Starší dorost přehrál venku Přerov

V utkání 10. kola Extraligy staršího dorostu zavítali Zlínští na led Přerova. První dvě třetiny byly chudé na góly. Oba celky se prosadily jen jednou a zápas zůstával pořád otevřený. Ve třetím dějství si však hosté otevřeli v Přerově střelnici a pěti zásahy rozhodli o tom, že všechny body putují do Zlína.
10.kolo, so 6.10.2012, Zimní stadion Přerov
Přerov
Zlín
2:6
(1:0, 0:1, 1:5)

Branky a nahrávky: 17. Karola (Hurta), 50. Karola (Gremlica) - 22. Zaremba (Vyoral), 42. Vyoral, 42. Haničinec, 44. Zaremba (Hladiš), 48. Dalajka (Stuchlík), 50. Dalajka. Rozhodčí: Šutara - Novotná, Kopřiva. Vyloučení: 7:6, navíc Gremlica (PRE) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 21:34. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5, 2:6.

Grigárek (50. min Málek) - Červínek, Duda, Hurta, Kubíček, Kundrátek, Maršálek, Metelka, Novák, Slavík - Gremlica, Kubal, Müller, Václavíček, Karola, Rybka, Blahunek, Nohál, Padalík, Němec

Haloda - Kobylík, Kužílek, Procházka, Stuchlík, Tomek, Velčovský - Hlaváč, Pelánek, Haničinec, Bumbál, Zaremba, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Galuška, Malý

Přerov vstoupil do zápasu nebojácně a brzy zahrozil Hurtou, jehož střelu ale brankář Haloda vyrazil. Chvíli na to dali Zubři o sobě znovu vědět a tentokrát měl nadějnou příležitost Němec, který se šikovně protlačil až k bráně.

Zlín si vážnější šanci vytvořil až v minutě desáté, kdy byl velmi blízko k otevření skóre. Odražený puk se totiž dostal k levé Grigárkově tyči, ale Hlaváč jej do téměř prázdné klece neuklidil. Domácí Zubři naopak svou další šanci už proměnili a zaslouženě se dočkali vedení 1:0. Tři minuty před koncem první třetiny střílel od modré Hurta a nekompromisní dorážka Daniela Karoly byla úspěšná.

Druhá třetina začala pro Zubry smolně, když díky střele Miroslava Zaremby, po níž puk prošel mezi betony brankáře Grigárka, bylo skóre srovnáno. Odpověď mohla přijít záhy, protože po Gremlicově úniku musel Zlín faulovat. V přesilovce se domácí snažili podruhé prosadit, dokonce byl Nohál sám před gólmanem Halodou, ale ten vytasil pěkný zákrok betonem.

V polovině zápasu se početní výhoda naskytla i zlínskému týmu, ovšem střely Hladiše a Kobylíka také gól nepřinesly. Ještě do konce druhé části pak Zubři promarnili výbornou možnost jít do vedení. Celé dvě minuty totiž hráli v pěti proti třem, soupeře hodně uzamkli, jenže i přes solidní počet střel, například od Hurty, Slavíka či Gremlicy, vyzněla tato šance naprázdno.

Třetí část mače zahajoval Přerov v oslabení, které dlouho zvládal, ale v jeho závěru bohužel doplatil na obrovskou chybu. Nohál totiž při snaze vyhodit, přihrál jen do volného prostoru před brankou, odkud se Jan Vyoral trefil pod horní tyčku. Tento gól odstartoval pro Zubry černou pasáž zápasu. Hned po dvaceti vteřinách totiž dostal šanci k dorážce Martin Haničinec a stav byl rázem 1:3.

Domácí i v dalších minutách zcela vypadli z role a Zlín možnostmi ještě zvýšit svůj náskok nepohrdl. Čtvrtý gól zaznamenal v přesilovce po pěkné kombinaci Miroslav Zaremba pátou trefu přidal Patrik Dalajka. Přerov sice ještě poté snížil během početní výhody Danielem Karolou, ale poslední slovo měl soupeř, který dalším gólem Patrika Dalajky upravil skóre na konečných 2:6.

Ohlasy trenérů

Petr Školoud (asistent trenéra HC ZUBR Přerov): Utkání bylo dlouhou dobu velmi vyrovnané, ale bohužel jsme si ho pokazili katastrofální třetí třetinou, kdy hráči udělali několik velkých individuálních chyb, které soupeř tvrdě potrestal.

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Přerov byl v první třetině lepším týmem a nás za stavu 1:0 hodně podržel brankář. Poté byl zápas vyrovnaný a zlomil se až na začátku třetí třetiny, po našich rychlých gólech. Jsme za toto vítězství velmi rádi, protože šlo o velmi důležité utkání.