Junioři doma vysoko prohráli s Litvínovem

Třetí vzájemný duel této sezony a třetí porážka. Junioři na domácím ledě podlehli Litvínovu vysoko 3:9. Hostům vyšla první část utkání, v níž si vytvořili tříbrankový náskok. Zlín sice snížil na rozdíl jediného gólu, ovšem hosté díky povedenému vstupu do třetí třetiny definitivně odskočili a na východě Moravy vysoko vyhráli.
39.kolo, čt 22.2.2018, ZS Luďka Čajky
Zlín
Litvínov
3:9
(0:3, 2:1, 1:5)

Branky a nahrávky: 23. Hefka (Kočica, Ševčík), 28. Fridrich (Čechmánek, Kenša), 49. Kočica (Jenáček, Martínek) – 2. Vopat (Svoboda), 11. Myšák (Březák), 17. M. Havlík (Viedemann, Helt), 35. Berka (Vopat, Svoboda), 42. Jícha (Helt, Myšák), 44. Březák, 45. Viedemann (Berka, Svoboda), 52. Helt (Jícha), 53. Bárdoš (Pecka). Rozhodčí: Slavka – Blaha, Maloušek. Vyloučení: 8:11, navíc Peška (ZLN) a M. Havlík (LIT) 5 min + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:7, 3:7, 3:9.

Huf (od 45. Šimonů) – Martínek, Augustin, Gába, Budil, Jenáček, Ševčík – Kenša, Peška, Čechmánek, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Hefka, Kotek, Fridrich

Kožnar – D. Havlík, Březák, Viedemann, M. Havlík, Dvořák, Starý – Berka, Drašar, Vopat, Bárdoš, Pecka, Helt, Myšák, Svoboda, Jícha

Po reprezentační přestávce se na české stadiony vrátila juniorská extraliga, pro zlínské mužstvo to však nebyl vůbec povedený návrat. Třetí vzájemné utkání s Litvínovem v této sezoně začalo lépe pro hosty. Severočeši hned ve druhé minutě otevřeli skóre zásluhou Lukáše Vopata a během první třetiny přidali další dva zásahy – trefili se Jan Myšák a Marek Havlík. Do první přestávky tak šli s tříbrankovým náskokem.

Zlínští hokejisté během pauzy vydechli a po návratu na led se jim povedlo vrátit do zápasu. Vlastimil Hefka a Zdeněk Fridrich svými góly snížili na 2:3, díky čemuž mohli mladí ševci opět pomýšlet na bodový zisk. Hefkova branka navíc přišla v přesilové hře. Litvínov zareagoval prostřednictvím Marka Berky, který přesnou střelou pod víko přidal čtvrtou branku hostů.

Zatímco v úvodu druhé třetiny Zlín vykřesal naději na dobrý výsledek, v úvodu třetí třetiny zápas definitivně ztratil. Litvínovští Josef Jícha a Jakub Březák zamířili přesně k tyči, Jakub Viedemann zase procpal puk mezi betony zlínského brankáře Daniela Hufa. Právě pro něj se sedmý inkasovaný gól v 45. minutě se stal posledním momentem utkání. Zlínští trenéři si vzali oddechový čas a do branky postavili Daniela Šimonů.

O další tři minuty později Zlín snížil na 3:7, když Jonáš Kočica využil početní výhodu. Poslední slovo však měli opět Litvínovští, přesněji řečeno Filip Helt s Janem Bárdošem, kteří vstřelili osmou a devátou branku Severočechů. V závěru utkání na ledovou plochu naplno protekly emoce a zlínská frustrace z nepovedeného utkání. Rozhodčí tak rozdali ještě několik vyloučení včetně jednoho trestu do konce utkání na každé straně. Na výsledku to však už nic nezměnilo.