Nepodařená první třetina rozhodla o osudu staršího dorostu, který nestačil na Třinec

Do Zlína přijel Třinec a utkání rozehrál ve velkém stylu. Už po šesti minutách hry bylo skóre 3:0 pro Oceláře. Zlínští trenéři tak stáhli z branky gólmana Kořénka a nahradili ho Kubíkem. Ten však do konce 1. třetiny inkasoval další dvě branky a Třinec vedl po první části 5:0. Beranům se sice povedlo ve druhé třetině snížit na 2:5, ale třetí část už zase patřila Ocelářům. Nakonec si hosté odváží vítězství 7:3.
7.kolo, čt 28.9.2017, ZS Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
3:7
(0:5, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 29. Podešva (Světlík, Janošek), 37. Pavlas (Prchal, Podešva), 58. Suhrada (Světlík, Fajkus) – 3. Čmiel (Homola, Havránek), 5. Havránek (Čmiel), 6. Geidl (Krč), 20. Krč (Geidl), 20. Plandor (Indrst, Adámek), 55. Čmiel (Homola, Havránek), 56. Čmiel (Havránek, Michálek). Rozhodčí: Škach - Poláček, Bařinka. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 0:5, 2:5. 2:7, 3:7.

Kořének (od 6. Kubík) – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Dluhoš, Janošek, Pavlas, Prchal – Podešva, Dvořáček, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář Luža, Kozubík, Dobiáš, Fajkus, Kristek.

Ochman – Radzienciak, Bulava, Šulák, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor.

Začátek zápasu byl hodně svižný a v podstatě rozhodl o osudu utkání. Jelikož už v čase 2:30 šli Oceláři do vedení. Odražený puk mezi kruhy si našel hůl volného Matouše Čmiela, ten zamířil a trefil přesně roh zlínské branky. O další dvě minuty později to už bylo 2:0 pro Třinec. To se hosté trefili hned po vyhraném buly. Opět u toho byli stejní hráči, co u první branky. Čmiel vyhrál buly před Kořénkem, ke střele se ihned dostal Marek Havránek a puk skončil v síti. Třineckou kanonádu prvních minut pak dokončil v 6. minutě Nico Geidl. Na to okamžitě reagovali domácí trenéři a do branky poslali místo Kořénka Kubíka.

Na ševce to ale moc velký impulz nemělo. Jelikož v poslední minutě první třetiny domácí ještě dvakrát inkasovali. 48 sekund před sirénou přihrál Geidl puk na Tomáše Krče a ten rozvlnil zlínskou síť počtvrté. Dvacet sekund před přestávkou pak hosté převedli povedenou kombinaci, na jejímž konci byl Jiří Plandor, jenž trefil puk přesně k tyči a stanovil skóre první třetiny na 5:0 pro Oceláře. Ve druhé třetině se povedlo domácím snížit. Nejprve to byl Jiří Podešva, který se prosadil střelou od mantinelu a po chybě brankáře Ochmana skončil puk za jeho zády. Další trefu přidal ve 37. minutě Petr Pavlas, jenž dorazil do sítě nahození od Suhrady.

Zlínu se tak před třetí třetinou povedlo snížit na rozdíl tří branek. Malá šance na bodový zisk tady tak ještě byla. Ta však vzala za své v 55. minutě, když puk do sítě dorazil Matouš Čmiel. O minutu později pak stejný hráč dokonal svůj hattrick. Matouš Čmiel se nejlépe zorientoval před brankou a doklepl puk do sítě. Konečnou podobu výsledku dal pak v 58. minutě Jiří Suhrada, který se v přesilovce trefil ránou od modré přesně k tyči. Sečteno podtrženo, Třinec si ze Zlína odváží tři body za výhru 7:3.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): „Rozhodla první třetina, kdy tam Třinci všechno spadlo a to ovlivnilo celý zápas. Třinec nás dnes v produktivitě absolutně předčil. Snažili jsme se jim pak vyrovnat, ale bylo vidět, že jsou na koni. Musíme pořád pracovat a zlepšovat se. Věřím, že kluky to nakopne a budeme hrát zase dobře. Bylo tam dnes hodně vyloučení, ale to plynulo asi trochu z frustrace za stavu 0:5. Kluci s tím chtěli něco udělat a to vždy bývá na hranici mezi bojovností a faulem. Z velké snahy vzniknou nějaké fauly. Ale to je prostě hokej.“