Starší dorostenci podlehli v Olomouci

I přes velké snažení starší dorost nestačil na rozjetou Olomouc a v zápasu 15. kola extraligy staršího dorostu prohráli na hanáckém ledě 6:0. V prvních deseti minutách se aktivně projevil zlínský Jan Vyoral, ale jeho střely neměly úspěch. Ve druhé polovině první třetiny inkasoval i přes velkou snahu v útoku Zlín a na konci první části Olomouc ještě jednu branku přidal. Ve druhé i třetí třetině byl Zlín také střelecky aktivní, ale štěstí jim nepřálo a domácí je dokázali přestřílet až na konečných 6:0.
15.kolo, pá 26.10.2012, Zimní stadion Olomouc
Olomouc
Zlín
6:0
(2:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Konečný (Markl), 20. Šoustal T., 29. Kropáč (Kočiřík), 33. Beták (Konečný), 37. Kropáč (Pavlovský), 59. Čamek (Šoustal T.). Rozhodčí: Held – Linhart, Lošťák. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 24:29. Průběh utkání: 6:0.

Motálek – Nesvadba, Brandýs J., Horák R., Gatěk, Majer, Hes M., Zbořilák, Klvaňa – Konečný, Beták, Markl, Vrána, Šoustal T., Čamek, Kočiřík, Kropáč, Medek, Galeta, Pavlovský, Ministr T.

Příhonský – Kobylík, Stuchlík, Tomek, Grygera, Procházka, Kužílek – Hlaváč, Gago, Pelánek, Zaremba, Pavlůsek, Dalajka, Helešic, Vyoral, Stránský, Hladiš

Duel mezi Olomoucí a Zlínem nabídl střet dvou sousedů v tabulce. Hanákům před zápasem patřila pátá pozice, Ševci byli o příčku níže.

Oba týmy si v úvodu utkání dokázaly vytvořit pár zajímavých šancí, ani olomoucký Beták ani zlínský Vyoral ale neotevřeli gólový účet utkání. První jmenovaný z bezprostřední blízkosti nepropálil Příhonského, druhý pod tlakem nedokázal zasunout puk kolem Motálka.

Na první trefu duelu se tak čekalo až do závěru 15. minuty, kdy z pravého kruhu Martin Konečný švihem překonal hostujícího strážce svatyně. Další gól Mora přidala ještě do konce úvodní třetiny, jedenáct sekund před sirénou prostřelil zlínského brankáře Tomáš Šoustal.

V prostředním dějství mohl rychle olomoucký náskok navýšit Konečný, jenže z mezikruží přestřelil bránu. O třetí branku domácího mužstva se tak postaral v polovině utkání Jan Kropáč, který po nepovedeném odpalu Příhonského dotlačil kotouč do hostující klece.

Hanáci poté byli stále mlsní po gólech a ještě před druhou přestávkou dva přidali. Nejprve ve čtyřech na obou stranách skóroval Šimon Beták, po něm se mezi tři tyče s pomocí odrazu brusle trefil podruhé v duelu Jan Kropáč.

Zlín mohl nepříznivý stav korigovat v poslední třetině, jenže Vyoralova střela sice překonala Motálka, ale namířila si to pak mimo bránu, a Helešicův samostatný nájezdy výborně zlikvidoval domácí gólman.

Ševci tak na branku čekali marně, naopak šestou trefu do vlastní sítě inkasovali z hole Michala Čamka. Olomouc přehrála Zlín 6:0.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (HC Olomouc): Myslím, že jsme byli lepší mužstvem, zaslouženě jsme vyhráli. Z naší strany měly první dvě třetiny hokejové měřítko, avšak v té poslední jsme již nepředváděli to, co jsme chtěli hrát. I když jsme ji nakonec vyhráli 1:0, tak nebyla z naší strany vůbec povedená.

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Zasloužené vítězství Olomouce. Mohlo by se možná podle počtu střel a šancí zdát, že bylo nespravedlivé, nicméně není tomu tak. Vždy totiž rozhoduje větší houževnatost a chuť se porvat o gól, což nám ale chybí. Takže snad je tento výprask pro nás ponaučením a doufám, že si to kluci vezmou k srdci, abychom se zase zvedli.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín