Starší dorost po bitvě padl na Spartě

Starší dorost čekalo utkání v hlavním městě, kde vyzvali Spartu. Ta byla sice ze začátku utkání lepším týmem a šla zaslouženě do vedení, ale poté se BErani rozehráli a začali soupeře jasně přehrávat. Nakonec to stačilo na vyrovnání a utkání šlo do prodloužení. Tam se štěstí usmálo na soupeře a ten tak bral o bod více.
38.kolo, so 27.1.2018, Tipsport arena
Sparta
Zlín
3:2p
(0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Kasanda (Bláha, Najman), 37. Kasanda (Obadal, Pika), 61. Dani (Arnošt, Prymula) – 40. Světlík (Luža), 45. Janošek (Fajkus). Rozhodčí: Demuth – Frodl, Hradil. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 44:44. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Mičán – Tůma, Bláha, Pika, Gajdoš – Najman, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Rubeš, Flídr, Smola, Arnošt, Čech, Vitouch

Kořének – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Janošek, Pavlas, Talafa – Sebera, Podešva, Bachánek, Světlík, Lekeš, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek

Úvodní části zcela přesvědčivě dominoval sparťanský orchestr. Nájezdníky z Moravy jasně přehrával a vyprodukoval si plno šancí. K ohrožení branky se občas dostali i hosté, avšak nešlo o nijak nebezpečné rány. Hlavním sparťanským nedostatkem se ale ukázala koncovka. V ní selhali například jinak velmi dobře hrající Čech nebo Flídr. Ten měl vůbec největší šanci první dvacetiminutovky. Od spoluhráče dostal nahrávku před prakticky prázdnou bránu, vsítit ale nedokázal a puk poslal pouze do mantinelu za bránou.

V 11. minutě přišla zničehonic na řadu největší šance Zlína. Nešlo ale o žádnou parádní akci. Hosté nahodili puk směrem na Mičánovu bránu a Prymula si ho mále omylem nasměroval do vlastní branky. Velmi blízko k brance měla Sparta ještě v minutě patnácté, kdy tečována střela kapitána Tůmy trefila pouze břevno. Nakonec se ale nikdo v zahajovací periodě neprosadil, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Druhá třetiny byla poznamenaná velkým množstvím vyloučení. Třikrát se proti hokejovému zákoníku provinili sparťané, jednou Berani. Ale popořadě. Už 45 vteřin po začátku třetiny mohla jít Sparta do vedení. Do té doby velmi dobře chytající Kořének si vybral slabší chvilku. Rozhodl se totiž pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou zpoza brány, a to byla velká chyba. O puk přišel a jen s přispěním kupy štěstí ho nakonec nemusel lovit z brány. Ani ne o dvě minuty později už šla Sparta do vedení. Domácí přišpendlili Zlín do obranného pásma a pořádně ho ždímali. Když se unavení hostující obránci po získání puku pokoušeli rozehrát, jejich myšlenku přečetl Viktor Kasanda, obkroužil bránu, nabil bekům na modrou a jejich následnou střelu sám dorazil do brány. Pražané šli tedy v čase 22:32 do vedení 1:0.

Pak následovaly dvě přesilovky Zlína, které hosté nesehráli špatně. Paradoxně největší šanci měla ale Sparta, když se v oslabení ocitl Dani sám před Kořénkem. Tváří v tvář zlínskému brankáři ale selhal. Jednu početní výhodu měla k dispozici i Sparta, v ní trefil tyčku aktivní Prymula. V čase 36:42 Sparta opět zásluhou šestáctiletého Viktora Kasandy zvýšila na 2:0. Útočník s číslem 9 na zádech překvapil Kořénku skrytou střelou, což pro něj znamenalo třetí branku ze 17 duelů v nadstavbové části. Hosté ale nedovolili pražskému celku odporoučet se do šaten s dvoubrankovou výhodou a 59 sekund před koncem druhé části snížil na 1:2 Lukáš Světlík.

První velkou šanci závěrečné štace měl zlínský Podešva. Velmi šikovně se prokličkoval až před Mičána, sparťanský brankář ho ale nakonec vychytal, a stav tak zůstal 2:1. Ve 43. minutě dostal dvouminutový a navíc ještě osobní trest Čech. To znamenalo pro Spartu velké oslabení, protože tento útočník hrál celý zápas dobře a patřil k nejlepším na ledě. Hráči s písmenem „S“ na hrudi nicméně oslabení ubránili a vše pro ně vypadalo dobře. Ještě lépe to vypadalo o několik desítek sekund později, kdy se Dani šikovně protáhl přes posledního hostujícího beka, položil si Kořénka a už zbývalo trefit prázdnou bránu. To se mu ale nepovedlo, cinkla pouze tyčka.

Puku se hned zmocnili Berani, rychlým pasem se dostali do útočného pásma, Fajkus posunul puk do mezikruží Jáchymu Janoškovi a kapitán Zlína přesnou ranou srovnal na 2:2. Sparta po obdržené brance zvýšila tempo, které vygradovalo na konci. V 59. a 60. minutě se nechali zlínští hráči vyloučit a Pražané dostali k dispozici přesilovku pět na tři. V základních šedesáti minutách ji nezužitkovali, a tak si ji přenesli do prodloužení.

V nastaveném čase domácí naplno využili výhodu dvou mužů. Berany si vykombinovali a puk se dostal k Miroslavu Danimu. Ten zachoval klid, zvedl hlavu a poslal puk za ležícího Kořénka do zlínské sítě. Sparta nakonec tedy urvala vítězství 3:2 a mohla slavit.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín