Starší dorostenci prohráli v Třinci vysoko

Starší dorostenci hráli v šestnáctém kole extraligy staršího dorostu na ledě třineckých Ocelářů. Tým kouče Tomáše Valáška nezačal zápas špatně a po první třetině to vypadalo na zajímavou bitvu, končila za stavu 1:0 pro domácí. Berani se nakonec vrací domů s porážkou 5:0.
16.kolo, so 27.10.2012
Oceláři Třinec
Zlín
5:0
(1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Kofroň (Ciencala, Kasala), 31. Pěnčík (Heider, Kovařčík O.), 33. Kovařčík O., 34. Mičulka (Zahradníček, Růžička), 58. Kovařčík O. (Kofroň, Heider). Rozhodčí: Fiala - Gančarčík, Čaja. Vyloučení: 7:6. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 22:29. Průběh utkání: 5:0.

Cieslar - Polášek, Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Cienciala - Kovařčík Michal, Růžička, Kovařčík Ondřej, Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Pala, Kasala, Lorek, Jašek, Heider.

Příhonský - Kobylík, Stuchlík, Tomek, Grygera, Procházka, Kužílek - Hlaváč, Werbik, Gago, Schmied, Váňa, Zaremba, Holešic, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Tomešek.

Zápas začal spíše opatrně, začátek utkání provázela řada nepřesností z hokejek domácích i hostů. Mírně aktivnější byli Berani ze Zlína, kteří si i jako první vykoledovali výhody přesilových her. Hostům však přesilovky nevycházely podle představ a skóre se neměnilo. To Třinečtí si počínali ve své první početní výhodě mnohem lépe a ve čtrnácté minutě se ujali vedení. Adam Kofroň vystřelil a hostující obránce si tečoval puk do vlastní brány. Kofroň pak měl další dobrou šanci, tu ale nezužitkoval a nastřelil jen tyč hostující brány. I do druhé třetiny lépe vstoupili hosté. Byli aktivnějším týmem, měli k dispozici přesilovku, dokonce si vykoledovali i trestné střílení, které však Pavlůsek neproměnil. Poté hrál přesilovou hru i Třinec, který s ní lépe naložil. Adam Kofroň perfektně zužitkoval přihrávku od Heidera a Třinec vedl o dvě branky. Zlínské tento gól celkem položil a začali být nedisciplinovaní a to Třinec trestal. V přesilovce pět na tři zvyšoval náskok Ondřej Kovařčík po perfektní přihrávce Kofroně. A pohroma pro Zlínské jakoby nebrala konce. Hned minutu na to se prosadil Matěj Mičulka a bylo prakticky po zápase. Přestože se Zlínští snažili něco ve třetí třetině vymyslet, tak se jim nepodařilo ani snížit. Na jejich hokejky se přilepila smůla a jejich hra byla velice křečovitá. A když už se dostali do zakončení, narazili na třineckého strážce svatyně Cieslara, který si svou práci odvedl nejlépe jak jen to bylo možné a vychytal nulu. Křečovitost Beranů vyvrcholila v jejich přesilové hře, kdy Oceláři ukořistili puk a krásný ťukec do prázdné brány zakončoval Ondřej Kovařčík. Třinečtí si pětibrankové vedení už pohlídali a mohli se radovat z další výhry.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Se soupeři se celkem známe, takže jsme se víceméně ničím nepřekvapili. Od toho se taky vyvíjel počátek zápasu, který byl opatrnější. Byli jsme šťastnější, že jsme dali gól, protože soupeř měl ty první šance, ze kterých mohly padnout góly. Nakonec rozhodly přesilovky, které jsme dokázali využít. Samozřejmě chci poděkovat klukům za odehrané utkání a jsem rád, že po dlouhé době jsme neinkasovali žádný gól, takže děkuji taky brankáři za vynikající výkon.

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Nezačali jsme špatně. V první třetině jsme měli spoustu šancí, ale bohužel jsme inkasovali. Přesto ta hra nevypadala zle, až do doby kdy jsme měli trestné střílení, které jsme neproměnili. Kluci se pak dostali pod nějaký psychický tlak a kazili co se dalo, proto je to zasloužené vítězství Třince.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín