Juniorce víkend nevyšel, prohrála i se Slávií

Po prohře se Spartou čekal dnes Berany další pražský tým, tentokráte Slavia. Junioři Zlína ale nezačali vůbec dobře a hned v první minutě inkasovali. Hrál se velmi tvrdý zápas, který okořenilo i několik bitek. Kromě nich jsme ale viděli i hodně využitých šancí hostů, kteří tak vybojovali výhru. Ševci se sice snažili, vytvořili si hodně šancí, ale v koncovce se jim bohužel moc nedařilo.
20.kolo, so 25.11.2017, PSG aréna
Zlín
Slavia
3:7
(0:1, 2:4, 1:2)

Branky a nahrávky: 27. Karafiát, 32. Karafiát (Augustin), 51. Jenáček (Mikulec) – 1. Jaša (Šergl), 23. Šergl (Kohút, Jaša), 26. Vobořil (Kohút, Šergl), 31. Furch, 35. Matějka (Šteiner), 46. Patočka (Šmíd, Furch), 47. Matějka (Melovič, Šteiner). Rozhodčí: Vrba – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 11:14. Využití: 1:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 70. Střely na branku: 39:37. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7.

Huf (od 47. Šimonů) – Martínek, Marek, Augustin, Gába, Padrnos, Budil, Jenáček, Kollár, Gazda, Kenša, Dvořáček, Kočica, Mikulec, Chalupa, Knápek, Karafiát, Kotek, Dobiáš, Dlabaja

Vecka – Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Štibingr, Melovič, Valík, Furch, Brož, Kohút, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Šilhan, Šergl, Jaša, Nedorost, Martínek

Utkání začalo opravdu hodně zhurta. David Jaša totiž využil nekoncentrovanosti soupeřů a již v první minutě udeřil. Viktor Martínek navíc o pár minut později vybojoval trestné střílení, které ovšem dokázal Huf umně vychytat. Celá první třetina se nesla v duchu tvrdosti, viděli jsme několik vyloučení, pošťuchování a hra tak moc neplynula.

Moc se to nezlepšilo ani ve druhé třetině, kdy jsme na jejím začátku byli svědky další šarvátky. Pak ale začala dominovat Slavia. Jan Šergl proměnil přesilovou hru a dostal svůj tým do ještě většího vedení. Navíc následovala další přesilovka a další gól poté, co David Vobořil dorazil kotouč, jenž vypadl Hufovi. Pro Berany to znamenalo oddechový čas a hned po něm snížil Jiří Karafiát. Radost však netrvala dlouho, o čtyři minuty později totiž opět navýšili vedení hosté po trefě Aleše Furcha. Jiří Karafiát sice rychle přispěchal s odpovědí, ale v 35. minutě se trefil z protiútoku i David Matějka a na tento gól již Berani odpověď nenašli.

O to se snažili v poslední periodě, ale trápilo je zakončení. V obrovských tutovkách domácí selhali a tak přišel trest. Matouš Patočka se prosadil ihned po vhazování a rozhodl o osudu utkání. Tím spíš, že o minutu později poslal na střídačku Hufa David Matějka, jenž dalším gólem donutil k nástupu na led brankáře Šimonů. Ten už sice neinkasoval, ale Berani se zmohli jen na snížení po střele Jakuba Jenáčka od modré. Dalších několik obrovských šancí spálili a museli tak zkousnout prohru.