Starší dorostenci byli blízko překvapení. Na soupeře ze špičky tabulky nestačili v prodloužení

Až do prodloužení dospělo utkání Beranů s Plzní. Druhý tým extraligové tabulky staršího dorostu ve Zlíně prohrával o dvě branky, jenže ve třetí části dokázal otočit výsledek. Zlínští starší dorostenci se ale po třech inkasovaných brankách nevzdali a dokázali ještě srovnat. V prodloužení vybojovala druhý bod Plzeň. Berani ale sehráli se soupeřem z opačné části tabulky velmi dobrý zápas.
36.kolo, so 20.1.2018, ZS Luďka Čajky
Zlín
Plzeň
3:4p
(1:0, 1:0, 1:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Luža, 27. Pavlas, 58. Suhrada (Pavlas, Sebera) – 44. Malát, 53. Princl (Lang), 53. Malát (Lang, Hajšman), 63. Princl (Procházka, Kolář). Rozhodčí: Škach – Bařinka, Poláček. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:3. Diváci: 50. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4 pr.

Kořének – Holík, Suhrada, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas, Riedl – Sebera, Podešva, Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek

Kolář – Kaňák, Novák, Kovařík, Šilhán, Šiller, Stańek, Kremláček – Hajžman, Adamec,Čech, Krýner, Princl, Malát, Kolář, Hajšman, Procházka, Lang, Šeba

Na úvod zápasu dostaly oba týmy možnost početní výhody. Jenže nejprve Zlín a následně ani Plzeň ji nedokázali gólově zhodnotit. Na první branku se tak čekalo až do 13. minuty. Před plzeňskou svatyní se dobře zorientoval Dominik Luža a poslal Berany do vedení. Zvýšit mohl na rozdíl dvou branek ještě Lekeš, jenže před Kolářem neuspěl.

Ve druhé části se Zlínu povedlo zvýšit. Rychlou akci Beranů totiž ve 27. minutě dokázal využít Petr Pavlas. Domácí dokonce mohli vést už 3:0, když se dostali do přečíslení tři na jednoho. Na konci přečíslení stál Sebera, který ale zakončil jen do masky plzeňského brankáře Koláře, a tak Zlín po čtyřiceti minutách stále vedl 2:0.

Plzeňští nechtěli ve Zlíně ztratit body a ve třetí části zvýšili obrátky. Beranům se podařilo ubránit oslabení, jenže brzy poté se hosté poprvé udeřili. Ve 44. minutě z úhlu na zlínskou branku najížděl Sebastian Malát, který se po šťastném odrazu puku od brusle domácího obránce snížil. Plzeň záhy mohla srovnat, jenže dva ujíždějící hráči na brankáře Kořénka nevyzráli.

Po faulech domácí přišli o vedení. V 53. minutě potrestal vyloučení Marek Princl, kterého přesnou příhrou vybídl ke skórování Lang. A po dalším vyloučení už dokonce hosté vedli, když se gólově prosadil Sebastian Malát. Jenže přesilovku v závěru dostali i Zlínští, jenž byli rovněž úspěšní. Střela Jiřího Suhrady z 58. minuty totiž po teči změnila směr a skončila až v plzeňské brance.

Rozhodovalo se tak až v prodloužení. A jak jinak, než v přesilové hře. Hosté sehráli skvělou kombinaci, kterou Marek Princl přiřkl Plzni bod navíc. Berani tak z dobře rozehraného souboje proti druhému týmu extraligové tabulky vybojovali bod.

Fotogalerie