Starší dorost vybojoval první bod

Zlínští starší dorostenci nastoupili na ledě Třince. Ve vyrovnaném utkání podlehli svému soupeři až po samostatných nájezdech a odváží si premiérový bod této sezóny.
2.kolo, so 8.9.2012
Oceláři Třinec
Zlín
4:3sn
(1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Motloch (Christov), 13. Motloch, 34. Růžička (Jašek), 65. Poruba - 22. Pavlůsek, 24. Kobylík (Hladiš), 50. Grygera (Galuška, Stránský). Rozhodčí: Šír - Vengřín, Záviský. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 123. Střely na branku: 34:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3.

Svoboda - Roman, Mičulka, Stránksý, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Heider, Cienciala A., Růžička, Kovařčík M., Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Pala, Kasala, Poruba, Jašek

Příhonský (od 34. Haloda) - Kobylík, Remeš, Stuchlík, Velčovský, Tomek, Grygera, Procházka, Kužílek, Hlaváč, Gago, Haničinec, Bumbál, Zaremba, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Galuška

V prvních minutách to vypadalo na ledě jako na seznamovacím večírku. Hrálo se opatrně od jedné branky ke druhé, ale žádnou šanci jsme neviděli. Teprve od poloviny třetiny se dostal na koně Třinec a útočnou třetinu domácí opouštěli zřídka. Ve 14. minutě už Oceláři sklízeli ovoce, když si Lukáš Motloch položil dnes největšího muže ve Werk aréně a bez problému zasunul puk po zemi za jeho záda. Šanci na vyrovnání nabídli třinečtí mladíci ke konci třetiny, když soupeři naservírovali hned dvě přesilové hry za sebou. Svoboda v třinecké brance však ustál dělovou palbu Zlína a do šatny odcházeli domácí s jednobrankovým vedením.

Do druhé dějství vstoupili hosté jako vyměnění. Hned od prvních sekund neopustili útočnou třetinu a dvěma rychlými góly otočili skóre. Ve 22. minutě s převahou jednoho hráče na ledě Tomáš Pavlůsek zblízka vyrovnal na 1:1. Za necelé dvě minuty propálil Richard Kobylík tvrdou střelou třineckého brankáře. Domácí nevěděli, co se to děje. Fatální chyba zlínského brankáře však postavila Oceláře opět na nohy. V oslabení vyhodili domácí puk k Příhonskému, ten puk lehce vyhodil, ale poblíž se nacházel Lukáš Motloch, který neváhal a brankářovu ledabylost krutě potrestal. Ve 34. minutě Marek Růžička čtvrtou brankou vyhnal Příhonského na střídačku. Do zlínské klece se postavil Ondřej Haloda. Hra na ledě se srovnala a do konce třetiny se skóre na světelné tabuli neměnilo.

V poslední třetině jsme sledovali vyrovnaný rychlý dynamický hokej. V polovině dvacetiminutovky se hostům podařilo vyrovnat, když po závaru před zlínskou brankou se nejlépe zorientoval Jan Grygera a srovnal na 3:3. Rozhodnout utkání se nepodařilo rozhodnout v základní hrací době, proto následovalo prodloužení.

V prodloužení každý chvilku tahal pilku, ale vstřelit branku se nepodařilo nikomu. V samostatných nájezdech se podařilo proměnit nájezd jen jedinému hráči Janu Porubovi, který získal pro svůj tým prémiový bod.

Ohlasy trenérů

René Mucha (Třinec): Dnešní zápas byl plně rozdílný než ten včerejší . Utkání bylo spíše taktické. Zlín přijel se stejnou hrou , kterou praktikuje, proto se bylo těžko prosadit do brány. Z počátku byl soupeř lepší, ale pak nám pomohl brankář svou chybou a my jsme se dostali zpátky do hry. Myslím si, že nájezdy byly zasloužené. Remíza k tomuto utkání patřila.

Tomáš Valášek (Zlín): Utkání to bylo solidní. Byla to zasloužená remíza. Samozřejmě pokud v nájezdech nedáme ani jeden gól, nemůžeme vyhrát. Jinak jsem ale spokojený i s jedním bodem.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín