V posledním utkání první části junioři nestačili na Slavii

Ve 32. kole ELIOD extraligy juniorů hostila Zlín jedna z pražských S. Jako první se radoval Zlín, hned ve 37 sekundě po šťastné brance Pavla Sedláčka. Zlínskou euforii však zhasily tři inkasované góly od Slavie v průběhu druhé a na začátku třetí třetiny. V poslední části ještě v 52. minutě snížil zlínský Popelka, ale i na tuto branku odpověděli Pražané dalším gólem. I přes tuto prohru už mají zlínští junioři jasný postup do druhé části, ve které budou hrát o účast v play-off.
34.kolo, so 26.1.2013, Eden
Slavia
Zlín
4:2
(0:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Tomek (Mavrojanidis), 33. Babka (Tomek, Růžička), 45. Mavrojanidis (Semrád), 57. Babka (Tomek, Mavrojanidis) - 1. Sedláček (Janota), 52. Popelka (Kundera, Zbořil). Rozhodčí: Jílek - Pouzar, Charvát. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 33:34 . Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Dlouhý - Leština, Babka, Růžička, Malý, Rittig, Knot, Mavrojanidis, Jedlička, Brzák, Tomek, Navrátil, Semrád, Preševa, Ryzák, Šteiner, Mašín, Hlinka, Moravec, Ptáčník.

Zavadil - Řezáč, Janota, Kundera, Zbořil, Buchta, Kovařík, Strojil, Haloda, Talán, Macharáček, Popelka, Jurík, Janeba, Kratochvíl, Sedláček, Mika, Al.

Do utkání se Zlínem vstoupili sešívaní nešťastně. Hned z prvního útoku inkasovali, když si jeden z obránců srazil do vlastní sítě přihrávku Pavla Sedláčka. Domácí poté chtěli co nejdříve vyrovnat, to se jim ale po celou první třetinu nepovedlo. V polovině 11. minuty si Zavadil připsal skvělý zákrok proti dorážce Moravce do odkryté klece.

Několik minut na to našel Macharáček před brankou Buchteho, který ale pouze nechal vyniknout Dlouhého, který jeho pokus mezi betony v poklidu zachytil. Zbytek části patřil už slávistům. Velmi blízko gólu byl Semrád, jehož ránu od modré vytěsnil Zavadil jen nad sebe a poté tygřím skokem puk zachytil. Po rychlé akci ještě pálil těsně nad Jedlička.

V náporu pokračovali Pražané i ve druhé dvacetiminutovce a v osmadvacáté minutě se dočkali srovnání. Mavrojanidisovu přihrávku doklepl z prostoru mezi kruhy do klece Václav Tomek. Nedlouho nato Tomek vybojoval puk na obránci, vlétl do útočného pásma a nahrál najíždějícímu Jakubu Babkovi, který se prosadil střelou k tyčce. Ihned poté mohl vyrovnat Janota, jeho pokus pod víko ale Dlouhý schoval v lapačce.

Následovala nudnější pasáž hry, kdy se týmy dostávaly do zakončení jen zřídka. To změnil až Georg Mavrojanidis, který obehrál tři protihráče a poslal kotouč do protipohybu gólmana. O dvě minuty později nedokázal překonat přesouvajícího se Dlouhého Kundera. Na druhé straně byl v podobné situaci Babka, ale také neuspěl.

Za chvíli předvedli hosté pohlednou kombinaci, kterou zakončil tvrdou ranou Michal Popelka. V 55. minutě Moravec překvapil Zavadila, kterého zachránila až pravá tyčka. Chvíli nato si úspěšněji počínal Jakub Babka a dokázal z voleje najít mezírku mezi tyčkou a betonem zlínského gólmana.

Zlín už ani nevyzkoušel hru bez brankáře a smířil se s prohrou. Červenobílí se díky třem bodům udrželi v boji o nadstavbovou část, naděje se ovšem rychle rozplynula, jelikož Pardubice deklasovaly Spartu a předstihli sešívané o jediný bod.