Zápas Zlín - Vítkovice

14.kolo, so 21.10.2017, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
1:2
(0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 31. Lekeš (Vítek, Podešva) – 44. Beránek (Smička), 46. Kunc (Potočný). Rozhodčí: Sofka – Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: .

Kořének – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas – Podešva, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek

Piták – Zapletal, Raška, Takáč, Smolka, Smička, Kunc – Vojtovič, Lednický, Fridrich, Beránek, Mrva, Bernovský, Kylnar, Konečný, Věntus, Lewandowski, Potočný

I když v první třetině nepadla žádná branka, diváci mohli vidět velmi bojovné utkání s několika šancemi na obou stranách. Hned na začátku zápasu měly Vítkovice dvě přesilové hry, které se jim příliš nepovedly.

První větší šanci zápasu si připsal v sedmé minutě zlínský Světlík, který se po střele dostal k dorážce, jenž Piták jen s obtíži vyrazil. Následně byly aktivnější Vítkovice, ale nedokázaly si díky poctivé obraně Beranů vytvořit výraznější šanci. Do kabin se tak poprvé šlo za bezbrankového stavu.

I ve druhé části hrály oba celky hodně z obrany. Tu zlínskou trápil zejména Jakub Lewandowski, který si zkraje druhé třetiny vytvořil dvě slušné šance. Ve střední třetině si vzal kotouč a s ním na holi prokličkoval až ke Kořénkovi. Toho si položil a stačilo zasunout kotouč do branky. To se mu ale nepovedlo a Zlín trestal.

Michal Vítek nastřelil kotouč z pravého kruhu, před brankou stál David Lekeš, který puk tečoval přesně mezi nohy Pitáka. První branka tak padla až v druhé polovině zápasu a Zlín se dostal do vedení.

Vítkovice vstoupily drtivě do třetí třetiny a během necelých tří minut se jim podařilo otočit skóre zápasu. Nejprve ve čtyřiačtyřicáté minutě hry se Adam Beránek šikovně obtočil kolem branky Kořénka a prostřelil jej mezi rukou a tělem. Tahle branka znamenala vyrovnání.

Neuplynuly ani tři minuty a pro Zlín bylo ještě hůře. Marcel Kunc vystřelil od modré čáry a přesným pokusem překonal Kořénka. Skvěle odehranou třetí třetinou si tak Vítkovice odvážejí z ledu Zlína důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): „Stejně jako náš první vzájemný zápas doma jsme viděli skvělý hokej. Měli jsme smůlu, že jsme nedali góly. Vítkovice sice vyhrály, náš tým to ale odbojoval a za to je musím pochválit."

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera): „Doufám, že to nebude znít nijak namyšleně, ale my jsme si chtěli tento víkend odvézt šest bodů. Splnili jsme to, dnes ten zápas byl mnohem těžší než včerejší v Třinci. Dnes jsme měli množství šancí, které jsme neproměnili a byla otázka, času, jestli se to štěstí přikloní na naši stranu, či stranu Zlína. Přiklonilo se nakonec k nám a jsme za to rádi."