Starší dorost podruhé vítězně. Tentokrát vyhrál v Třinci

Druhý zápas, druhé vítězství. Starší dorost vstoupil do sezony tím nejlepším možným způsobem. Po domácím vítězství nad Vsetínem tentokrát veze plný počet bodů z Třince. Zlínští hráči sice ztáceli po úvodní části jednu branku, ve třetí třetině však skóre otočili a dovedli utkání k vítězství 4:3.
2.kolo, so 9.9.2017
Oceláři Třinec
Zlín
3:4
(2:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 18. Geidl (Krč), 18. Indrst (Čmiel), 60. Matěj (Rybnikár) – 3. Suhrada (Hamrlík, Pröschl), 41. Hamrlík (Suhrada, Fajkus), 43. Pröschl (Fajkus), 59. Kozubík (Pröschl). Rozhodčí: Šutara – Lukš, Bubela. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 31:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Kučera – Radzienciak, Bulava, Šulák, Konderla, Adámek, Michálek, Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor

Kořének – Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas, Prchal, Rusler, Podešva, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Apolenář, Luža, Sedláček, Kozubík, Fajkus

Lepší vstup do zápasu měli hráči Zlína. V přesilové hře se do puku opřel Jiří Suhrada, jehož střela prosvištěla až za záda domácího gólmana. Od třetí minuty tedy ševci vedli. Jen o pár sekund později mohl srovnat Stebel, který ale z dorážky neuspěl. Následně si dvě dobré šance vypracoval Světlík, tváří v tvář Kučerovi ale z prostoru před brankou druhý gól Zlína nepřidal.

V závěru třetiny Třinečtí nejen srovnali, ale dokonce otočili skóre. V početní výhodě dorazil puk do sítě Nico Geidl a za dalších šestnáct sekund lovil brankář Kořének další kotouč ze své sítě. To když jej z levé strany překonal Filip Indrst a zařídil Ocelářům těsný náskok po úvodních dvaceti minutách.

Druhá třetina byla na gólové šance velmi skromná, zato si však oba týmy hned několikrát vyzkoušely hru v přesilové hře i oslabení. Nejblíže vstřelenému gólu v této části byl zřejmě hostující Jaroněk. Obránce s číslem dvaadvacet vyslal velmi prudkou ránu od modré čáry a puk jen těsně minul pravou tyč třinecké branky.

Začátek poslední třetiny vyšel jednoznačně lépe hostům. V čase 40:27 překonal Kučeru prudkou ranou pod horní tyč Matyáš Hamrlík a zhruba o dvě minuty později už Zlín vedl. Po přihrávce Fajkuse zakončil Matěj Pröschl, na jehož střelu domácí gólman nereagoval, a puk tak skončil za jeho zády.

Svěřenci trenéra Muchy se tlačili za vyrovnáním, z menšího závaru se jim ale puk do sítě procpat nepodařilo. A radovat se nemohl ani Michálek, jenž zakončil z pravé strany jen do Kořénka. V samotném závěru utkání sáhli Oceláři po hře bez brankáře, velmi rychle však inkasovali počtvrté, když se ze středního pásma trefil David Kozubík.

Třinečtí trenéři následně odvolali Kučeru ještě jednou a tentokrát už jejich svěřenci dokázali překonat hostující obranu. Po přihrávce Rybnikára zakončil do odkryté klece Pavel Matěj, ovšem stalo se tak pouhou sekundu před koncem a na další zdramatizování už Ocelářům nezbyl čas. Zlín tak veze z Třince těsné vítězství a připisuje si další tři body do tabulky.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín