Drama s vítězným koncem! Starší dorost porazil Vítkovice

Třikrát se hráči Zlína dostali do vedení, třikrát však o něj přišli. Až čtvrtý gól, který padl v prodloužení, rozhodl o vítězství domácího celku nad Vítkovicemi. Starší dorostenci tak zvládli i třetí zápas v sezoně a dosud neprohráli.
4.kolo, so 16.9.2017, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
4:3p
(1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Jaroněk (Luža, Janošek), 21. Kozubík (Suhrada, Luža), 30. Weintritt (Fajkus), 65. Suhrada (Weintritt) – 17. Vojtovič (Beránek, Věntus), 24. Bernovský (Fridrich, Smolka), 60. Lewandowski (Konečný, Bernovský). Rozhodčí: Vepřek – Bařinka, Kociňák. Vyloučení: 7:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Kubík – Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas, Prchal – Rusler, Podešva, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Apolenář, Luža, Kozubík, Fajkus

N. Malík – Bílý, Smolka, Zapletal, Raška, Smička, Kunc – Vojtovič, Lednický, Fridrich, Beránek, Mrva, Bernovský, Kylnár, Konečný, Věntus, Lewandowski, Potočný

Dosud neporažený Zlín proti Vítkovicím, které v posledních dvou zápasech vstřelily celkem osmnáct gólů. Čtvrté kolo extraligy staršího dorostu svedlo na jeden led dva celky, kterým úvod soutěže vyšel velmi dobře.

Hosté hned zkraje první třetiny dostali možnost vyzkoušet si přesilovou hru, kterou ale nevyužili. To Zlín byl úspěšnější. Na konci osmé minuty usedl na trestnou lavici Jan Bernovský za podražení a domácímu týmu stačilo devět vteřin k tomu, aby jeho prohřešek potrestal. Jan Jaroněk z prostoru mezi kruhy zamířil přesně do horního rohu vítkovické branky.

Jinak ale úvodních dvacet minut nabídlo spíše bojovné a takticky opatrnější utkání. Vítkovice se dočkaly vyrovnání na konci 17. minuty, kdy střela Jana Vojtoviče propadla brankáři Jakubu Kubíkovi až do sítě. Po úvodní třetině tak svítil na tabuli stav 1:1.

To se však se začátkem druhé části rychle změnilo. Zlínu skvěle vyšel vstup do třetiny a už po pětačtyřiceti vteřinách vedl 2:1. Dominik Luža přihrál přes celou šířku útočného pásma puk Jiřímu Suhradovi, který jej okamžitě vyslal na branku. Gólman hostů střelu pouze vyrazil před volného Davida Kozubíka, který s trochou štěstí poslal kotouč vzduchem až do sítě.

Hosty inkasovaná branka nepoložila. Naopak. I nadále se tlačili před zlínskou klec a brzy toho také využili. Jan Bernovský zužitkoval svou aktivitu na hranici brankoviště a dotlačil puk až za Kubíka.

Na konci 29. minuty se kotouč na modré čáře odrazil k Matěji Pröschlovi, který se tak zničehonic dostal do samostatného úniku. Brankáře hostů však nerozhýbal a zakončil jen do pravého betonu. O minutu později už se Zlínští radovali. Rychlou souhru v útočném pásmu zakončil Filip Weintritt přesnou střelou, která rozvlnila síť branky. Domácí se tak potřetí v utkání dostali do vedení. Stav poté zůstal beze změny až do druhé přestávky.

Začátek třetí třetiny patřil hostům. Vítkovice hýřily aktivitou a snažily se co nejdříve vyrovnat. Ovšem zlínská obrana i přes drobné problémy úvodní nápor přečkala a srovnala se s tempem hry. Zdálo se, že domácí dostali zápas pod kontrolu a zodpovědným výkonem směřovali k vítězství.

V samotném závěru třetí třetiny však nápor Vítkovic opět zesílil. Minutu a půl před koncem hosté odvolali brankáře a vsadili vše, jak se říká, na jednu kartu. Honba za třetím vyrovnáním Vítkovicím nakonec vyšla. Přesně dvacet pět vteřin před závěrečným hvizdem se z hranice brankoviště prosadil Jakub Lewandowski, který nejrychleji našel puk vyražený brankářem Kubíkem. Hosté srovnali na 3:3 a vynutili si prodloužení.

Do nastavení šel Zlín v nevýhodě, neboť Filip Weintritt dostal ještě v závěru třetí části menší trest za sekání. Dvouminutové oslabení ve třech proti čtyřem však domácí úspěšně přečkali a poté rozehráli se svým soupeřem vyrovnanou partii o vítězný gól. V polovině 65. minuty zamířil Jiří Suhrada přesně k tyči a prostřelil brankáře Vítkovic. Žlutá střídačka ihned propukla v jásot. Zlínské mužstvo zvládlo i třetí zápas v sezoně, vyhrálo 4:3 v prodloužení a zůstává dosud neporaženo.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): „Výborný zápas z obou stran. Bylo vidět, že se potkaly dva velice vyrovnané mančafty. Divákům se utkání muselo líbit. Sice jsme dostali gól půl minuty před koncem z powerplay, ale kluci zvedli hlavu a rozhodli jsme to v prodloužení. Klukům děkuji za výkon.“

Fotogalerie

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín