Starší dorostenci nedokázali vstřelit branku a podlehli Olomouci 0:1

V úvodním kole extraligy staršího dorostu se utkali domácí se soupeřem z Olomouce. Utkání bylo plné nepřesností a ani jeden z týmu si nedokázal vytvářet velké šance. Ve vyrovnaném utkání se dokázali prosadit pouze hosté brankou Šoustala a odvážejí se Zlína tři body za chudé vítězství 1:0.
1.kolo, pá 7.9.2012, ZS Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
0:1
(0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 39.Šoustal (Beták). Rozhodčí: Škrobák – Goňa, Smilek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 34:21. Průběh utkání: 0:1.

Haloda – Kobylík, Hlaváč, Stuchlík, Řezníček, Pelánek, Haničinec, Bumbál, Zaremba, Velčovský, Kuncek, Tomek, Grygera, Pavlůsek, Dalajka, Procházka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Galuška, Kužílek.

Motálek – Brandýs J., Gatěk, Hes M., Horák R., Majer, Nesvadba, Zbořilák – Augustin, Beták, Čamek, Galeta, Kočiřík, Konečný M., Kropáč, Markl, Minařík, Ministr T., Šoustal T., Vrána M.

Utkání začalo rozpačitě, ale mírnou převahu měl tým hostů. První vážnější šance vznikla před Halodou, ale olomoucký tým ji v branku nepřetavil. V polovině první třetiny dostali hosté výhodu přesilové hry, ve které měl domácí golman obrovské štěstí, když Vrána tečoval střelu těsně mimo. Pak naopak zahrozili berani, ale velkou šanci Haničince zlikvidoval Motálek. Na konci první dvacetiminutovky znovu hrozila Olomouc, gól vstřelit nedokázala.

Druhá třetina začala sérií tvrdých zákroků a šancí Olomouckých. Zlín kontroval a vytvořil si velký tlak, dostal se do šancí, které zaváněly gólem, ale tým z Hané držel výborný golman Motálek. Následovala nevyužitá přesilová hra žlutomodrých. Po přihrávce zpoza branky měl Haničinec na hokejce gólovku, kterou zmařil bezchybný Motálek. Zlín si ke konci druhé části vypracoval tlak a Olomouc znovu hrála ve čtyřech. Přesilovka však týmu Zlína nevyšla. Naopak z trestné lavice se vrátil Šimon Beták a po chvíli poslal svého spoluhráče do šance. Tomáš Šoustal se řítil do situace dva na jednoho a nakonec zvolil střelu mezi Halodovy betony a vstřelil tak jedinou branku zápasu.

Třetí třetinu poznamenala série vyloučení a aktivita se přelévala ze strany na stranu. Motálek zabránil domácím několikrát ve skórování a vytahoval jeden jistý zákrok za druhým. Žlutomodří si vzali minutu před koncem oddechový čas a ještě zkusili v závěrečné minutě power-play. Olomouckou klec několikrát ohrozili, ale museli přijmout fotbalovou porážku 0:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Jednalo se o první zápas nové sezóny, a tak byl oboustranně nervózní. V zápase proto rozhodla jediná chyba, a tu Olomouc potrestala. Hostům také výborně zachytal brankář. Když nedáme gól, tak logicky nemůžeme zvítězit.