Nepovedená druhá třetina stála starší dorost zápas

25. kolo přivedlo na PSG arénu hosty z Brna, což slibovalo opravdu velmi zajímavou podívanou. Oba celky se do utkání pustily zhurta, nic si nedarovaly a šlo vidět, že rivalita mezi hráči je obrovská. Berani dokázali vyhrát první třetinu a zdálo se, že kráčí za vítězstvím. V té druhé se jim ovšem už tolik nedařilo a nakonec museli smutnit. Kometa totiž vyloupila domácí stadion a odvezla si po bojovném výkonu všechny body.
45.kolo, pá 2.3.2018, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
1:4
(1:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Luža (Janošek, Pröschl) – 32. Kadlic (Kunc), 37. Caha (Kučeřík), 40. Kadlec (Vašíček, Kučeřík), 54. Zajíček (Popelka). Rozhodčí: Volf – Novák, Novotná. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 54. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Kubík – Holík, Dluhoš, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Janošek, Pavlas – Sebera, Podešva, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Kozubík

Kašpar – Kučeřík, Holemý, Sedláček, Vašíček, Studený, Buchal – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Zajíček, Rašovský, Kavický, Del Favero, Kunc, Kadlic

Utkání začalo hodně zostra a dalo tušit, že dnes proti sobě nastupují dva rivalové. Hned ve čtvrté minutě již měly oba týmy za saebou první vyloučení a také nějaké ty šance. Celkově se však hrálo velmi vyrovnaně a bojovalo o každou píď ledu. To se o něco lépe povedlo domácímu Zlínu poté, co Dominik Luža dostal milimetrovou nahrávku při oslabení a po zamíchání pukem jej poslal přímo pod břevno. Menší výhodu tak získali Berani, kteří šli do vedení. V první třetině se již nic zajímavého nestalo a šlo se do šaten za vyrovnaného stavu.

Prostřední část začala daleko aktivněji, nejdříve ve velké šanci zklamala Kometa, stejně jako o pár minut na druhé straně Fajkus, který situaci dva na jednoho zakončil střelou mimo. Brno šlo následně do čtyř a Berani na konci přesilovky málem udeřili, proti byl však pozorný Kašpar, který předvedl skvělý zákrok. A tak přišel trest. Vojtěch Kadlic dostal zadovkou puk před prázdnou bránu a nádhernou akci zakončil bez obtíží. O čtyři minuty bylo skóre dokonce otočené. Kometa si vytvořila tlak, který nakonec zužitkoval Rob Caha, jehož dorážka byla bez odpovědi. Zlínu se druhá třetina vůbec nepovedla, což potvrdil Vojtěch Kadlec, který v přesilové hře deset sekudn před koncem vymetl horní růžek branky Kubíka.

Třetí třetina přinesla vyrovnaný hokej, kdy ale hned v 44. minutě mohla Kometa rozhodnout o osudu utkání, rozhodčí však hraniční zákrok nepotrestali a samostatný nájezd hosté nezískali. Museli se tak strachovat o výsledek i nadála, ale jelikož Weintritt v 53. minutě tváří v tvář Kašpara nepřekonal, dýchalo se jim o něco lépe. Navíc do minuty Brno udeřilo na durhé straně, kdy Richard Zajíček milimetrovým bekhendem uklidil puk pod břevno zlínské branky. Kometa už poté byla do konce utkání lepším týmem a i přes závěrečnou přesilovku Zlína v posledních minutách se skóre již neměnilo.