Junioři prohráli na ledě pražské Sparty

První utkání sezony juniorům nevyšlo. Zlínští hráči vyzvali pražskou Spartu, a přestože svého soupeře přestříleli, na vítězství nedosáhli. Domácí se v závěru první třetiny ujali vedení, které postupně navyšovali. Mladí ševci bojovali, dotahovali, ale marně. Branky Zlína vstřelili Daniel Dlabaja a Michal Gago.
1.kolo, pá 8.9.2017, Tipsport arena
Sparta
Zlín
5:2
(1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 19. Schwamberger (Chlouba, Dubský), 30. Pšenička (Jandus), 36. Chlouba, 47. Procházka (Pšenička, Jandus), 59. Pšenička (Procházka, Jandus) – 35. Gago (Budil), 44. Dlabaja (Gago, Gazda). Rozhodčí: Škrobák, Jechoutek – Klouček, Krátký. Vyloučení: 8:5, navíc Fabiánek (SPA) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 58. Střely na branku: 33:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Hofmann – Janda, Simotics, Mrkvička, Vízner, Hanuš – Jandus, Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chloiuba, Pšenička, Dubský

Huf – Augustin, Gazda, Gába, Padrnos, Budil, Jenáček – Chalupa, Kenša, Dvořáček, Peška, Čechmánek, Kočica, Mikulec, Gharibjar, Hefka, Dobiáš, Dlabaja, Gago

V první třetině hrály oba týmy skvěle. Obrany byly nepropustné, malinko aktivnější dopředu byla Sparta. Trenéři mohli být spokojení s předváděnou hrou. V 9. minutě se blýskl brankář Huf – zákrok jako z NHL. Nádherně máchl lapačkou při přesunování se od jedné tyči ke druhé. Byla z toho asi nejhezčí situace zápasu. Oba týmy si v první části zahrály přesilovku, žádný ji však nevyužil. Jako první dala branku Sparta, Tomáš Schwamberger si sjel na pravý kruh, odkud vyslal nechytatelnou střelu – 1:0 pro domácí. Zbytek třetiny si už Pražané pohlídali a neinkasovali.

Domácím se začátek druhé části nepovedl, už po půl minutě hráli oslabení, čehož ale Zlín nevyužil. Poté si přesilovku vyzkoušela i Sparta, gól také nevstřelila. Branky se diváci dočkali až v půli zápasu. Tomáš Pšenička předvedl, jak může být hokej krásný. Jeho akce patřila k tomu nejlepšímu, co v tomto utkání oba kluby předvedly. V dalším průběhu zápasu jakoby se protrhl pytel s brankami. Michal Gago snížil na 1:2, jenže Sparta s odpovědí nečekala dlouho a vstřelila třetí gól. Jaroslav Chlouba využil obrovské minely brankáře Hufa a poslal puk do opuštěné klece. Zápas postupně plynul, v závěru třetiny padaly spíše tresty než góly. Na trestnou lavici se podívali Jenáček, Chlouba a také Procházka.

Ve třetí periodě měli Zlínští hned na začátku příležitost snížit. Hráli totiž přesilovou hru 5 na 3. Početní výhodu se jim však nepodařilo využít. Až ve 44. minutě dal kontaktní branku Daniel Dlabaja. Sparta měla opět schovanou rychlou odpověď. Stačily zhruba tři minuty a bylo to zase o dvě branky. Ondřej Procházka byl tím střelcem, který domácí tým uklidnil. O chvilku později se zase ukázaly individuální schopnosti Pšeničky, který se krásně proháčkoval do šance. Tentokrát ho však Huf vychytal. Právě Tomáš Pšenička však dal pátou branku Sparty. Minutu před koncem zvýšil na 5:2 a definitivně potvrdil vítěze utkání. Body zůstávají v Praze.