Starší dorost doma nestačil na Kometu

Ve 4. kole extraligy přivítal starší dorost na svém ledě brněnskou Kometu. Svému soupeři však nedokázal vstřelit branku a z vítězství se tak radují hosté. O výsledku zápasu rozhodla druhá třetina, ve které Kometa dala všechny čtyři branky.
4.kolo, so 15.9.2012, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
0:4
(0:0, 0:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Koch (Jenyš), 26. Jenyš (Boltvan), 32. Garčic, 35. Jenyš (Boltvan). Rozhodčí: Cik - Valentík, Mikík. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 53. Střely na branku: 19:26. Průběh utkání: 0:4.

Haloda (od 41. Příhonský) - Kobylík, Remeš, Stuchlík, Řezníček, Velčovský, Grygera, Procházka, Kužílek, Tomek - Hlaváč, Pelánek, Haničinec, Bumbál, Kuncek, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Galuška.

Jekel – Vaverka, Denk, Koch, Štancl, Kozel, Marcello, Nohel, Dymáček, Švejda, Vlček, Jenyš, Balaštík, Kusko, Hájek, Zohorna, Garčic, Boltvan, Grünwald, Kubeš.

V zápase 4. kola extraligy staršího dorostu hostil Zlín na svém ledě brněnskou Kometu. Oba týmy si v posledním zápase připsaly své první vítězství v sezoně a dnes na něj chtěly navázat.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Oba brankáři brzy zasahovali a hra se přelévala ze strany na stranu. Aktivitu postupně přebírali hráči Komety, ale jejich snahu zastavila dvě po sobě jdoucí vyloučení. Zlínští však nedokázali skoro minutu trvající dvojnásobnou přesilovku využít. V závěru třetiny si přesilovku zahrála i Kometa, ale ani ta se nedokázala prosadit. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé části dohrávala Kometa přesilovku, kterou však nevyužila. Zanedlouho už ale hosté slavili. Tvrdou ranou se prosadil Patrik Koch a otevřel skóre zápasu. Zlín dostal možnost na vyrovnání v podobě přesilovky, ale do úniku se dostal Pavel Jenyš a v oslabení zvýšil náskok Komety. Po druhé inkasované brance přidali domácí na aktivitě, ale jejich snaha ke snížení nevedla. Naopak to byla Kometa, kdo přidal třetí branku, když se prosadil Richard Garčic. Nepovedená třetina z pohledu domácích nebrala konce. Na rozdíl čtyř branek zvýšil svojí druhou trefou v zápase Pavel Jenyš, který ranou z první zakončil únik dva na jednoho. V závěru třetiny hrála Kometa další přesilovku, domácí už ale další inkasované góly nedopustili.

Na třetí třetinu se do branky Zlína postavil náhradník Matěj Příhonský. Domácí začali aktivně ve snaze s nepříznivým vývojem ještě něco udělat. Přes pozorně hrající Kometu se však domácí hráči jen těžko prosazovali. Hosté už se tolik netlačili do útoku, hrozili hlavně z brejků. Výsledek kontrolovali a nedovolili Zlínu něco vymyslet. Do konce zápasu už žádná branka nepadla a Kometa tak ze Zlína veze vítězství 4:0.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): Dneska to byla jednoznačná záležitost. První třetinu jsme hráli docela dobře, chyběl nám jen tlak do brány a zakončení. Ve druhé třetině jsme se pak během čtrnácti minut úplně sesypali, byly tam chyby v přesilovce, ztratili jsme úplně koncept a bylo vlastně po zápase. Zasloužené vítězství Komety.

Karel Beran (Kometa): S dnešním výkonem jsme spokojeni. Věděli jsme, že Zlín má kvalitní mužstvo. V zápase nám hodně pomohl první gól, který nás uklidnil a od kterého jsme se odpíchli.