Starší dorost venku podlehl Kometě

V pátek se v 11. kole extraligy staršího dorostu střetly v Brně týmy PSG Zlín a Domácí Komety. Domácí hráči na svého soupeře aktivně vlétli a přehráli ho téměř ve všech směrech. Kometa přidala v každé třetině branku a udržela čisté konto. Zlín si z Brna neodvezl ani bod.
11.kolo, pá 12.10.2012, KAJOT aréna
Kometa Brno
Zlín
3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Zohorna R. (Garčic), 26. Grunwald (Zohorna R.), 55. Dymáček (Boltvan, Koblížek). Rozhodčí: Přirkyl – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 4:2. Využití: bez. V oslabení: bez. Diváci: 40. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0.

Jekel – Kubeš, Vlček, Koch, Hájek, Marcello, Štancl, Švejda, Ondráček – Dymáček, Kusko, Koblížek – Zohorna R., Boltvan, Garčic – Kozel, Grünwald, Vaverka – Denk, Nohel.

Haloda – Kobylík, Stuchlík, Velčovský, Helešic, Grygera, Procházka, Kužílek – Hlaváč, Gago, Pelánek, Bumbál, Zaremba, Pavlůšek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Hladiš.

První minuty se nesly v duchu nepřesností. Nejdříve se do zápisu o utkání zapsalo vyloučení na straně Komety. Zlín přesilovku nevyužil a později byli vyloučeni hráči obou stran. Gólově se jako první prosadili hráči Komety. Richard Garčic se obtočil kolem klece, ale trefil pouze Halodu. Puk ani nestačil dopadnout na led a basebalově jej zasáhl Radim Zohorna. Kometa vedla 1:0. Zlínští do přestávky srovnat nedokázali.

Ve druhé třetině začali pohotověji Brňané. Velkou šanci měl ihned po vhazování Koblížek, ale jeho bekhendovou střelu vyrazil Haloda betonem. Pak už ale Kometa skórovala. Do samostatného úniku se dostal Hynek Grünwald. Na konci akce výrazně zpomalil a předvedl efektní kličku. Když už se zdálo, že Haloda obstál, kotouč doklouzal za brankovou čáru a Kometa zvýšila svůj náskok. Na konci třetiny Zlín nevyužil přesilovku, a tak vstupoval do třetí třetiny s dvougólovým mankem.

Ve třetí třetině Kometa svého soupeře přehrávala a v pohodě kontrolovala stav utkání. V 55. minutě navíc zvýšil vedení domácích Dymáček po ukázkové akci s Boltvanem. Zmiňovaní borci předvedli v situaci dva na jednoho ťukec až do prázdné brány, zakončoval Dymáček. O dvě minuty později ještě orazítkoval břevno zlínské branky Marcello. Zápas vyzněl 3:0ro domácí.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Baník Sokolov
RI OKNA Berani Zlín