Mladšímu dorostu se nepodařilo otočit bitvu s Vítkovicemi

Berany dnes čekalo utkání s druhými Vítkovicemi, které přijely v roli favorita. Do poloviny utkání to hosté jasně potvrzovali, pak se ale podařilo mladším dorostencům zabrat a dostali se na rozdíl jediné branky. Otočka se však bohužel nekonala, v závěrečném powerplay se totiž prosadil soupeř, který se tak mohl radovat z výhry.
25.kolo, ne 14.1.2018, PSG aréna
Zlín
Vítkovice
2:4
(0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 51. Dluhoš (Handl), 54. Handl (Talafa) – 11. Brada (Plánka), 26. Ivan, 30. Rajčan (Brada), 60. Kocián (Gebauer). Rozhodčí: Vaňek – Hubl, Hubáček. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 99. Střely na branku: 28:23. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Synek – Burian, Hoferek, Talafa, Mikulík, Riedl, Forman, Prokeš – Kopčil, Chludil, Bednařík, Kráčalík, Handl, Dluhoš, Tomeček, Hrazdira, Bachánek, Macík

Dolíška – Kocián, Veřmiřovský, Bystroň, Plánka, Kočí – Gebauer, Kotásek, Ivan, Krejsa, Krška, Přibyl, Melovský, Rajčan, Brada, Veselý

Utkání začalo v pomalejším tempu, ani jeden tým se nikam moc netlačil. V deváté minutě to mohl změnit Hrazdíra, kterému však sjel kotouč z hokejky, a tak přišel trest. V polovině první periody Marek Brada dokázal strhnout vedení na stranu svého týmu. Domácí ještě dostali šanci v podobě přesilové hry na vyrovnání, ale nevyužili ji a po první třetiny šli do šaten spokojenější hráči Vítkovic.

Prostřední část začala přesilovkou hostů, kteří se však k ničemu nedostali. Potrestat je tak mohli domácí poté, co v 26. minutě šli do početní výhody oni. Opak byl ovšem pravdou. Beranům se nepovedla kombinace, puk se odrazil na hůl Ivana Ivana, a ten svůj nájezd proměnil. Ještě před polovinou utkání se navíc prosadil z dorážky Samuel Rajčan. Zdálo se tedy, že o osudu utkání je rozhodnuto.

Berani však nesložili zbraně a ještě se pokusili o malý zázrak. Ve třetí třetině byli aktivnější a byli za to odměněni. Nejdříve v 51. minutě snížil Michal Dluhoš po rychlé dorážce, dvě minuty na to se prosadil v přesilové hře Dan Handl a bylo to pouze o jednu branku. Zlín dokonce vybojoval i další přesilovku, ale vyrovnání se nedočkal. K tomu nevedla ani závěrečná powerplay, ve které se naopak prosadil Jakub Kocián a dal tak konečnou podobu dnešnímu výsledku.