Starší dorost padl na ledě Slavie 1:4

Mladí ševci se na Slavii dlouho drželi. Po dvou třetinách byl stav utkání 1:1, když se prosadili Kižlin a Weintritt. Třetí část však svěřencům kouče Zdeňka Sedláka nevyšla. Slavia se dostala v 52. minutě do vedení a o dvě minuty později přidala další branku. Trefou do prázdné brány pak korunoval vítězství domácích Brož.
44.kolo, so 24.2.2018, ZS Eden
Slavia
Zlín
4:1
(1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Kižlin (Hasil, Vlček), 52. Všetečka (Hradil), 54. Brož (Vštečka), 60. Brož – 18. Weintritt (Dluhoš, Světlík). Rozhodčí: Hornáček – Doležal, Flegl. Vyloučení: 4:1, navíc Klapka (SLA) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 50:40. Průběh utkání: 1:0 1:1, 4:1.

Málek – Fiala, Mareček, Zderadička, Macek, Srdínko, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Vaniš, Petrák, Klapka

Kořének – Holík, Dluhoš, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Janošek – Sebera, Podešva, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kozubík

Oba týmy do toho šly od úvodu naplno. Rychlé tempo zápasu s okénky v obraně, které nabízely brejky na obou stranách, hrstku přítomných diváků rozhodně nenudilo. Co už radost natolik nedělalo, byla koncovka obou celků – v úvodních dvaceti minutách především sešívaných.

Domácí si totiž tvořili jednu šanci za druhou. Kdyby po první třetině Pražané vedli 4:1, rozhodně by to nebylo překvapivé. Šancí bylo dost, radoval se ale jen Dávid Kižlin, který brankáře Kořénka překonal až napodruhé.

Poté jeden brejk sešívaných střídal druhý, brankář Zlína ale souboje jeden na jednoho zvládal. I to asi Zlínské nabudilo. V závěru první části ještě zvládli srovnat. Pěknou akci vykombinovalo až do prázdné branky duo Weintritt – Dluhoš. Druhý jmenovaný už měl před sebou z části odkryto branku, ještě ale poslal puk zpět na Filipa Weintritta, který střílel na zcela odkrytou klec.

Druhá část se nesla v duchu zmařených šancí. Hradil měl k dispozici dva samostatné úniky, ale proti Kořénkovi neuspěl ani jednou. Málkovi zase zatrnulo třeba při sérii dorážek, kterou musel ve svém brankovišti v polovině třetiny řešit.

Co možná ve druhé třetině mrzelo nejvíc, byla šance Petráka. Ten dostal namazáno na střelu metr od brankoviště. Kořénka ho ale v jasné šanci vychytal.

Do třetí části se tak šlo za stavu 1:1. Slávisté se nejprve museli o vývoj zápasu obávat ve vlastním oslabení, poté šli ale do přesilovky sami. Tu dokázali vcelku rychle využít. Hradil našel pasem Robina Všetečku, který mezírku v postoji brankáře trefil přesně.

Slávisté najednou pookřáli a začali si věřit. Třetí branka na sebe tak nenechala dlouho čekat. Všetečkovo nahození doklepl za brankovou čáru Jaroslav Brož.

Zlínští to ale vzdát nechtěli, Berani se prali a chtěli v závěru základní hrací doby soupeře zatlačit. Do závěrečného risku bez brankáře se ale pustili příliš pozdě. Půl minuty před koncem dokázal odkrytou branku trefit Jaroslav Brož.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Zápas byl vcelku vyrovnaný, hodnotím to kladně. Rozdíl byl v tom, že jsme se dokázali prosadit gólově. Jak jsme dali na 2:1, začal si tým věřit. Pak už to kluci odmakali a odehráli výborně.“

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): „Bylo to pěkné utkání. Po dvou třetinách jsme drželi stav 1:1, šance byly na obou stranách. Rozhodlo to, že jsme v přesilovce nedali gól, zato soupeř ano. Bez brankáře už je to vabank, nevyšlo to.“