Junioři prohráli v Brně, rozhodl závěr druhé třetiny

Mladí Ševci zamířili v rámci 29. kola do Brna. Do zápasu nevkročili zrovna nejlíp. Již ve 2. minutě inkasovali gól. Ovšem ve druhé části hry dokázali Berani, po gólech Janeby a Juríka, otočit stav na 2:1. Závěr druhé třetiny se bohužel nepovedl. Kometa vstřelila v posledních třech minutách dvě branky a skóre utkání vydrželo až do konečné sirény.
29.kolo, čt 10.1.2013, KAJOT ARENA
Kometa Brno
Zlín
3:2
(1:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Jenyš (Lašák), 38. Lašák (Sedlák, Jenyš), 39. Raška (Wasserbauer, Mrázek) - 26. Janeba (Sedláček, Řezáč), 33. Jurík Rozhodčí: Čech - Klein, Lukš Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 138 Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Klimeš (Oujezdský) - Šidák, Peslar, Sedlák, Vojáček, Vágner, Krejčiřík, Dittrich - Jenyš, Pospíšil, Račanský, Raška, Beneš, Mrázek, Papp, Lašák, Kusko, Boček, Wasserbauer, Buhaj, Janoušek

Rozum (Šivel) - Zbořil, Strojil, Talán, Stuchlík, Macharáček - Řezáč, Kundera, Kovařík, Haloda, Jurík, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Stránský, Doležálek, Al Muaquet

V první periodě Brno nezahálelo a ihned po necelých dvou odehraných minutách svitla naděje v podobě vstřeleného gólu. Byl to Jan Lašák, kdo si vydobyl výbornou pozici, ze které vyslal přihrávku na ještě lépe postaveného tradičního střelce Pavla Jenyše. Do odkryté brány stačilo kotouč jen zasunout, což se šestnáctiletému útočníkovi podařilo na jedničku. Brzký gól byl předzvěstí úvodní třetiny, jelikož v ní kralovali domácí. PSG se do útoku dostávali jen ojediněle a domácí obrana si s jejich zadáky poradila při každém větším pokusu o únik. V polovině první periody se ale čtvrteční soupeř Komety probudil a Klimeš měl najednou před bránou několikrát po sobě skrumáž, která si říkala o gól. Veškeré nahrávky zpoza brány a následná rychlá střela ale domácího brankáře nezaskočila.

Obuvnické město koneckonců nevykazovalo žádnou zvýšenou fyzickou aktivitu ani na začátku prostředního dějství. Vědět o sobě dalo v šestadvacáté minutě, když z pravého kruhu vystihl vhodný čas na přihrávku Sedláček, tu po letmém zpracování Jaroslav Janeba okamžitě zasunul do odkrytého prostoru, kam se nestihl Klimeš doklouzat. Od změny stavu na vyrovnanou cifru se diváci v brněnském svatostánku mohli těšit z pěkného fyzického hokeje. Hra najednou nabrala na obrátkách a dutých ran od nárazů na mantinely rázem také přibylo.

O přesile jednoho, či druhé týmu se v tu chvíli hovořit nedalo. Při početní výhodě domácích byl Zlín pod neustálým tlakem, ovšem pár okamžiků na to se hosté prosadili. Svou vinu na tom nese i Adam Šidák, jenž ve snaze vyhodit puk trefil místo, kde se nacházel soupeř. David Jurík po letmém zpracování kotouče vyčkal na pohyb Klimeše a posléze využil brankářova vykolejení a vymetl růžek.

Kometa na sebe nenechala dlouho čekat. Jan Lašák a Jan Sedlák se dostali do výborné palebné pozice, když v tom okusili sílu Rozumu, zlínského gólmana. Na podruhé to ale vyšlo a stejná dvojice naopak dala ochutnávku střeleckého umění Brna strážci třech tyčí. Stejná osoba Sedlákovu dělovku od modré nejprve vyrazila a na následnou střelu Lašáka již nedosáhla. Vyrovnávací branka byla na světě.

Ta rozhodující si našla cestu necelé tři minuty na to. Z pravého rohu vystihl skvělý moment na přihrávku Jan Wasserbauer. Ta našla svého příjemce v Adamovi Raškovi, který naopak našel správný čas na střelu pod víko. Rozum byl proti takové akci bezmocný. Brno si i tentokrát odneslo do kabiny jednobrankové vedení, to však za zesíleného náporu Ševců.

Třetí třetina už žádného gólového střelce nepřinesla. A to ačkoliv bylo vyrovnání v očích hostů jasně čitelné. Už od poloviny třetí třetiny to na ledě zavánělo inkasováním, ale Brno se díky obětavým pádům do střel a jiných obranných počinů bezpečně ubránilo. Tříbodový zisk tak může hráče uklidnit a moct se soustředit na další domácí utkání proti Pardubicím, které je čeká již za dva dny.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Neměli jsme špatný začátek utkání, pak jsme přenechali iniciativu soupeři. Ten dokázal otočit zápas a v tu dobu byl lepší. Stáhli jsme hru na tři pětky a myslím, že nám to pomohlo. Následně jsme zase otočili skóre my a v ten moment se podle mě zápas zlomil. Ve třetí třetině jsme ještě měli dvě velké příležitosti, kdy jsme nedostali puk do prázdné branky. To byla škoda, měli bychom na závěr zápasu klid. Takhle byl dramatický až do konce.

Robert Svoboda (PSG Zlín): Začátek patřil domácím. I když jsme věděli, že to tady bude masakr, Brňané do nás šli. Ve druhé a třetí třetině jsme měli více ze hry, měli jsme dostatek příležitostí, byli jsme dost v útočném pásmu. Nepodařilo se nám ale už nic proměnit, závěrečná power-play bohužel také nevyšla. Stejně jako v minulém zápase zůstáváme bez bodu, přestože jsme až tolik chyb neudělali. To je pro nás škoda.