Starší dorost odčinil zápas se Vsetínem a vyhrál v Třinci

Včera se staršímu dorostu nepovedl domácí zápas, ve kterém prohráli se Vsetínem, ale proti Třinci už to bylo opět lepší. Domácí sice šli rychle do vedení, ale Zlín dokázal odpovědět a dalšími třemi góly otočit vývoj utkání na svou stranu. Berani tak napravili zaváhání a opět získali důležité body do tabulky.
12.kolo, so 14.10.2017
Oceláři Třinec
Zlín
1:4
(1:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Homola (Matěj) – 5. Dvořáček (Pavlas), 49. Jaroněk (Janošek), 51. Lekeš, 59. Světlík (Fajkus, Pröschl). Rozhodčí: Smilek – Ganger, Dohnal. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 21:39. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Ochman – Weber, S. Radzienciak, Bulava, Šulák, P. Adámek, Homola – Krč, Kapitanov, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor

Kubík – Holík, Suhrada, Jaroněk, Víte, Janošek, Pavlas, Prchal – Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek

Aktivněji vstoupili do zápasu zlínští dorostenci, přesto to byli oni, kdo inkasoval jako první. Po přenesení hry do útočného pásma to zkusil David Homola a protože nahození domácího obránce prošlo do sítě, šli Oceláři do vedení. Hosté mohli rychle srovnat, Luža ale zády k brance levou tyč o pár centimetrů minul.

V čase 04:41 už Aukro první gól přece jen slavilo. Ránu Pavlase před Ochmanem tečoval Dominik Dvořáček a upravil skóre na světelné tabuli na 1:1. O minutu později mohl jít Zlín i do vedení, Světlík ovšem z brejku pouze orazítkoval horní tyč domácí branky. Vzápětí si Berani zahráli v početní výhodě, byli to ale Oceláři, kdo málem udeřil. Čmiel získal puk za brankou hostů, nahodil jej před ní a nechybělo moc, aby si ho Kubík srazil za svá záda.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala, vyložených gólových šancí ale bylo k vidění jen pramálo. Za zmínku stojí rychlá akce Zlína ze sedmatřicáté minuty. Hosté ve vlastním oslabení ujeli do přečíslení a ránu Weintritta třinecký gólman vykopl jen před sebe, kde naštěstí pro Třinec byli pouze hráči v bílých dresech.

V čase 48:04 padla vítězná branka tohoto střetnutí a radovalo se z ní Aukro. Weintritt předal mezi kruhy puk Lukáši Světlíkovi, který napálil puk do domácí sítě a zařídil svému týmu vedení. O dvě minuty později se zlínská střídačka radovala znovu. Ochman vyjel proti puku, před dojíždějícími hráči jej ale po skoku na led ukrýt nedokázal a po dorážce Davida Lekeše ho mohl lovit ze své klece.

V posledních sekundách utkání sáhli domácí trenéři ke hře bez brankáře, ke snížení ovšem nedošlo a navíc Oceláři inkasovali počtvrté, když se do prázdné klece trefil Lukáš Světlík.