Junioři skvěle zvládli duel s Vítkovicemi, berou čtyři body

Junioři dokázali navázat další výhrou na sobotní vítězství z Havířova. Utkání proti Vítkovicím začali velmi dobře, neboť už ve 14. minutě vedli o dvě branky. Pak ale do konce první třetiny ztratili tempo a Vítkovice dokázaly snížit, ale ne vyrovnat. Na začátku druhé třetiny však přišla další dvou gólová smršť a prakticky bylo rozhodnuto. Vítkovicím se ale nakonec povedlo snížit až na rozdíl jedné branky, to se však změnilo necelých sedm minut před koncem, kdy Talafa potvrdil vítězství Beranů. I nadstavba se mladým ševcům povedla a získávají plný počet bodů, tedy čtyři.
3.kolo, pá 14.9.2018, PSG aréna
Zlín
Vítkovice
6:4
(2:1, 3:1, 1:2 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Janošek (Kozubík), 14. Hefka (Dobiáš, Hamrlík), 26. Pavlas (Dobiáš, Pröschl), 27. Václavek (Sebera, Luža), 32. Podešva (Leška), 54. Talafa (Václavek, Luža), 64. Hefka (Luža, Václavek) – 17. Konečný (Lewandowski, Fridrich), 29. Lednický (Konečný, Mrva), 42. Konečný (Lewandowski), 47. Blaško (Fridrich, Ivan). Rozhodčí: Škach – Wesley, Blažek. Vyloučení: 5:3. V oslabení: 0:0. Využití: 0:2. Diváci: 70. Střely na branku: 58:45. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4, 6:4.

Huf – Janošek, Hamrlík, Bednařík, Pavlas, Talafa – Václavek, Hefka, Pröschl, Bachánek, Handl, Lekeš, Podešva, Leška, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Piták (od 33. Dolíška) – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Vacula, Ficek, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský, Krška, Lednický, Lewandowski, Mrva, Blaško, Ivan.

Junioři vstoupili do utkání poněkud nešťastně, protože inkasovali jako první. Ale gól hostů nemohl být uznán, jelikož ho vstřelil hráč stojící v brankovišti. Zlínská odpověď byla velmi rychlá, jelikož už po necelých třech minutách Berani skórovali. Jáchym Janošek dokázal od modré propálit svou dělovkou hostujícího brankáře Dominika Pitáka a ševci šli do vedení.

Ševci nepolevovali v tlaku, což přineslo další branku. Vlastimil Hefka clonil před Pitákem a po dělovce Matyáše Hamrlíka dokázal kotouč nasměrovat do sítě. Pak ale Zlín začal pomalu ztrácet hru, což vyústilo v oslabení, které Vítkovice dokázaly využít. Viktor Konečný se úplně sám octl před Daniel Hufem a po přesné přihrávce trefil odkrytou klec.

Do druhé třetiny šli ševci v jednobrankovém vedení. To se však po sedmi minutách druhého dějství zvedlo na tříbrankové. Nejprve jeli zlínští hráči tři na jednoho, z čehož těžil Petr Pavlas, který po přihrávce Vojtěcha Dobiáše dokázal rozvlnit síť. Druhou branku pak přidal Jan Václavek, který střelou z mezikruží prostřelil Pitáka.

Pak ale následovalo další zlínské vyloučení a hráči Vítkovic opět skórovali v přesilovce. Vojtěch Lednický clonil před Hufem, ale nakonec dostal přihrávka a rychlou otočkou Hufa překonal. Mladí Berani však opět dokázali rychle odpovědět. Kristián Leška přihrál Jiřímu Podešvovi do levého kruhu, který svou střelou nedal Pitákovi šanci. Po tomto gólu Vítkovice vystřídali brankáře Pitáka za Ondřeje Dolíška.

Do třetí třetiny šli junioři s tříbrankovým vedením a vypadalo to, že už se utkání bude spíš jen dohrávat. To však tak jen vypadalo, jelikož Vítkovice během šesti minut dokázaly snížit na rozdíl jediné branky. Trefili se Viktor Konečný a Ján Blaško, kteří dokázali překonat Hufa přesnou střelou z dálky. Ševci se tedy dostali pod tlak a měli stále co dělat.

Tento tlak však v 54. minutě ukončil Tadeáš Talafa, který se s kotoučem dostal do levého kruhu, kde se mu podařilo prostřelit Dolíška střelou k bližší tyči. Vítkovice se sice ještě tlačily k vyrovnání, vyrovnání však nedosáhli a Zlín už měl jisté tři body.

Pak samozřejmě následovala nadstavba, ve které každý tým mohl získat ještě jeden bod navíc. Ta se také povedla lépe zlínským hráčům, kteří ji rozhodli ve čtvrté minutě, když si obránci Vítkovic špatně pokryly hráče a tak se Vlastimil Hefka octl sám před Dolíškem a svou střelou nemilosrdně trefil pod výko. Junioři tedy získávají čtyři body a poskakují na třetí místo tabulky.

Fotogalerie