Starší dorost prohrál v prodloužení

Zlín dnes žil hokejem. Zatímco se na zimním stadionu Luďka Čajky rozcvičovaly kladenské hvězdy z NHL, PSG aréna hostila souboj staršího dorostu mezi Zlínem a Třincem. Ve velmi vyrovnaném utkání nakonec zvítězili hosté brankou v prodloužení, Zlínu zůstal bod.
9.kolo, pá 5.10.2012, PSG aréna
Zlín
Oceláři Třinec
3:4p
(1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Dalajka (Hlaváč), 34. Galuška (Kužílek), 45. Dalajka (Hlaváč, Kobylík) - 21. Mičulka (Zahradníček, Růžička), 28. Kofroň (Heider), 49. Kofroň (Kovařčík, Cienciala A.), 62. Kasala (Kovařčík). Rozhodčí: Langer – Novák, Laczko. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.

Haloda – Kobylík, Hlaváč, Stuchlík, Pelánek, Haničinec, Bumbál, Zaremba, Velčovský, Tomek, Pavlůsek, Dalajka, Procházka, Vyoral, Stránský F., Hladiš, Galuška, Malý, Kužílek.

Svoboda – Polášek, Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Pěnčík, Kofroň, Mičulka, Motloch, Stránský D., Zahradníček, Bartoň, Kasala, Poruba, Pala, Jašek, Heider, Cienciala A.

Páteční hokejová nálada ve Zlíně byla z velké většiny naladěna na zápas A týmu Ševců proti kladenskému komandu z NHL. Přesto si do PSG Arény našlo cestu poměrně hodně diváků a viděli velmi vyrovnanou bitvu.

V prvních minutách se iniciativy chopili hosté a zlínský tým nepříjemně zatlačili. Domácí se prezentovali dobrou obranou a dostali se i k šancím. Tu první měl Velčovský. Střela mířila pod břevno, ale Svoboda stihl vyrazit ramenem.

Přišlo vyloučení Ocelářů a následná přesilová hra. Ta byla bleskově využita po spolupráci Hlaváče a Dalajky. První jmenovaný obkroužil klec a přihrál na vzdálenější tyč. Dalajka už jen pohodlně zasunul za bezmocného Svobodu.

V pokračující první třetině znovu hrozili hosté, ale všechny šance pochytal skvělý Haloda. Poslední šanci měl pět vteřin před koncem Kofroň, ale Haloda skvělým rozštěpem zachránil svůj tým.

Ve druhé třetině bleskově nastoupili Oceláři a hned se radovali. Po necelé minutě hry vstřelil branku Mičulka. Zahradníček v přesilovce pálil od modré. Haloda střelu vyrazil a puk poskakující v brankovišti dorazil právě důrazný Mičulka.

V polovině zápasu se znovu radovali hosté. Střelu Heidera tečoval v těsné blízkosti brankáře Kofroň a puk usměrnil přesně mezi betony.

Valaši ještě do přestávky srovnali. V přesilovce odpověděl Galuška, když dostal přihrávku do jízdy a skvěle vyřešil situaci jeden na jednoho. Vystřelil přes obránce a Svobodovi puk prošel mezi betony.

Ve třetí třetině se nejprve rozezvonila tyč třinecké branky, následně padla i branka. Kombinaci v útočné třetině završil střílející Dalajka. Jeho střela z vrcholu kruhu prolétla mezi betonem a lapačkou hostujícího brankáře.

Třinec vyrovnal v situaci 3 na 2. Z křídla přihrával Kovařčík a střílel opět Kofroň. Proti jeho střele mezi betony neměl přesouvající se Haloda sebemenší šanci.

Sedm minut před koncem základní části ještě na tyč zazvonili i Slezané. Zápas ale nebyl rozhodnut, a tak muselo přijít na řadu prodloužení. V něm se poměrně rychle prosadil hostující celek. Domácí, kteří kontrolovali kotouč za bránou o něj zbytečně přišli a před brankou číhající Kasala rozhodl utkání střelou do šibenice.

Utkání tak vyhráli třinečtí Oceláři. Oba týmy se dlouho přetahovaly o vítězství. O tom muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém hostům přinesla aktivita bonusový bod.