Drama až do posledních sekund, starší dorost těsně podlehl Jihlavě

Poslední domácí utkání před blížícím se play-off starší dorostenci prohráli. Na domácím ledě proti Jihlavě sice využili dvě přesilovky a stáhli dvougólovou ztrátu, hosté však rozhodli povedeným vstupem do třetí třetiny, kdy vstřelili dva góly během pětadvaceti vteřin. Zlín v samotném závěru stačil ještě snížit na 4:5, na vyrovnání však už nedosáhl.
46.kolo, so 3.3.2018, ZS Luďka Čajky
Zlín
Jihlava
4:5
(0:1, 3:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Fajkus (Hamrlík, Suhrava), 25. Světlík (Hamrlík, Weintritt), 33. Kristek (Fajkus, Lekeš), 58. Weintritt (Světlík, Luža) – 3. Chlubna (Krajíček, Filip), 21. Smolko (Najman), 32. Menšík (Kardoš), 43. Chlubna (Krajíček), 43. Najman (Vala, Pigl). Rozhodčí: Malota – Hübl, Hubáček. Vyloučení: 0:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5.

Kořének – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Janošek, Pavlas – Podešva, Handl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek

Juřička – Křišta, Piskač, Veleba, Smolko, Kratochvíl, Zvěřina – Brož, Vala, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Najman, Filip, Juda, Menšík, Pigl, Trnka, Barák, Svoboda

Hosté si chtěli spravit náladu po prohře 0:6 s Vítkovicemi, a tak hned od začátku začali Berany tlačit. Z tlaku vzešla i první branka utkání, když ve třetí minutě Tomáš Chlubna překonal domácího brankáře Michala Kořénka. Po inkasovaném gólu se Zlín hnal za vyrovnáním, jak to jen šlo, ale kotouč si nemohl najít cestu do jihlavské brány. Skóre 0:1 tak přetrvávalo i po úvodních dvaceti minutách hry a Zlín měl pořád co dotahovat.

Ovšem hned po přestávce čekalo na Berany další překvapení, když Valentýn Smolko tvrdě vypálil od modré a Kořének nedokázal střelu zneškodnit. V téhle chvíli to vypadalo pro Berany vážně zle. Ševci se však nenechali znervóznit a za dvě minuty snížili na 1:2 – Sebastian Fajkus se v přesilovce po skvělé kombinaci dostal k puku a poslal ho do odkryté sítě, jelikož brankář Jan Juřička se nestačil přesunout.

Hned za další dvě minuty přišel pro Jihlavu šok, když ve druhé přesilovce Zlín dokázal srovnat téměř stejnou cestou jako u prvního gólu. Tentokrát se však prosadil Lukáš Světlík. Jihlavští začali hrát trochu rozpačitě, ale přece jen si dokázali vzít vedení nazpět, když po šanci Zlína, která skončila na tyči jihlavské branky, Matouš Menšík ujel domácí obraně a vstřelil třetí branku Dukly.

Domácí hokejisty inkasovaná branka ani trochu nerozhodila. Hned o minutu později srovnal Tomáš Kristek, který skvěle tečoval nahození Sebastiana Fajkuse a vyrovnal na 3:3. Po tomto gólu zlínským obráncům opět ujel jihlavský útočník, tentokrát Adam Najman, ale gólman Kořének situaci zvládl bravurně a podržel svůj tým. O dvě minuty později se do úniku dostal další jihlavský hráč, Matouš Menšík, ovšem Kořének zvládl i tento moment. Ke konci třetiny zlínští hráči ujeli do přečíslení dva na jednoho, Dominiku Lužovi se však nepovedla přihrávka, a tak tato šance zůstala nevyužita.

Do třetího dějství se nastupovalo za vyrovnaného stavu, to se však mělo brzy změnit, neboť Jihlava dala v rozmezí pětadvaceti sekund dva góly a opět strhla vedení na svoji stranu. Trefili se Tomáš Chlubna a Adam Najman. A dost možná to mohlo být ještě horší, nebýt skvělého Kořénka v brance, který vytahoval jeden zákrok za druhým. Zlínu se podařilo ještě snížit, když tři minuty před koncem přihrál Lukáš Světlík Filipu Weintrittovi, který se trefil do téměř prázdné jihlavské klece, neboť gólman Juřička se nestačil přesunout.

Zlínu se naskytla poslední šance srovnat ve chvíli, kdy hosté v 59. minutě vyhodili na zakázané uvolnění. Domácí trenéři si okamžitě vzali oddechový čas, aby svým hráčům sdělili, jak mají dál postupovat. Brankář Kořének zamířil na střídačku a domácí to zkusili se šesti hráči v poli. Berani ale prohráli vhazování a Jihlava okamžitě vyhodila puk ven z pásma. Jediné, co hráči Zlína stihli, byla pomalá střela, která nakonec ani netrefila branku.

Domácí tým tak prohrál 4:5 a natáhl svou sérii porážek už na čtyři zápasy. Zlínští však ukázali, že mají velkou bojovnost a že dokážou být ostatním vyrovnaným soupeřem, přestože jim v tabulce skupiny o pořadí v play-off patří poslední příčka. Nyní na Zlín čekají ještě dvě utkání venku a poté už začínají vyřazovací boje.