale tu zlikvidoval Dlouhý. Slavisté už poté nenechali soupeře vypracovat si další šance na srovnání a ze Zlína si odváží tři body.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC PSG Zlín): Hrál se dobrý hokej, dvakrát jsme promarnili dvoubrankové vedení. Soupeř byl polovinu první třetiny odevzdaný, čekali jak to s nimi bude, protože těch bodů zatím nenasbírali dost. Udělali jsme chyby, které potrestali. Mrzí nás to, ale z toho se musíme otřepat, v sobotu nás čeká utkání s Vítkovicemi.