Starší dorost stále drží naději! Skvělým závěrem poprvé v sérii přetlačil Plzeň

Osmifinálová série Zlína s Plzní se za stavu 0:2 na zápasy přesunula na Zimní stadion Luďka Čajky. Třetí utkání nepřineslo tolik branek jako předešlé dva duely, i tentokrát to však vypadalo, že po závěrečném hvizdu budou slavit Plzeňští. Mladí ševci ale zabojovali, dvě a čtvrt minuty před koncem vyrovnali na 2:2 a v poslední minutě skóre dokonce otočili! Výborným finišem si tak vynutili pokračování série. Stále ovšem platí, že Západočeši jsou jedno vítězství od postupu.
OF3, út 20.3.2018, ZS Luďka Čajky
Zlín
Plzeň
4:2
(1:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Kozubík (Sedláček, Pavlas), 58. Dobiáš (Suhrada, Pröschl), 60. Světlík (Weintritt), 60. Hamrlík – 5. Hajšman (Přikryl, Šiller), 39. Mužík (Přikryl, Lang). Rozhodčí: Vrba – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 7:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 39:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Kubík – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Janošek, Pavlas – Sebera, Podešva, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Kozubík

Altrichter – Houdek, Kaňák, Novák, Kovářík, Lokajíček, Šilhán, Šiller – Hajžman, Přikryl, Kolda, Princl, Rohla, Krýner, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, a proto se zaslouženě již ve 4. minutě po gólu Davida Kozubíka ujali vedení 1:0. Náskok jim však dlouho nevydržel, neboť o necelou minutu později vyrovnal Kamil Hajšman. V 8. minutě fauloval Sebastian Fajkus a Plzeň se dostala při přesilovce opravdu hodně blízko ke druhému gólu. Puk až na brankové čáře zachraňoval Jiří Suhrada. Hráči hostů se pak ještě u rozhodčího Filipa Vrby dožadovali gólu, hlavní sudí však svůj verdikt nezměnil.

O čtyři minuty později měla Plzeň další obrovskou šanci, ovšem střela od modré čáry trefila pouze tyčku domácí branky. V 16. minutě se poprvé proti pravidlům provinila Plzeň. Při následující zlínské přesilovce ujel hostující defensivě Filip Weintritt, ale plzeňský brankář Martin Altrichter si střelu pohlídal. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve druhé třetině byla hra velice vyrovnaná, o něco více šancí si díky dobrému pohybu vytvořila Plzeň. Ve 28. minutě se dostal do úniku jeden z útočníků Plzně, ovšem brankář Jakub Kubík skvěle proti této šanci zakročil. V závěru druhé části hráli hosté přesilovku pět na tři, čehož okamžitě využili. Filip Přikryl prověřil Kubíka, ten střelu vyrazil přímo na Radka Mužíka, který kotouč zasunul do zlínské klece. Po druhé třetině si tedy počínala lépe Plzeň, která šla do šaten s jednobrankovým vedením.

Třetí třetina ze začátku příliš hokejové krásy nenabídla. Místo gólových šancí byly k vidění zejména urputný hokej a nedovolené zákroky. Tak tomu bylo až do 56. minuty, kdy Zlín ujel do přečíslení dva na jednoho. Plzeňský bek však dokázal zablokovat hůl útočníka, takže se zlínský forvard nedostal ani k přihrávce, ani ke střele. Hned záhy přišly dva fauly Plzně, a Zlín tak zničehonic dostal téměř minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. A ševci si v této početní výhodě počínali velice dobře a v 58. minutě ji využili – Vojtěch Dobiáš napřáhl od modré čáry a trefil přesně nad Altrichterovu lapačku.

Také pokračující přesilovku pět na čtyři dokázali ševci využít. Na začátku poslední minuty základní hrací doby vystřelil Filip Weintritt, brankář Altrichter kotouč neudržel a z dorážky dal gól Lukáš Světlík. Plzeň pak ještě zkusila odvolat brankáře a hrát se šesti hráči v poli, ale Matyáš Hamrlík zachytil puk ve středním pásmu a přesně trefil odkrytou branku. Zpečetil tak skóre zápasu na konečných 4:2.

Zlín tedy snížil stav osmifinále na 1:2 a povedený obrat v závěru utkání jistě dodal hráčům sebevědomí. Série pokračuje hned zítra na Zimním stadionu Luďka Čajky čtvrtým zápasem. Uvidíme, jak se zlínskému týmu povede. Domácí dnes prokázali velké odhodlání bojovat až do posledních sekund tohoto osmifinále.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): „Kluci dneska podali maximální výkon, soustředění a bojovali do poslední minuty. To se nám nakonec vrátilo vítězstvím. Je to 1:2 a budeme věřit zítra v další výhru.“

Fotogalerie