Junioři ztratili dobře rozehraný zápas a prohráli

Junioři dnes hostili Spartu a v zápase byli mírnými favority. To potvrzovali zhruba do polovinu utkání, dostali se do vedení 4:1, ale nakonec neodolali mohutnému náporu soupeře, kterému se podařilo vyrovnat. V prodloužení je to vždy tak trochu i o štěstí, jenž se přiklonilo na stranu soupeře a ten po samostatném úniku rozhodl utkání. Nezbývá, než se z toho rychle otřepat, a začít znova v dalším zápase.
19.kolo, pá 24.11.2017, PSG aréna
Zlín
Sparta
5:6p
(1:1, 3:1, 1:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Kočica (Karafiát), 21. Dlabaja (Padrnos), 26. Karafiát (Dobiáš, Augustin), 35. Karafiát (Jenáček), 52. Kočica (Padrnos) – 11. O. Pšenička (T. Pšenička, Vitouch), 38. Janda (Pejchal), 46. Chlouba (Pejchal), 53. T. Pšenička (O. Pšenička), 57. Schwamberger, 61. T. Pšenička. Rozhodčí: Šudoma – Novák, Pospíšil. Vyloučení: 3:8. Využití: 4:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 76. Střely na branku: 38:43. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:6.

Šimonů – Martínek, Marek, Augustin, Gába, Padrnos, Budil, Jenáček, Kollár, Gazda – Kenša, Dvořáček, Kočica, Mikulec, Chalupa, Knápek, Karafiát, Kotek, Dobiáš, Dlabaja

Wolf – Janda, Simotics, Prchal, Mrkvička, Eliáš, Hanuš, Karoch – O. Pšenička, Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Vitouch, Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, T. Pšenička, Dubský

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří byli aktivnější a odměnou jim za to mohl být gól již v páté minutě. Ondřej Pšenička ale puk do sítě dopravil pomocí vysoké hole. Další šanci si Sparta vypracovala při vlastním oslabení, kdy vyrazila do protiútoku, ovšem Janda zakončil mimo. Zlínu se nedařilo dostat se do utkání a důsledkem bylo i vyloučení, jenž bylo záhy využito. Ondřej Pšenička dorazil střelu od modré a Sparta šla do vedení. Hned po buly mohla přidat další branku, ovšem závar pře gólmanem Šimonů domácí hráči vyřešili. Ti byli sice po většinu času pod tlakem, ale nakonec to byli právě oni, kdo skóroval. Jiří Karafiát totiž vystihl rozehrávku soupeře, poslal puk na Jonáše Kočicu mezi kruhy a ten s přehledem střelou do šibenice srovnal. První třetina tedy skončila vyrovnaně.

Ta druhá začala rychlým gólem po úniku Beranů, který využil Daniel Dlabaja. Sparta hrála sice aktivně, ale dělala chyby v obraně. Jedné takové využil i Jiří Karafiát, jenž dorážel střelu po úniku Dobiáše. Zlín tak rázem vedl o dvě branky a ocitl se ve výborné pozici. Hosté poté byli několikrát vyloučeni, Berani si vytvořili šance, ale ne a ne se prosadit. To se povedlo až krátce po konci té třetí přesilovky, kdy Jiří Karafiát doslova vymetl šibenici brány Wolfa. Na ledě to začalo jiskřit, viděli jsme i bitku a ta rezonovala v další přesilovku domácích. V ní se ale po protiútoku střelou z druhé vlny prosadil Sebastian Janda a zdramatizoval utkání. Poslední třetina tak slibovala ještě zajímavou podívanou.

No a ta opravdu přišla. Sparta od začátku hodně tlačila, snažila se dostat se na dostřel a to se také po několika neproměněných šancí podařilo. Jaroslav Chlouba totiž ranou od mantinelu trefil o břevno a tyč puk do brány. Hra se poté poněkud vyrovnala a těžil z toko Jonáš Kočica, jenž využil rychlé akce a vrátil domácím dvougólové vedení. Hned o třicet sekund to ale opět bylo jen o gól, Tomáš Pšenička prošel obranou a mezi betony opět zdramatizoval vývoj zápasu. No a Sparta byla za aktivitu odměněna Tobiáš Schwamberger tečoval ránu od modré a srovnal. Hosté byli na koni, stále útočili, ale i přes velké šance již branku nedali. Tu ale dali hned na začátku prodloužení, kdy únik umně zakončil Tomáš Pšenička.