Junioři prohráli na ledě brněnské Komety

Výsledkové trápení našich juniorů pokračuje. Poslední zápas letošního kalendářního roku sehráli v Brně, kde prohráli 2:4. Domácí mužstvo se v průběhu utkání dostalo do dvoubrankového vedení, které se mladým ševcům už nepodařilo stáhnout. Přestože snížili na 1:2 a později na 2:3, Brňané si utkání pohlídali. Juniorskou extraligu teď čeká vánoční přestávka, další kola jsou na programu začátkem ledna.
28.kolo, čt 21.12.2017, DRFG Arena
Kometa Brno
Zlín
4:2
(1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Havlát (Süss, Matula), 27. Krejčí I. (Havlát), 30. Ferda (Krejčí II, Jeřábek), 60. Havlát (Ferda) – 30. Kotek (Marek, Ševčík), 60. Dobiáš (Dlabaja). Rozhodčí: Ondráček – Musil, Komínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 37:44. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Holík – Slabý, Jurnečka, Krejčí I., Jeřábek, Kučeřík, Mlčák – Novák, Süss, Havlát, Hasoň, Čejka, Matula, Ferda, Frydrych, Krejčí II., Kunc

Huf – Marek, Augustin, Gába, Ševčík, Budil, Jenáček – Dvořáček, Čechmánek, Kočica, Mikulec, Knápek, Sedláček, Chalupa, Kotek, Dobiáš, Dlabaja, Pröschl

První třetinu začala lépe Kometa. Ve druhé minutě se dostal ke střele z vhazování Slabý, jeho rána však bránu netrefila. V polovině třetí minuty se do dobré šance dostal Jan Süss, který byl nejblíže odraženému kotouči, měl před sebou odkrytou bránu. Gólovou radost mu však zkazil brankář Huf. V šesté minutě se dostal do šance hostující Chalupa, který se dokázal dostat až před Holíka. Vyzrát se mu však na brněnského brankáře již nepovedlo. O dvě minuty později musel Holík zakročit proti nepříjemné střele Pröschla.

Na začátku desáté minuty měli Berani dosavadní největší šanci. Hosté ujeli dva na jednoho. Puk dostal Kočica, který však střelou zápěstím na vzdálenější tyč nedokázal Holíka překonat. Na první gól diváci čekali do třinácté minuty. Brnu se podařilo vyhodit puk do středního pásma, zde jej Jan Süss šikovně dostal na úplně volného Roberta Havláta, který šel sám na brankáře. Při zakončení se nad ničím nerozmýšlel a střelou trefil mezeru mezi betony Hufa.

O dvě minuty později to mohlo být klidně o dva góly. Útočník Petr Krejčí byl faulován při zakončení a bylo nařízeno trestné střílení. Krejčík zvolil podobné zakončení, jaké předvedl Havlát. Tentokrát bez úspěchu. Minutu a půl před koncem se povedlo skórovat i hostům. Holík pouze zpomalil letící střelu Dlabaji mezi betony. Puk přešel těsně brankovou čáru, jenže rozhodčí přerušil hru o něco dříve.

Tři minuty po začátku druhého dějství se Dlabaja dostal do úniku, na Holíka si však blafákem nepřišel. V dvacáté páté minutě hry dostala Kometa možnost hrát čtvrtou přesilovou hru. O minutu později se podařilo početní výhodu využít. Robert Havlát vybojoval vhazování před Hufem, poslal puk na modrou čáru, kde stál Petr Krejčí, jenž přesnou ranou trefil místo nad lapačkou zlínského brankáře.

Neuběhly ani tři minuty a Berani se poprvé radovali z platného gólu. Jan Marek předal ve středním pásmu puk Patriku Kotkovi, který si najel mezi dva obránce a zápěstím vyslal prudkou ránu. Ta se odrazila od tyče do brány. Kometa si však dokázala během třiceti vteřin vzít dvoubrankový náskok zpět. Petr Krejčí nahodil puk z levého kruhu na Hufa, ten puk betony vyrazil pouze k Radimu Ferdovi, který bez větších problémů trefil odkrytou bránu soupeře. Po vstřelených brankách se začala hra kouskovat. Přispěly tomu i tři vyloučení. Ani jeden tým však nedokázal početní výhodu využít.

Do třetí třetiny vstoupili lépe Brňané. Frydrych se sám řítil na Hufa, zkusil kličku do bekhendu. Huf se natáhl na brankové čáře a betonem zabránil další inkasované brance. Na druhé straně zkusil Dobiáš z levého kruhu vystřelit do protipohybu přesouvajícího se Holíka. Bránu ale netrefil. Čtrnáct minut před koncem zkusil štěstí Marek. Ten vjel do pásma a vystřelil rychlou střelu nad lapačku. Holík střelu dobře viděl a předvedl ukázkový semafor.

V polovině třetí části vypálil tvrdou ránu Hasoň. Vyprášil pouze betony Hufa. Čtyři minuty před koncem se hosté rozhodli pro hru bez brankáře. K větší šanci se však nedostali. Naopak Krejčí mohl rozhodnout, prázdnou bránu přes celé hřiště ovšem netrefil. Půl minuty před koncem se nechal vyloučit Čejka a hosté ve hře šesti proti čtyřem uspěli. Dlabaja vybojoval devět sekund před koncem puk v rohu hřiště, poslal jej na druhou stranu, kde stál Vojtěch Dobiáš, jenž dokázal trefit odkrytou část branky.

Hosté po vstřelené brance nechali prázdnou bránu. Toho využil Robert Havlát, jenž ihned po vhazování trefil prázdnou bránu a rozhodl o vítězi utkání. Zlínští tak zakončili rok 2017 porážkou a z Brna vrací bez bodů.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): „Byla to pěkná tečka za kalendářním rokem 2017. Zápas jsme odehráli takticky dobře. Podařilo se nám dát v první třetině dvě branky, díky tomu jsme se dostali do pohody. Hráli jsme celou dobu trpělivě a dokázali si dojít pro tři body. Předvedli jsme dobrý týmový výkon, nemám hráčům co vytknout. Snad se nám bude dařit i v příštím roce.“

Zbyněk Mařák (Aukro Berani Zlín): „Do utkání jsme nevstoupili dobře. Dostali jsme celkem rychle dvě branky. Bohužel my jsme své šance nevyužili. Ve druhé třetině se nám podařilo skórovat, ale ihned jsme opět dostali gól, což nebylo dobré pro naší psychiku. S Brnem jsme hráli vyrovnanou partii. Bohužel kontaktní gól padl příliš pozdě a neměli jsme šanci vyrovnat.“