Starší dorostenci schytali výprask od Liberce

Zlín - Zápas blbec. Tak se dá v krátkosti shrnout páteční zápas staršího dorostu Zlína. Liberec se dostal zásluhou dvou slepených gólů do dvoubrankového vedení, které již nepustil a naopak jen navyšoval. I když se zlínští mladíci s výsledkem snažili něco udělat, proti byl skvěle chytající brankář Liberce Zajíček, který po celý zápas držel svůj tým.
23.kolo, pá 1.12.2017
Zlín
Liberec
1:6
(0:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 31. Luža (Pröschl, Janošek) – 10. Žůrek (Šeliga, Charvát), 11. Křepelka (Maťátko, Hájek), 33. Maťátko (Hájek, Křepelka), 38. Bitman (Šafařovský), 45. Ira (Šeliga), 48. Ira (Cikhart, Hampl). Rozhodčí: Zbořil – Novotná, Hubáček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 53. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.

Kořének – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Janošek, Talafa – Sebera, Podešva, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek

Zajíček – Adamec, Šuráň, Hampl, Charvát, Bieniek, Nikolič, Žůrek, Ira – Maťátko, Liška, Drábek, Cikhart, Jiruš, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek, Šafařovský, Šeliga

Do utkání vstoupili jasně aktivněji domácí, kteří si vytvořili také několik brankových příležitostí. Zejména Sebastian Fajkus, který ve dvou šancích nedokázal překonat Zajíčka. A Liberec trestal. V deváté minutě dostal přesilovku, kterou proměnil. Dominik Šeliga našel od modré čáry zcela nehlídaného Jakuba Žůrka, kterému zbývalo jen zasunout kotouč do poloodkryté branky.

O dvacet jedna sekund bylo Zlínu ještě hůře. Druhý gól totiž vstřelil Jan Křepelka po souhře s Maťátkem. Křepelka také zakončoval do téměř odkryté branky Zlína. Na konci první periody měl šanci snížit zlínský Kristek, v osamoceném úniku ale trestuhodně netrefil branku.

Přesně v polovině zápasu vystřelil naději Zlínu Dominik Luža, který přesnou a zároveň tvrdou střelou překonal Zajíčka. Tento stav ovšem dlouho nevydržel. Jen o dvě minuty později Liberec proměnil i dvou druhou přesilovou hru v zápase. O tento gól se dost zasloužila domácí obrana, která mohla s poklidem vyhodit kotouč přes všechny čáry, místo toho přišel kotouč přesně na hůl jednomu libereckému hráči, který vystřelil na Kořénka. Před brankou vznikl velký závar, ve kterém se nejrychleji zorientoval Martin Maťátko a zasunul kotouč do zlínské branky.

Na konci druhé periody měl Zlín přesilovku pěti proti třem. Když už byli hosté ve čtyřech, dostali puk z pásma, Šafařovský zavezl kotouč do útočného pásma a přihrál na druhou stranu Petru Bitmanovi, jenž přidal čtvrtý gól Liberce střelou z mezikruží.

Hned zkraje třetí části Liberec utnul jakékoliv spekulace o dramatizaci utkání. Hosté se usídlili v útočném pásmu, kotouč přišel na hůl Daniela Iry, který přízemní střelou od modré čáry prostřelil Kořénka mezi nohama. Téměř totožný gól padl o necelé čtyři minuty později. A zasloužil se o to opět Daniel Ira, jenž s pomocí teče bránícího hráče prostřelil Kořénka mezi betony.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): „Po prvním sedmi minutách jsme měli vést tři nula. Následně dal soupeř v osmé minutě gól, přidal druhý a bylo prakticky po zápase. Měli jsme deset vyložených šancí které jsme neproměnili, soupeř vytěžil z minima maximum a proto jsme dnes prohráli.“

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): „Dnes rozhodly dvě věci. V prvních deseti minutách nás soupeř dostal pod tlak a měl tam spoustu šancí. Podržel nás brankář a domácí několikrát netrefili prázdnou branku. Oklepali jsme se, zlepšili pohyb a předvedli obětavý výkon, za který musím klukům poděkovat. Přidali jsme i pěkné branky z přečíslení. Podařilo se nám zlepšit to, co nám nešlo v základní části.“

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Baník Sokolov
RI OKNA Berani Zlín