Junioři prohráli v Hradci po samostatných nájezdech

Zlínská juniorka si připisuje jeden bod do tabulky. Mladí ševci sehráli v Hradci Králové vyrovnanou bitvu, která skončila po šedesáti minutách nerozhodně 2:2. Branky Zlína vstřelili Ondřej Kollár a Daniel Dlabaja. Ani následné prodloužení o vítězi nerozhodlo, a tak došlo až na samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí.
11.kolo, pá 20.10.2017, ČPP Aréna
Hr.Králové
Zlín
3:2sn
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Hašek (Pažourek, Hejna), 54. Hašek (Pažourek, Kynčl), rozh. náj. Mašín – 28. Kollár (Knápek), 53. Dlabaja (Padrnos, Dvořáček). Rozhodčí: Veselý – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 9:11, navíc Hefka (ZLN) 10 min OT + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 47:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Bartozel – Hroudný, Muška, Gaspar, Pohl, J. Moník, Kynčl, Jonáš – Matouš, Matějček, Pažourek, Hnik, Hašek, F. Moník, Mašín, Řepík, Pavlík, Hidveghy, Chalupa, Hejna

Huf – Martínek, Augustin, Padrnos, Gába, Dluhoš, Budil, Jenáček, Marek, Kollár – Dvořáček, Peška, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Knápek, Hefka, Dlabaja, Václavek

Zápas Hradce se Zlínem nenabídl start plný nebezpečných šancí, nýbrž spíše lehkou oťukávanou. A to i přes to, že domácí si hned ve druhé minutě vybojovali přesilovku. Až po jejím skončení se do první vážnější situace dostal Matějček, z mezikruží ale zamířil jenom vedle tyče. O pár minut později se nevedlo ani Haškovi, který byl sice před Hufem sám, v rychlosti ale nestihl dostatečně dobře zakončit.

Do slibné pozice se dostali také hokejisté z Moravy. Konkrétně to byl Hefka, kdo se obtočil zpoza brány a svižně vystřelil, domácí gólman si ale místo u tyče pohlídal. Největší podívaná se naskytla až v závěru třetiny, kdy se v krátkém sledu mohla rozvlnit síť na obou stranách. Hnika však po krásné kličkované na poslední chvíli zastavil faul jednoho ze zlínských hokejistů. Ránu osamoceného Dvořáčka na druhé straně zase brankář Bartozel skvěle vytěsnil pravým betonem.

Druhá dvacetiminutovka by se dala rozdělit na dvě části – část s góly a šancemi a čast plná emocí a vyloučení. Ta první odstartovala několika nebezpečnými zlínskými pokusy z přesilovky a pokračovala šancí hradeckého Hidveghyho, domácí útočník však z mezikruží trefil jen vyrážečku. To jeho spoluhráč Jakub Hašek už byl úspěšnější. Z levého kruhu vypálil povedenou bombu a umístil puk přesně do vinglu – 1:0.

Ten samý hráč se dostal do šance také o pár vteřin později, tentokrát mu ale klička mezi betony nevyšla. A tak se zanedlouho rozvlnila síť na druhé straně. Knápek přenechal touš do tandemu Ondřeji Kollárovi, který vyrovnal na 1:1. Poté začaly vyplouvat na povrch emoce. V jednu chvíli se na trestných lavicích sešlo dokonce sedm hráčů. Do druhé přestávky rozdal hlavní sudí hned 52 trestných minut!

Poslední periodu načal pohlednou akcí domácí forward Pavlík, jenž nejprve naznačil střelu a poté předvedl svižnou kličku na střed. Jeho zakončení mezi betony ale Huf přečetl, takže se skóre neměnilo. Slušnou pozici si vypracoval také Václavek na druhé straně, z vrcholu levého kruhu však napálil jenom Bartozelův pravý beton. Hned dvakrát pak mohl skórovat hradecký Matějček, z mezikruží ale strefil jen brankáře a proti jeho křižné ráně tahem se zase bleskově zaskvěla Hufova lapačka.

Krátce poté, co se třetina přehoupla do své druhé poloviny, už na informační tabuli nesvítil stav 1:1, nýbrž 2:2. Nejprve se totiž ke kotouči dostal Daniel Dlabaja, který nekompromisní dělovkou poslal Berany do vedení. Ovšem Mountfieldu stačilo pouhých 68 vteřin k tomu, aby se na soupeře gólově dotáhl. Jakub Hašek si vybruslil od pravého mantinelu až na levý kruh, položil brankáře na led a střelou do horní poloviny brány srovnal na 2:2. Za tohoto stavu také zazněla siréna a duel pokračoval prodloužením.

Prodloužení tři na tři nemuselo mít dlouhého trvání. Hradecký Gaspar se totiž coby bek ocitl na hrotu útoku a střílel úplně osamocen. Z prostoru mezi kruhy však nakonec vůbec netrefil bránu. Na druhé straně naopak reflexivním zákrokem vyrážečkou zasáhl Bartozel, když vyrazil nebezpečnou ránu zlínského Padrnose.

Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů. V nich si hlavní roli vzali Východočeši. Bartozel pochytal všechny čtyři zlínské pokusy a Mašín s Matějčkem se zapsali mezi úspěšné střelce. Rozhodující byla nakonec rychlá střela Patrika Mašína, který uklidil puk přesně k tyči a rozhodl o hradecké výhře 3:2.

Ohlasy trenérů

Aleš Krátoška (Mountfield HK): „Začátek zápasu byl vyrovnaný, bylo vidět, že jsme dlouho nehráli. Druhá třetina už jakžtakž vypadala, stav 1:1 ale odpovídal tomu, že to bylo vyrovnané utkání. Soupeř potom sice odskočil, nám se ale povedlo hned vyrovnat. Na konci zápasu jsme měli šance k tomu, abychom sebrali tři body, v prodloužení jsme zase byli dvakrát sami před bránou a taky nedali. V nájezdech se k nám možná i přiklonilo štěstí. Podle mě jsme si ho zasloužili za vyložené šance, které jsme měli."

Leon Wesley (Aukro Berani Zlín): „Hradec byl pro nás těžkým soupeřem. Hrozně málo jsme stříleli, což se nakonec odrazilo i ve výsledku. Měli jsme hodně vyloučených a horší pohyb, což asi rozhodlo. Přesilovky nás stály hodně sil."