Junioři v prodloužení zdolali Olomouc

Zlín přivítal v zápase 30. kola NOEN extraligy juniorů na svém ledě Olomouc. Rychlé utkání plné soubojů a šancí nakonec vyústilo v napínavý konec. Po třetím zásahu Zlína i Olomouce těsně před koncem třetí třetiny se muselo prodlužovat. V nastavené části se stal hrdinou okamžiku David Macharáček, který svojí přesnou ranou zajistil žlutomodrým barvám druhý bod.
30.kolo, so 12.1.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
4:3p
(0:1, 2:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Al-Muaqet (Popelka, Kovařík), 37. Doležálek (Kratochvíl, Janeba), 56. Jurík (Haloda), 61. Macharáček (Fořt, Haloda) - 4. Králík (Šťastný, Kunce), 42. Jergl A. (Beták), 57. Kunce (Králík, Šťastný). Rozhodčí: Hradil - Smilek, Goňa. Vyloučení: 3:4. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 35:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Rozum - Stuchlík, Talán, Strojil, Zbořil, Řezáč, Macharáček - Kovařík, Haloda, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvíl, Doležálek, Al-Muaqet, Fořt

Lukáš - Brančik, Hradil, Kovář, Nesvadba, Pšeja, Rašner, Vondra - Beták, Fibrich, Hes, Heža, Jergl A., Jergl J., Králík, Kunce, Novotný, Ostřanský, Šťastný, Vaculín, Zitka

Utkání moravských celků odstartovala šance hostů. David Šťastný si počkal a hledal před brankou Králíka, který jen těsně minul Rozumovu klec. Do vedení po herní převaze v úvodu šli hosté, Zitka nastřelil kotouč před branku, kotouč usměrnil Šťastný k osamocenému Lukáši Králíkovi a ten neměl problém skórovat do odkryté branky. Na druhé straně se pokoušela srovnat dvojice Kovařík a Popelka, ale na Lukáše si nepřišli. Před koncem první části mohly oba týmy přidat branku, ale po první třetině šli do kabin s jednobrankovým náskokem Hanáci.

Ve druhé třetině domácí srovnali skóre. Marius Al-Muaqet využil přihrávku Popelky a prosadil se přízemní střelou. Do vedení mohli jít Zlínští, když Haloda s Fořtem kombinovali a poté se dostal do obrovské šance Řezáč, ale trestuhodně minul prázdnou branku Olomouce. Kohouty zpět do vedení zkoušel dostat Heža, prokličkoval se před Rozuma, ale zakončit za jeho záda nedokázal. Na druhé straně se prosadil Radim Doležálek, když využil přihrávku od Janeby a prostřelil Lukáše. Po druhé části to byli naopak Berani, kteří odcházeli s jednobrankovým náskokem do kabin.

Třetí část otevřela obrovská příležitost ke srovnání pro Hanáky. Kunce ani Šťastný však připraveného Rozuma nepřekonali. O minutu později se jim srovnat již podařilo. Beták vyhrál vhazování na Aleše Jergla a ten nedal sebemenší šanci Rozumovi, když ihned po buly tvrdě vypálil. Herní převahu Olomouckých přerušil oddechový čas zlínského trenéra Svobody a hra se uklidnila. Vedení pro Zlínské vystřelil navrátilec z trestné lavice David Jurík, dostal se k volnému puku a propálil Lukáše mezi betony. Hosté utkání dokázali za minutu srovnat. Daniel Kunce obdržel přihrávku od Králíka a svou střelu umístil nad rameno brankáře ve žlutomodrém.

Utkání dospělo do prodloužení, které netrvalo ani celou minutu. Napínavý zápas rozhodl po pětačtyřiceti vteřinách David Macharáček střelou od modré čáry po přihrávce od Fořta.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Bylo to kvalitní utkání. Olomouc je rychlý, tvrdý, dobrý soupeř, navíc jsme vedle sebe v tabulce, takže prestižní záležitost. Máme zraněné a potrestané hráče, takže v sestavě, jakou jsme měli, je to výborný výsledek. Remíza po třech třetinách je asi spravedlivá, i když jsme to měli kousek blíž k vítězství. Nakonec to rozhodla šťastná střela a dva body jsou pro nás po dvou porážkách určitě povzbuzením do dalších duelů.