Junioři padli v Litvínově

V zápase 23. kola NOEN extraligy juniorů zavítali mladí ševci na led Litvínova. Přestože to byli Zlínští, kdo poprvé v utkání rozvlnil síť branky, rozhodující krok k vítězství udělali už v první třetině domácí. Litvínov třemi brankami otočil nepříznivý stav a vypracoval si náskok, který už se nepodařilo ševcům stáhnout. V dalších částech už domácí celek drama nepřipustil, Zlínští se tak vrací domů s prázdnou.
23.kolo, čt 6.12.2012, ZS Ivana Hlinky
Litvínov
Zlín
6:3
(3:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Hora (Písařík), 16. Písařík (Šrámek), 18. Písařík (Šrámek), 30. Zdeněk (Čeřovský, Kokeš), 31. Písařík (Šrámek, Hora), 49. Strejček - 11. Kundera (Popelka, Kovařík), 29. Janeba (Zbořil), 35. Popelka (Kratochvíl, Zbořil). Rozhodčí: Smitka - Rozlílek, Místecký. Vyloučení: 2:3. Využití: Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 98. Střely na branku: 39:21. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Horák - Kokeš, Svoboda, Fučík, Ernst, Hora, Strejček - Šrámek, Písařík, Kuchař, Válek, Trübenekr, Čeřovský, Zdeněk, Mical, Smolka

Rozum - Řezáč, Kobylík, Janota, Stuchlík, Macharáček, Zbořil - Kovařík, Haloda, Matula, Popelka, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Mika, Tomiga, Doležálek, Al-Muaqet, Kundera

Zlín vstoupil do zápasu aktivněji již v úvodních minutách měli hostující hráči mírnou převahu. Litvínov pozorně bránil, a tak jsme se dočkali branky až v 11. minutě. Chemici špatně pokryli střední pásmo a hosté se dostali do přečíslení tři na dva, využili ho ukázkově, když Tadeáš Kundera doklepával puk do prázdné branky. Ale hosté se z vedení radovali jen 90 vteřin. Litvínov zamkl Zlín v útočném pásmu a nahození Daniela Hory zaplulo přesně k levé tyči.

V patnácté minutě byl vyloučen domácí Strejček, Litvínov však své oslabení odehrál bravurně, domácí v oslabení přečíslili zlínské hráče a Pavel Písařík nadvakrát dorazil puk za bezmocného Rozuma. Litvínovští hráči hráli dál aktivně a to se jim opět vyplatilo. Pavel Písařík se dostal do dobré příležitosti, jeho první střela ještě skončila na chráničích hostujícího obránce, ale na podruhé už nezaváhal.

Do druhé třetiny Litvínov opět vlétl, již v úvodu této periody se prokličkoval až před Rozuma domácí Smolka, ale Rozum jeho akci zlikvidoval. Domácí poté jako by vypadli z rytmu a hosté je začali přehrávat. Ve 29. minutě na modré zachyboval domácí Fučík a Jaroslav Janeba svou šanci využil, položil si Horáka a přesnou střelou do levého rohu snížil stav utkání. Jenže poté se v Litvínově děly věci ani ne o minutu později Jakub Zdeněk přesně zakončil litvínovskou kombinaci.

O dalších 54 vteřin později dosáhl domácí kapitán Pavel Písařík hattricku, když překonal Rozuma už popáté po skvělé přihrávce Šrámka. Za další čtyři minuty bylo opět sníženo, hostující Michal Popelka skryl svou střelu za bránící hráče a o tyč snížil znovu na rozdíl dvou branek.

Ve třetím dějství se nehrál příliš pohledný hokej. Litvínov pozorně bránil, a tak nepouštěl zlínské hráče do větších šancí. Hosté mohli snížit náskok domácích, když Zbořil pálil z kruhu do odkryté branky, ale proti byla Horákova lapačka. Ve 49. minutě bylo o vítězi zápasu už definitivně rozhodnuto, Jan Strejček hledal prudkou přihrávkou před brankou číhajícího domácího hráče, ale jeho přihrávka Rozuma úplně zaskočila a ten si puk srazil do vlastní branky. Chemici si své vedení už v klidu pohlídali a připsali si další výhru.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): V dnešním zápase bylo důležité, že jsme dokázali smazat náskok Zlína a dostali jsme se do vedení. Inkasovali jsme první branku, ale poté jsme si vytvořili tlak do brány, šli jsme za kotoučema a to se nám povedlo, třetinu jsme vyhráli. V té druhé třetině už jsme tolik spokojení nebyli, ale takový je hokej, po celý zápas jsme vedli a ve třetí třetině po tom šestém gólu se utkání už jen dohrávalo.

Robert Svoboda (PSG Zlín):V stup do utkání nebyl špatný. Mysleli jsme, že to ze začátku bude těžší. To se nám podařilo eliminovat. Dostali jsme se do vedení, což bylo příjemné. Pak domácí otočili po našich chybách. Dostali jsme gól v naší přesilovce, což je hrubá chyba. Domácí byli úspěšnější v zakončení. Přesto, že jsme vstupovali do třetí třetiny s tím nic nevzdávat, protože dva góly není takový rozdíl a ani hra tomu nenasvědčovala, že by to byl až takový rozdíl, tak šestý nešťastný gól nás sestřelil dolů a už to nebylo to pravé.