Starší dorost po krátkém výpadku prohrál s Třincem

Starší dorostenci dnes přivítali na svém stadionu Třinec a po většinu utkání byli lepším týmem. Nedařilo se jim ale dostat více puků za záda pozorného brankáře a tak přišel trest. Ztráta koncentrovanosti znamenala otočku ve skóre a na tři rychlé branky již naši borci odpověď nenašli. Oceláři tak vezou z našeho ledu všechny body.
17.kolo, pá 3.11.2017, ZS Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
1:3
(1:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Světlík (Weintritt) – 46. Havránek, 47. Krč (Matěj), 48. Čmiel (Michálek, Indrst). Rozhodčí: Šudoma – Blaha, Kociňák. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Kubík – Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas – Sebera, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Sedláček, Kozubík, Fajkus

Ochman – Radzienciak, Bulava, Šulák, Konderla, Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor

První třetina utkání začala ve velmi vlažném tempu. O něco málo byli přeci jen lepší domácí hokejisté, kteří si za to vysloužili i přesilovou hru. V té si však žádnou větší šanci nepřipravili a naopak krátce na to dostal stejnou možnost soupeř. Ani tomu se ale nedařilo a tak jsme stále čekali na první reálnou šanci. Ta přišla ve 12. minutě a byla ihned využita. Lukáš Světlík se uvolnil na levém křídle a přesně mířenou střelou nedal brankáři šanci. Domácí se tak dostali do vedení a navíc je hned na to čekala přesilová hra. V ní měli sice Berani tlak, ovšem k brance to nevedlo. A tak mohl přijít trest. Filip Indrst se objevil v prostoru mezikruží, avšak Kubík jeho pokus vyrazil vedle. Hra se konečně trochu otevřela a hned z protiútoku mohl zahrozit i domácí tým, chyběly mu však centimetry k tomu, aby se dostal do zakončení do poloprázdné branky. A když ani následná střela Konderly po přečíslení dva na jednoho neskončila gólem, šlo se do šaten za příznivějšího stavu pro Zlín.

Domácí vlétli do druhé periody jako uragán a Lekeš toho hned mohl využít, prostřelil sice Ochmana, ale puk poté trefil tyč a z brankové čáry jej odpálili pozorní obránci. Berani pokračovali v aktivním pojetí hry a byli jasně lepším týmem. Neuspěl ale ani Weintritt ani Kozubík a Ochman stále držel Oceláře nad vodou. Postupem času srovnal Třinec krok a hrálo se o něco vyrovnaněji. Byli to však opět zlínští, kdo mohl dosáhnout branky. Matěj Sebera ale špatně zpracoval puk a nakonec ani na dvakrát nedostal puk za brankáře soupeře. Ten se zaskvěl i při přesilové hře jeho celku. Obrana si totiž nepohlídala Fajkuse, který se hnal do nájezdu, ale ani dorážkou neuspěl. Velké šance Beranů tak ke gólu nevedly a před třetí třetinou bylo utkání stále otevřené. A to hlavně díky brankáři Třince Ochmanovi, jenž předváděl naprosto parádní výkon.

Třinec dal vědět, že bude mohutně dotahovat již v první minutě, kdy ale Čmiel, jenž se dostal za obranu, Kubíka nepřekonal. Marek Havránec byl však o pár minut úspěšnější a přesnou střelou k tyči srovnal stav zápasu. Za minutu se navíc Tomáš Krč dostal do dalšího úniku a bekhendem poslal puk přímo do šibenice. Zlín nezvládal tuto část zápasu a přišel ještě jeden trest. Matouš Čmiel totiž zůstal nikým nehlídaný před brankářem a dorazil pohotově odražený kotouč do sítě. Domácí tým se samozřejmě snažil o vyrovnání, ale hostům se dařilo hrát vyrovnanou partii a do větší šance se Zlín dostal až v posledních sekundách, kdy v powerplay nastřelil pouze tyč. Třinec si tak z ledu Beranů odvezl všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): „Prohráli jsme po našich chybách. První branka padla po dlouhém střídání, kdy jsme nevyhodili puk a soupeř dal gól. To nás na chvilku srazilo, dostali jsme další góly a už jsme to neotočili.“