Vyrovnaná bitva s vítězným koncem. Starší dorost porazil Vítkovice

Šestý vzájemný duel Zlína a Vítkovic v této sezoně nabídl urputnou, dramatickou bitvu. Mladí ševci si hned v první třetině vypracovali jednobrankový náskok, který drželi více než čtyřicet minut. Tři body do tabulky pak pojistili gólem do prázdné branky.
42.kolo, čt 8.2.2018, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
3:1
(2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Suhrada (Kristek), 20. Podešva (Lekeš, Janošek), 60. Luža (Sebera, Suhrada) – 18. Fridrich (Potočný, Kunc). Rozhodčí: Vaněk – Wesley, Kociňák. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Kořének – Holík, Suhrada, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas – Sebera, Podešva, Dvořáček, Pröschl, Lekeš, Luža, Sedláček, Dobiáš, Kristek, Kozubík

N. Malík – Zapletal, Raška, Cubo, Smolka, Vacula, Kunc – Lednický, Fridrich, Ivan, Beránek, Bernovský, Kylnar, Konečný, Věntus, Potočný

Zlínští hned v první minutě dostali zajímavou možnost ke skórování – přesilovou hru. Výhodu jednoho hráče v poli sice nevyužili, ovšem právě brzká přesilovka dost možná pomohla utvořit obraz hry v úvodní třetině. Obě mužstva hrála svižný hokej a vytvářela si nebezpečné šance před brankou.

Co se nepovedlo Zlínu v početní výhodě, povedlo se mu ve vlastním oslabení v polovině první třetiny. Útočník Tomáš Kristek dojel vyhozený puk a z rohu útočného pásma jej vrátil na modrou čáru Jiřímu Suhradovi. Domácí obránce si v klidu najel do lepší střelecké pozice a přesnou trefou překonal vítkovického brankáře.

Zlínští se po vstřelené brance dál tlačili do zakončení, naopak vítkovickým hráčům chvíli trvalo, než se vzpamatovali. Hosté však žlutý nápor přečkali, vyrovnali hru a sami se začali rvát do zakončení. Brankář Michal Kořének úspěšně vyřešil několik nepříjemných situací, nakonec však přece jen kapituloval. Dvě minuty před přestávkou jej propálil Petr Fridrich, jehož dobře umístěná střela zapadla přesně k pravé tyčce branky. Kořének se natahoval, co to šlo, ale vyrážečkou na puk nedosáhl.

Mladí ševci ještě do pauzy stihli odpovědět na vyrovnání soupeře – dvacet devět vteřin před koncem první třetiny překonal gólmana hostů útočník Jiří Podešva. Po dvaceti minutách tak domácí tým vedl 2:1.

Ve druhé části oba týmy pokračovaly v nastoleném tempu. Hrál se svižný hokej, kterému nechyběly šance na obou stranách. Ve srovnání s první třetinou však tentokrát vládli oba brankáři, kteří pochytali všechny puky, co na ně šly. V polovině utkání hráli hosté hned dvě přesilovky po sobě, tuto příležitost se jim však nepovedlo využít. I proto zůstávali Zlínští po čtyřiceti minutách v těsném vedení.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hokejisté Vítkovic, kteří se hnali za vidinou vyrovnávací branky. Čím více se blížil závěrečný hvizd, tím nebezpečnější hosté byli. Gólman Kořének však zavřel svou branku a spolehlivě držel zlínský tým nad vodou. V samotném závěru stáhli trenéři Vítkovic brankáře a pokusili se vyrovnat se šesti bruslaři v poli. Třiadvacet vteřin do konce však Dominik Luža trefil prázdnou klec a definitivně stvrdil zlínské vítězství.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): „Kluci dneska předvedli dobrý výkon. Vyhráli jsme, což jsme potřebovali. Blíží se play off, rozhodující zápasy, takže k tomu směřujeme svou přípravu. Jsem rád, že kluci splnili, co měli, že jsme dali góly a vyhráli. Brankář Kořének nás dneska podržel. Měl hodně těžkých zákroků, jezdili tam třeba dva na jednoho a tyto situace vyřešil výborně.“

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín