Starší dorost vyhrál nad Přerovem 4:1

Ve třetím kole extraligy staršího dorostu se Zlín střetl na domácím ledě s Přerovem. Kvůli extraligovému zápasu na stadionu se hrálo v malé hale, což ale utkání na atraktivitě neubralo. Po celý zápas měl Zlín mírnou herní převahu a ve spojení s častým ukládáním trestů na obou stranách si Zlín dokázal postupně vybojovat vedení, které s přehledem ubránil a může si tak připsat tři body.
3.kolo, pá 14.9.2012, PSG aréna
Zlín
Přerov
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Stránský (Velčovský), 18. Velčovský (Stránský) 37. Grygera (Hlaváč), 52. Procházka (Hladiš, Vyoral) - 40. Karola. Rozhodčí: Šiška - Smilek, Goňa. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Haloda - Kobylík, Remeš, Stuchlík, Řezníček, Velčovský, Grygera, Procházka, Kužílek - Hlaváč, Pelánek, Haničinec, Bumbál, Kuncek, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Galuška.

Grigárek - Běhal, Červínek, Duda, Hurta, Kundrátek, Maršálek - Blahunek, Bochňák, Gremlica, Karola, Kubal, Kubíček, Müller, Nohál, Václavíček, Vlach, Slavík, Rybka, Metelka.

Do začátku utkání nastoupili Zlínští aktivně, drželi se v útočném pásmu, ale žádnou větší šanci si nevytvořili. Nečekaný obrat nastal, když přerovský Gremlica ujel zlínským obráncům a z prostoru mezi kruhy vypálil na Halodu. Ten ovšem rychle zareagoval a střelu vychytal. Dále bylo vidět mnoho střel na obou stranách, ovšem oba týmy pálily pouze od modré čáry a k bráně se moc často nepřiblížili. To se změnilo v 8. minutě, kdy Pelánek nahrál z poza brány hostů na Filipa Stránského, který poslal puk ke vzdálenější tyči. Dále Stránský zahrozil ještě jednou a to z pravého kruhu, kdy však připravený Grigárek vytěsnil betonem. Nebezpečné šance jsme mohli vidět i na druhé straně a to, když přerovský útočník Müller nahodil pod horní tyč Halodovy branky, který jen s obtížemi vychytal. Druhý gól domácích vstřelil Jiří Velčovský, který si udělal místo v pravém kruhu a kotouč zasadil tvrdou střelou pod Grigárkovu lapačku.

V druhé třetině ukázali Přerovští větší nasazení a začali více bránit, dařilo se jim kazit kombinace Zlína, ovšem nějaké vlastní větší šance si též nevytvořili. Ve 25. minutě hosté v krátkém přečíslení pět na čtyři dokázali zatlačit Zlín do jejich obraného pásma a vytvořili si pár akcí, které však Zlínská obrana s Halodou v bráně dokázala zdolat. Nadále se hrálo dost ve středu hřiště a Přerovští hledali recept na snížení skóre, při kterém si vytvořili pár pěkných šancí, ale štěstí a Haloda jim nepřáli. I na druhé straně gólman hostů ukázal své umění a jeho zásluhou hosté udrželi skóre 2:0 až do 35. minuty, kdy rozjetý Hlaváč vyslal puk na bránu a Grigárek pouze vyrazil betonem, čehož využil Jan Grygera a dorazil puk do klece. V poslední minutě proklouzl zlínské obraně přerovský útočník Daniel Karola a naznačením střely k levé tyči dostatečně zmátl domácího brankáře, aby mohl poslat puk do odkrytého prostoru u pravé tyče. Při této akci byl ovšem faulovaný, a tak rozhodčí nařídili trestné střílení, což ovšem Karolovi neubralo na radosti, protože při nájezdu nádherným blafákem poslal kotouč mezi Halodovy betony.

Do třetí části nastoupily oba týmy opatrně a sázely především na přečíslení v útočném pásmu. Přerov hrál s nasazením gólový stav dorovnat a často si vytvářel šance dva na jednoho, při kterých jim bohužel nevycházela koncovka. Hosté při přesilovkách Zlín doslova uzavírali v obraném pásmu a puk tlačili do brány všemi možnými směry. Klíčovým momentem utkání se stalo vyloučení přerovského Kundrátka, které potrestal Petr Procházka, když dostal přihrávku od Dalajky a z ostrého úhlu zakončil do brány. Hosté ještě zkoušeli snížit, ale domácí obranu povzbudila čtvrtá branka, a tak dokázali ohlídat soupeře a udrželi konečné skóre 4:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): Bylo to vybojované utkání, Přerov mě docela překvapil, hrál s obrovským nasazením, forčekovali ve dvou, proto to bylo náročné i fyzicky a jsme rádi za tři body. Do dalšího utkání by jsme chtěli zlepšit přímočarost na bránu a větší zodpovědnost po celé utkání.

Aleš Verlík (Přerov): Začátek byl podle našich představ, protože jsme chtěli hrát hokej zezadu ,což se nám dařilo. Bohužel potom jsme udělali chybu, na kterou jsme doplatili a dostali jsme dva góly. Ve druhé části jsme prakticky neměli žádné šance, bohužel již od začátku sezóny máme problémy s koncovkou. Poté jsme snížili na 3:1 při trestném střílení tak jsme si v kabině řekli, že to zkusíme, ale na konci třetí třetiny jsme udělali hloupý faul a domácí nás potrestali. Máme v týmu čtyři zranění, takže sestavu doplňujeme z mladšího dorostu. Do dalších zápasů se zaměříme hlavně na tu koncovku.

Fotogalerie