Starší dorost dvakrát dotahoval Pardubice, ale padl

Starší dorost v atraktivním domácím zápase s Pardubicemi prohrál 3:5. O výsledku rozhodly tři rychlé branky ve třetí třetině. Po bezbrankové první části, které vládli brankáři, se spustila gólová smršť. Pardubice se ujaly vedení 2:0, ale Hamrlík se Seberou do pauzy v přesilovkách srovnali. V závěrečné části ale hosté třemi góly v desíti minutách odskočili. Lekeš ještě snížil, víc už ale Berani nepřidali.
33.kolo, pá 12.1.2018, PSG aréna
Zlín
Pardubice
3:5
(0:0:, 2:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 34. Hamrlík (Suhrada, Fajkus), 40. Sebera (Hamrlík, Fajkus), 56. Lekeš – 28. Chára (Kostka), 32. Chára (Rozlílek), 45. Trejbal (Kostka, Chára), 47. Chára (Rouha, Škorec), 55. Bucek (Kostka). Rozhodčí: Vepřek – Mikoviny, Brzobohatý. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 76. Střely na branku: 21:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3.

Kubík – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas – Sebera, Podešva, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Luža, Kozubík, Kristek, Fajkus

Vlk – Dubovčí, Oliva, Leder, Pejzl, Jelínek, Škorec, Blažej – Šír, Rozlílek, Antoníček, Trejbal, Kostka, Chára, Rohlík, Tobiáš, Rouha

Starší dorost podlehl v pátečním domácím utkání Pardubicím 3:5. První třetina zápasu branku nepřinesla. Za zmínku stojí jen jedna šance na každé straně. Nejdříve Fajkus dostal puk do dobré pozice na pravou stranu, ale Vlk ho vychytal. Na druhé straně měli obrovskou šanci Antoníček s Buckem, ale nedokázali puk procpat za Kubíka, který se vytáhl skvělým zákrokem.

Druhá třetina už byla o poznání atraktivnější. Nejdříve Rozlílkovu dorážku opět skvěle vytáhl Kubík, po něm už se ale v přesilovce prosadil Dominik Chára. O čtyři minuty později byl na konci pohledné kombinace tentýž hráč a poslal hosty do vedení 2:0.

Dvoubrankové vedení Pardubic ovšem netrvalo dlouho. Ve 34. minutě využil přesilovku Zlína dělovkou od modré Matyáš Hamrlík a snížil. Zlín v závěru druhé třetiny soupeře zatlačil. Fajkus, Weintritt ani Kozubík se ovšem ve svých šancích neprosadili. Až v přesilové hře deset vteřin před sirénou srovnal povedenou tečí Matěj Sebera.

Dynamo zápas rozhodlo během deseti minut v závěrečné části. Ve 45. minutě Michal Trebal z bezprostřední blízkosti prostřelil zlínského brankáře a využil tak druhou přesilovku Pardubic.

Ve 47. minutě utkání Dominik Chára završil svůj hattrick v zápase, když střelou z levé strany našel mezírku mezi betony Kubíka. Pátou branku hostů přidal ranou bezprostředně po vhazování Jiří Bucek.

O necelou minutu později ještě snížil David Lekeš, když se obtočil kolem branky a zasunul puk za bližší tyč. Další branku už domácí i přes snahu v powerplay nepřidali a podlehli Pardubicím 3:5.

Fotogalerie

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín