Starší dorost udolal po nájezdech Vítkovice

V 12. kole extraligy staršího dorostu na sebe narazil šestý Zlín a třetí Vítkovice. Utkání nabídlo pohledný a velice vyrovnaný hokej. Rozhodnout musely až nájezdy a v nich byl úspěšnější Zlín.
12.kolo, so 13.10.2012, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
3:2sn
(0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Hladiš (Vyoral) ,34. Vyoral, rozhodující nájezd Hlaváč - 15. Schwarz (Churý) ,49. Ballner (Gelnar, Jáchym) Rozhodčí: Volf - Valentík, Velinský Vyloučení: 5:4 Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85 Střely na branku: 20:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2

Haloda (Barvík) - Grygera, Kobylík, Kužílek, Procházka, Stuchlík, Tomek, Velčovský - Bumbál, Dalajka, Gago, Helešic, Hladiš, Hlaváč, Kuncek, Pavlůsek, Pelánek, Stránský, Vyoral, Zaremba

Mizera (Zavadil) - Charvát, Demel, Fajkus, Klok, Pop, Puzič, Rudl, Stanke - Ballner, Churý, Csomor, Gelnar, Jáchym, Kafka, Klapetek, Ollender, Schwarz, Škutchan, Smrčka, Volný

První třetina příliš zajímavých momentů nepřinesla. K vidění byl jeden gól a ten padl do sítě domácích. Ti do utkání vstoupili lépe a hned po pár vteřinách si připsal první zásah vítkovický brankář Mizera. K vážnějším šancím, ale nedocházelo. Nic na tom nezměnila ani zkrácená přesilovka Zlína, během níž se nechal vyloučit Zaremba.

V čase 14:48 přišla první branka. Vítkovice se usadily v pásmu Zlína. V rohu kluziště si párkrát vyměnili kotouč Schwarz s Jakubem Churým, ten si najel před Halodu a nadvakrát překonal bekhendem domácího gólmana. Ve zbytku třetiny už k ničemu vážnějšímu nedošlo a do šaten se šlo za stavu 1:0 pro Vítkovice.

Do úvodu druhé třetiny vstoupili lépe opět domácí a to tak, že gólově. Hned po minutě hry se usadili v pásmu Vítkovic. Dominik Hladiš vozil puk po kraji mantinelu a poté se zkoušel prorvat přímo před bránu Mizery. To se mu však nepovedlo, ale při následné střele Vyorala stál ve správný čas na správném místě a tečí mezi betony brankáře Mizery srovnal stav na 1:1.

V půlce utkání si vytvořili dvě nebezpečné příležitosti hosté. Jednou zasáhl pozorný Haloda a podruhé skončila střela hostujícího hráče těsně mimo. Zahrozili i domácí. Přečíslení 3 na 2, řešil střelou z mezikruží Pavlůsek. Jeho pokus skončil jen těsně nad horní tyčkou.

V čase 33:38 se mohli domácí radovat podruhé. Jan Vyoral se natlačil před vítkovické obránce až k Mizerovi a následně byl faulován. Rozhodčí nařídil trestné střílení. K tomu se postavil faulovaný hráč a počínal si mazácky. Bekhendovou kličkou zavěsil pod horní tyč Mizerovi brány a poslal ševce do vedení 2:1.

Vítkovice začly po obdrženém gólu hrát agresivněji, ale k šanci se dostal opět Zlín. Nejprve střílel z pravé strany Stránksý a po něm měl velkou šanci Zaremba. Ten stál sám uprostřed útočného pásma, jenže svou střelu poslal přímo do náruče Mizery. Stav po dvou třetinách byl tedy 2:1 pro domácí.

Třetí třetina začala ve slušném tempu. Chvíli byli u puku domácí, chvíli zase hosté. Gólovou příležitost si však nevytvořil ani jeden z týmů. Dále už byli aktivnější vítkovičtí a svou snahu korunovali v čase 42:38 vyrovnávací brankou.

Po levé straně vlétli vítkovičtí do útočného pásma. Gelnar předložil puk Davidu Ballnerovi, ten si před Halodou hodil puk na bekhend a mezi nohy domácího brankáře dostal kotouč do sítě. Stav byl 2:2 a do konce třetiny chybělo necelých jedenáct minut.

Zlín ve zbytku třetiny nebyl tak aktivní jako Vítkovice. Hostující hráči si vypracovali dvě vážnější šance. Haloda obě zlikvidoval a s pomocí obránců si poradil i se závarem, který vítkovičtí vytvořili v závěru 3. třetiny. Šlo se tedy do prodloužení.

V prodloužení byli blíže k vítěznému gólu hosté. Nejprve přes minutu motali zlínským hlavu v jejich obranném pásmu. Pak půl minuty před koncem po střele Ballnera propadl Halodovi puk těsně vedle tyče, ale při domácím brankáři stálo i štěstí.

Na řadu přišly nájezdy. Jako první jeli zlínští. Vyoral už jeden nájezd v zápase proměnil, ale tentokrát jeho střelu na vyrážečku Mizera zneškodnil. Vítkovický Gelner pak Halodu sice překonal, ale do cesty se mu postavila tyč.

V druhé sérii se prosadil zlínský Michal Hlaváč, a jak se později ukázalo, byl to nájezd vítězný. Ballner totiž na druhé straně Halodu nepřekonal. Za Zlín se následně trefil Helešic a bylo rozhodnuto. Bod navíc zůstává ve Zlíně.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): Dnes to bylo dobré utkání. Hlavně jsem rád, že kluci na rozdíl od zápasu v Brně bojovali od začátku do konce a taky jsem rád, že se dostavil i ten výsledek, nájezdy jsou samozřejmě otázkou štěstí. Chválím kluky za dnešní výkon.

Pavel Hulva (Vítkovice): Byl to dobrý zápas, šlo to nahoru dolu a samozřejmě nejsme spokojeni s bodem, protože jsme taky měli šance, ale vzhledem k tomu, že jsme včera doma prohráli s Třincem 4:3, tak každý bod je dobrý. Zlín hrál srdíčkem, otočili zápas a my jsme byli rádi, že jsme na konci vyrovnali.