Sparta zvítězila ve Zlíně po nájezdech

Ve třiatřicátém kole NOEN extraligy juniorů se Berani utkali s pražskou Spartou. Oba týmy se prezentovaly důslednou obranou a skvělými brankáři. Utkání skončilo po základní hrací době remízou a rozhodovat museli samostatné nájezdy. Pražané byli úspěšnější v zakončení a odvezli si ze Zlína dva body.
33.kolo, čt 24.1.2013, ZS Luďka Čajky
Zlín
Sparta
2:3sn
(0:0, 0:1, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 54. Zaremba, 59. Haloda (Jurík, Řezáč) – 32. Škop (Doležal), 52. Dvořáček (Eis), 65. Procházka Rozhodčí: Husička – Bryška, Švarc. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 96. Střely na branku: 37:36. Průběh utkání: 0:2, 2:2.

Rozum - Řezáč, Stuchlík, Janota, Kundera, Zbořil, Buchta, Kovařík, Strojil, Haloda, Talán, Zaremba, Macharáček, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvil, Sedláček, Mika, Doležálek, Al-Muaqet

Neužil - Skřivánek, Bílek, Doležal, Škop, Muller, Bodnár, Brém, Slavíček, Teubner, Pokorný, Brzobohatý, Dvořáček, Eis, Arnošt, Kolář, Simon, Hampl, Procházka

Soupeři vstoupili do utkání s respektem, pečlivě bránili a náznaky jakýchkoliv šancí dokázal vyřešit na domácí straně Rozum, na hostující Neužil. Šance se začaly rodit až ve druhé polovině první části. Jurík se protáhl mezi obránci, ale rozvlnit síť za Neužilem nedokázal. Na řadu přišly i velké příležitosti pro Spartu. Zdeněk Doležal, ale z bezprostřední blízkosti překonat brankáře nedokázal. O minutu později měl další velkou šanci Dominik Simon, ale ani on si s Rozumem neporadil. Když ani jeden tým nedokázal využít přesilovou hru, tak Berani i Sparta odcházeli do kabin bez branek.

Druhá část byla velmi nervózní z obou stran. Na kluzišti přibylo osobních soubojů, menších strkanic a taky trestných minut. Oba týmy se po delší době potkali v plném počtu a přineslo to první branku v zápase. Luděk Škop na modré čáře získal kotouč, nerozmýšlel a poslal ho ihned na branku, na odraz od obránce nedokázal Rozum zareagovat a Sparta šla do vedení. Hra po první brance ožila a hrál se rychlý a důrazný hokej. V oslabení ujížděl Doležálek s Macharáčkem, ale jejich kombinace ke srovnání nevedla. Jednobrankový náskok si po druhé části vybojovala pražská Sparta.

Berani do třetí třetiny vstoupili aktivněji, šanci srovnat měl Míka, ale nedokázal se rychle zorientovat před Neužilem. Sparta odpověděla obrovskou šancí Doležala, ani on branku nepřidal. Zlín měl výhodu dvou přesilových her, žádná srovnání nepřinesla a navíc v závěru druhé přesilovky inkasoval. David Dvořáček najížděl po křídle na Rozuma a střelou nad vyrážečku přidal druhou braku Sparty. Snížení přišlo o dvě minuty později. Miroslav Zaremba nahodil bekhendem na branku a puk se přes záda překvapeného Neužila dostal až do branky. Srovnání přišlo v poslední dvouminutovce. David Jurík viděl před brankou osamoceného Marka Halodu, ten nerozmýšlel a okamžitě poslal kotouč do sítě.

Utkání v základní hrací době skončilo remízou a na řadu přišlo prodloužení, ve kterém měla Sparta výhodu přesilové hry. Dlouhá kombinace a tlak v pásmu Žlutomodrých branku nepřinesl. Rozhodnout museli samostatné nájezdy. Ve čtvrté sérii nájezd proměnil Patrick Brzobohatý, ale srovnat za Berany dokázal Jaroslav Janeba. V šesté sérii prostřelil Rozuma mezi nohy Martin Procházka, Neužil na druhé straně lapačkou vychytal David Juríka a bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Sparta byla výborný soupeř. Hrají o první dvanáctku, takže samozřejmě to nasazení z jejich strany bylo maximální. Utkání to bylo vyrovnané, dostali jsme nešťastný první gól, ale závěrečná fáze zápasu byla z naší strany velmi pozitivní, protože jsme z 0:2 srovnali na 2:2. V prodloužení jsme výborně ubránili dvě minuty oslabení 4 na 3 a nájezdy už jsou loterie.