Junioři otočili v závěru zápas s Libercem a berou tři body

Juniřoi dokázali v posledních dvou minutách utkání otočit domácí zápas s Libercem a radují se z vítězství za tři body. Mladí Berani po celý zápas dotahovali vedení soupeře. V poslední části dokonce přežili dvojnásobnou přesilovku Liberce a 67 vteřin před koncem utkání vstřelil vítěznou branku Štěpán Fryšara.
3.kolo, pá 15.9.2017, PSG aréna
Zlín
Liberec
4:2
(0:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 29. Dlabaja (Fryšara, Dluhoš), 49. Václavek (Jenáček), 59. Fryšara (Dlabaja), 60. Dlabaja – 17. Juščák (Burda, Nezbeda), 38. Teplý (Beran). Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Šimonů – Martínek, Marek, Augustin, Gába, Dluhoš, Budil, Jenáček, Fridrich – Fryšara, Dvořáček, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Knápek, Václavek, Hefka, Kenša, Dobiáš, Dlabaja

Polášek – Miročnikov, Aubrecht, Krejsa, Turský, Charvát, Benák, Korecký – Janele, Holenda, Šír, Vlach, Juščák, Piroutek, Beran, Nezbeda, Burda, Teplý, Chlum Bouřil

Mladí Berani začali dobře a aktivitou v útočném pásmu dostali zkraje zápasu výhodu více než minutu dlouhé dvojnásobné přesilovky. Jenže mnoho šancí si v početní výhodě nevypracovali. Následně musel Šimonů řešit dvě chyby obrany, ale udržel skóre 0:0. Také Zlínští kolem 10. minuty zápasu přečkali přesilovku.

Další oslabení Zlína už ale brankou skončilo. Michal Juščák zužitkoval dobrou přihrávku a v 17. minutě zápasu otevřel gólový účet. Po inkasované brance se Zlín chvíli hledal. Změnu v obrázku hry přinesla až pauza, po které měli navrch domácí.

Ti zpočátku tlak nedokázali přetvořit ve vážnější šance, řada střel šla navíc mimo. Po vyloučení Vlacha ale Berani využili přesilovku zásluhou pohotové dorážky Daniela Dlabaji. Domácí tým mohl bleskově otočit zápas, ale šance Dlabaji ani Kočici brankou neskončily. A tak se vedení vrátilo na liberecké hokejky, když v závěru prostřední části skóroval Michal Teplý.

Zlínský tým ovšem dokázal zápas otočit ve třetí části. V prvních minutách závěrečné části ještě přežil oslabení, ale potom už začal zvyšovat obrátky. Dlouhou přesilovku pět na tři využil nejdřív Jan Václavek. Hra v nevyrovnaném počtu hráčů na ledě pokračovala i nadále, rozhodčí vyloučili během několika minut hned sedm hráčů.

V závěru utkání měli šance Tygři, jenže nakonec jej pro sebe rozhodl Zlín. Jen 69 vteřin před koncem utkání se prosadil po přečíslení Štěpán Fryšara a rozhodl utkání. Na něj bleskově o dvanáct sekund později navázal Daniel Dlabaja a udělal vítěznou tečku za zápasem.

Fotogalerie